Kristian Hyvärinen kirjoitti:
Jussi, jos meillä on oma ketjunsa niin eläville keikoille kuin "parhaimmille" rockbiiseille plus kaikki ne muut musiikkiketjut, eiköhän tällainen pieni jaottelu (paras ruokaohjeesi vs. jotain simppeliä) ole ihan ok myös ruokapuolella.
Jep, tässä ketjussa on näemmä setti aika tavalla tuota sarjaa. Mielenkiintoinen gettoversio mm. tirripaistista...
Mutta jospa sitten oman keittiön iisilinjaa...uppomunaleivät.
Tarvitaan:
Paahtoleipää
Kananmunia
Kinkkua
Dijon-sinappia
Ruohosipulia
Suolaa
Mustapippuria
Etikkaa
Syvään pannuun vettä reilusti. Kiehumaan, suolaa rennosti, etikkaa isohko loraus. Kun kiehuu, pudotetaan lämpöä sen verran, että poreilu on kevyttä. Rikotaan kananmuna kuppiin (keltuainen ehjänä), kaadetaan erittäin varovasti veteen (kupin suu puoliksi vedessä = voitto). Kootaan valkuainen lusikalla keltuaisen ympärille. Toistetaan toisen munan kohdalla.
Otetaan pari siivua hyvää paahtoleipää. Laitetaan paahtumaan.
Paahtuneille leiville sipaisu dijon-sinappia ja n. ruokalusikallinen ruohosipulisilppua. Tämän päälle kinkkua - mielellään oikeaa, rouheasti leikattua tavaraa, mutta siivutettukin käy.
Muutaman minuutin kypsymisen jälkeen (ulkokehä kypsä, keltuainen vielä erittäin pehmeä) nostetaan munat reikäkauhalla leiville. Päälle rouhaisu mustapippuria, hyppysellinen suolaa ja joko ruohosipulisilppua tai paahdettua sipulia.
Syödessä rikotaan keltuainen koko herkun päälle kastikkeeksi. Nam.