Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta musiikista, elokuvista, kokkaamisesta, autoista ja kaikesta muusta.

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Silakkaa kahdelle
300-400g silakkaa joista teet fileitä tai ostat fileinä
(sitruunapippuria)
3dl kuohukermaa
120g mätitahnaa
uusia perunoita
tilliä kiehumaan
joku salaatin tynkänkin voi vääntää
fisut uunivuokaan vierivereen(aavistus sitruunapippuria ei välttämätön)
kiehauta kerma ja mätitahna ja sekoita
kaada villin näköinen seos fileiden päälle puoli timmaa 150 asteisessa uunissa
silakat on uunissa nyt potut liedelle ja salaatin tekoon

syyhy lähtee raapimalla, yskä yskimällä ja nälkä syömällä
eiku napa naukumaan
koittakaa nyt laittaa helppoja halpoja jne juttuja aivan varmasti osaatte
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Jukka Suominen
kylkeenpotkija
Viestit: 1019
Lauteille: Marraskuu 2005
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jukka Suominen »

Ei nyt kummoinenkaan ruokaohje mutta tuli kokeiltua:
Paprikasta leikkaa n. puolen sentin siivuja niin että saat kokonaisia rinkuloita,
ne pannulle, ja sitten riko kananmuna keskelle, suolaa ja kevätsipulia silputtuna yms. maun mukaan

Kätevyyttä laittaa ruisleivän päälle, esim conffattu reissumiehen kanssa 1:1 kokoon

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18380
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 44 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jussi Häkkinen »

Jukka Suominen kirjoitti: Ei nyt kummoinenkaan ruokaohje mutta tuli kokeiltua:
Paprikasta leikkaa n. puolen sentin siivuja niin että saat kokonaisia rinkuloita,
ne pannulle, ja sitten riko kananmuna keskelle, suolaa ja kevätsipulia silputtuna yms. maun mukaan

Kätevyyttä laittaa ruisleivän päälle, esim conffattu reissumiehen kanssa 1:1 kokoon
Sääki luet 9gagia.

Tehkääs paahtoleipään reikä ja sama keissi. Paprika silppuna niskaan. Vähemmän Martha Stewart. ;)

Ja no, joo. Tirristä oli voita uupuva ohje, sitä minä vain. Ja kun roppasee ruista - tai talkkunaa - sekaan kun kypsää on, ei tartte leivänmuruja, kuutioita tai muutakaan. Samalla pääsee todistamaan sitä, miten pohjoisen viljasta nousee esiin pähkinän maku.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Ja no, joo. Tirristä oli voita uupuva ohje, sitä minä vain. Ja kun roppasee ruista - tai talkkunaa - sekaan kun kypsää on, ei tartte leivänmuruja, kuutioita tai muutakaan. Samalla pääsee todistamaan sitä, miten pohjoisen viljasta nousee esiin pähkinän maku.
Niin, pikkupoikien täytyy lutkuttaa... voita.
Jos haluaa kantaa voita repussa/rinkassa erämäähän sulamaan, mikä ettei.
Sian kylki on sen verran rasvainen ettei se tarvitse lisä rasvaa lähteäkseen nätisti ruskistumaan.
Voin/rasvan/öljyn käyttö paistamisessa ei aina ole välttämätöntä.
Ruoka ohjeet on... ohjeellisia.

Sunkin pitäis mieltää että, jankkia tehtiin/tekivät tukkijätkät. Samat heput jotka 1939-1944 varmistivat että, jopa Aurajoen vettä voi juoda vapaasti. Ilman heitä et sinkään hinkkais kiihkeenä pyllyäs paperilla.
Sulla on jotain hampaan kolossa, kaiva se irti ja syö välipalaksi.
Jos mun postaukset aiheuttaa sulle ahdistusta, niin ota lääke ja älä lue niitä.
Kiusattiinko sua koulussa ja myöhemmin muutenkin elämässä?

En voi mitään mutta, semmonen käsitys mulle on susta tullu, Joku sua riivaa.
Jaska
PS. en viitti ilkeillä mutta, kypsään ruokaan ruista. Ok. jos sä haluat kuvitella sen olevan pähkinöitä, niin ihan vapaasti. Täyttäähän se sun hampaan kolot joita voit sitten kaivella aikas kuluksi yön yksinäisinä hetkinä.
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Välillä tekee mieli jälkkäriäkin tai nuoriso huutaa mässyä.
Koska pyytelin helppoja jne. tässäpä yksi mun lista hiteistä.

Itse poimittuja pakastettuja mustikoita
maitoo
sokeria
jäiset mustikat isoon lasiin/kulhoon, päälle maitoa sen verran että marjat peittyy.
Sokeria päälle jos tuntee tarvetta imeläkiven käyttöön.
Odottelua sen aikaa että, maito pikkusen "hileytyy" ja mustikat sulavat hiukkasen.
Nopeeta ja näppärää
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Kerran tuli kalaakin enämpi ja savustettiin huolella.
Tähän ei välttämättä tarvihe savukalaa vaan täytteeksi mitä mielii.

Kokeilemalla syntyy välillä helmiä kun on perus jutut noin suuninpiirtein hanskassa.

euroshopper pottumuussilätyt(ohukaiset)

1,5dl pottumuussijauhetta
1,5dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
3 kananmunaa
1,5dl maitoa (parasta on kun olet itte salaa yöllä käyny kartanon kantturasta lypsämässä)
2rkl öljyä rypsi/oliiviöljy ei suurta eroa
2 kevätsipulia
sitruunamehua loraus(tiiviste/esanssi käy)
suolaa

kuivat kamat kulhossa sekaisin toiseen kulhoon maidot ja munat vatkausta.
Munamaito jauhojen kanssa sekaisin.
Sitten silputut sipulit, öljy,suola ja mehu messiin.
Lisää vatkuuta. Jatä taikina turpoomaan hetkeksi n.15-30min
valitse täyteet savukala/graavilohi/ihan mitä vaan
Kermaviiliä jos on niin siitä oiva kastike maustaa voi mielen mukaan
Marketeista löytyy valmiita dippikastikepussukoita(YÖK) itte se pitää tehä

Lieden ääreen paistamaan lättysiä
Mukavaa mässätä hampuusien ja huonomaineisten tytteleiden seurassa
Lättytaikinaa voi muunnella ja sovellella aika suruttomasti

Jaska

voi voi sitten aamulenkille...piti ruveta sulattaa tota kupua pois aaarg mä haluun kaljaa, läskiä ja
suklaatia pullaa rrruokaa tana
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti nomad »

Eväsleipä:

Tortillapohjaa niin monta kun kuvittelee jaksavansa
Jauhelihaa
Paprikaa, kurkkua, mikä nyt sattuu maistumaan lisukkeena. Ei kovin paljoa nestemäisiä kastikkeita.
Juustova, ite suosin edamia.

Lämpeytä tortillaleipä notkiaksi, paista jauheliha ja mausta mielen mukaan. Tämän jälkeen jätä tilaa reunoille, johon tungetaan juustoa sen verta kun mahtuu. Sitten lämpiöön hetkeksi, notta juusto sulaa ja tehdään koko roskasta kivapikkukäärö, jonka juusto sulkee jäähtyessään. Ja kas, mukana on täyttävä eväsleipä, jossa täytteet pysyvät mukana. Toki kannattaa se kuitenkin varmuuden välttämiseksi kelmuun kääriä.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Holaa amigos :smt003
Laitampa vänhän bella tsauta onnistuu jopa notskilla

Makaroori pläjäys 2:lle aikamiehelle tai 4:lle piipittäjälle
(paanareille, huorille, varkaille ja muullle pa$kasakille)

400g mitä tahansa makaroonia/spakettia eli pastaa
400-500g pekonia (kaksi pakettia)
2dl kermaa
2 kananmunaa
suolaa
mustapippurirouhetta
juustoraastetta kaikki juustot käy

Tämä on epekepe versio ja rahnat käytetään muuhun kuin ulkomailta tuotuihin
spesiaali raaka-aineisiin.

Makaroonit pussin ohjeen mukaan, valuta. takas kattilaan.
Makaroonin poristessa liedellä, pekoni pieneksi n.1cm siivuiksi ja paistetaan
rapsakaksi voita tms paisto avustetta ei tarvita, koska pekoni luovuttaa rasvaa mukavasti.
Munat ja kerma törppöön ja sekaisin.
Heti kun pekoni on valmis pataan, rasva mukaan, kerma/muna sotku perään ja hämmenetetään.
Lapioidaan lautaselle, päälle mustaapippuria ja juustoraastetta.
Eikun kohti kyselyaukkoa kiihtyvällä nopeudella.

Hifistit voi käyttää vaikka ilmakuivattuakinkkua, kuohukermaa ja parmesaania.
Saahan näihin massia palamaan mutta, tämä setti sopii opiskelijoiden kukkarolle.
Jaska
Ps. kohta loppuu dieetti koska lihakset saa hiellä mutta laskit vaan rahalla
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit: 18380
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 24 kertaa
Tykätty: 44 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jussi Häkkinen »

Paanari kirjoitti: Niin, pikkupoikien täytyy lutkuttaa... voita.
Jos haluaa kantaa voita repussa/rinkassa erämäähän sulamaan
Kumpi lie enemmän erämaissa kävellyt...
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi."

Kuvake
Paanari
kylkeenpotkija
Viestit: 1990
Lauteille: Maaliskuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 8 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Paanari »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Kumpi lie enemmän erämaissa kävellyt...
Tai hiihtänyt. En ole laskenut poronkusemia, penikuulumia(alleviivaus peninkulma=peninkuuluma) tai ryömittyjä eli kontattuja tahi muuten taivallettuja matkoja.
En luule vaan tiedän niitten pituuksien kestävän vertailun miltei jokaisen kanssa.
Mitä lukee partiolaisen vyössä? OLE VALMIS.
Oli muuten saman niminen lehtikin... Kirja hyllystäni löytyy nidottuna kaikki numerot väliltä 1917-1923.
Ajalta jolloin BP(hinuri) varasti aatteen Thompson-Setonilta...
Nuori herrä Häkkinen, mä olen ollut monessa mukana (eväitä kannoin).
Jaska
EX AGMINE HACCAPELLORUM LIBERA NOS DOMINE

Kuvake
Jorge
päähänpotkija
Viestit: 9984
Lauteille: Kesäkuu 2008
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 3 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Jorge »

Jussi Häkkinen kirjoitti: Syvään pannuun vettä reilusti. Kiehumaan, suolaa rennosti, etikkaa isohko loraus. Kun kiehuu, pudotetaan lämpöä sen verran, että poreilu on kevyttä. Rikotaan kananmuna kuppiin (keltuainen ehjänä), kaadetaan erittäin varovasti veteen (kupin suu puoliksi vedessä = voitto).Kootaan valkuainen lusikalla keltuaisen ympärille
Tai sitten otetaan sitä poreilevaa vettä kattilasta syvään kauhaan ja rikotaan muna sinne ja siirretään sen avulla kattilaan.

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti bodyguard »

Tuosta tuli mieleen että eggs Benedict on yksinkertaisesti mahtavin aamupalaruoka ikinä.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Kuvake
nomad
kylkeenpotkija
Viestit: 2972
Lauteille: Syyskuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti nomad »

Yksi nopeahko, halpa ja helppo on kasvissoppa, johka tungetaan paistettua pekonia. Niitä kaupan jääkuutioita siis, kelpaavat tarkoitukseen eikä maksa paljoa.
-Tämän maallikkomielipiteen jätän tyystin omaan arvoonsa. Todellisuutta se ei tietenkään vastaa.
-Oletan ettei tämä perustu mihinkään lähteisiin vaan kyseessä on pelkkä mutusta kumpuava mielipide.
-Tosin asenteesi tuntien vanhastaan voin sanoa, ettei sinun mielipiteelläsi ole asian todellisuuden kannalta mitään merkitystä.

Kuvake
Kerkko
kylkeenpotkija
Viestit: 1488
Lauteille: Helmikuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Kerkko »

Kun haluan nopsasti hyvää ahtamisruokaa, väsään usein enchiladoja seuraavaan tyyliin. Resepti olisi helposti muokattavissa herkullisemmaksi/terveellisemmäksi/lisää oma komparatiivi, mutta itselläni tässä on ideana suoriutua mahdollisimman nopeasti ja kivuttomasti. Joten en viitsi edes sipulia pilkkoa, vaikka mm. se tähän tietenkin sopisi, ja lisäkkeeksikin usein pilkon vain kurkkua. Tai usein en ees sitä. Siispä:

400 grammaa jauhelihaa paistetaan pannulla, maustetaan suolalla, pippurilla, salsakastikkeella ja joskus jollain muullakin, esim dijonilla. Ehkä pieni loraus kermaa vielä sekaan. Otetaan sopivan kokoinen uunivuoka, ja 8 kappaletta valmiita tortillalättyjä. Tortillan päälle jauhelihaseosta, lettu rullalle ja rulla vuokaan. Toistetaan kahdeksan kertaa. Rullien päälle kaadetaan vajaa purkillinen kermaa, jonka päälle juustoraastetta. Uuniin 225 asteeseen niin pitkäksi aikaa, että pinta saa vähän väriä. Ei kestä kauaa.

Kuvake
Alioppilas
kylkeenpotkija
Viestit: 4996
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 3 kertaa

Pupellettavaa eli pöperöä potkijoille

Viesti Alioppilas »

Nuudelit:

"Laita nuudelit ja mausteet astiaan. Lisää 3,5 dl kiehuva vettä. Anna hautua kannen alla 3 min. Annos on valmis tarjoiltavaksi."

Ja Coca-Cola:

"Nautitaan kylmänä."


Itse kyllä yleensä keittelen nuudelit ihan liedellä, eivät ainakaan jää tarpeettoman koviksi, kuten usein haudutettaessa.

Seuraajat

Penkkiurheilija
Kuvake
Peve