Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Kokkaaminen

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta huumoria unohtamatta. :)

Valvoja: Valvoja

Vastaa

Osaatko kokata?

Olen mies ja kyllä osaan, hyvinkin
55
42%
Olen mies ja osaan jonkin verran
44
34%
Olen mies ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
8
6%
Olen mies ja osaan tehdä voikkarin
8
6%
Olen nainen ja kyllä osaan, hyvinkin
11
8%
Olen nainen ja osaan jonkin verran
4
3%
Olen nainen ja pystyn juuri pitämään itseni (ja läheiseni) eväissä
1
1%
Olen nainen ja osaan tehdä voikkarin
0
Ei ääniä
 
Ääniä yhteensä: 131

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#256

Viesti Mjölnir »

Laitan lihan käytännössä nykyään aina vakuumissa vesihauteessa, sous-vidé.

Sen jälkeen pinta paistetaan pannulla tai uunissa/grillissä

Sunnuntaina vuorossa oli hirven sisä- ja ulkofileen pätkiä, sisälämpötila 50C, mukaan punajuuririsottoa ja chili-valkosipulivoita

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#257

Viesti Mjölnir »

Viime keskiviikkona surmatun metsäkauriin kulmapaistia 55C ja suppilovahvero-sinihomejuustokastike
Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva

Kuva
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 1274
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Kokkaaminen

#258

Viesti katar »

ooo nyt iskee kateus, hirveä ja metsäkaurista... oioioi!
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#259

Viesti Mjölnir »



"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#260

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#261

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13535
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Kokkaaminen

#262

Viesti Kari Aittomäki »

Aikamoista nyanssiherkkyyttä.
Mullakin oli aikoinaan kurottelua kulinarismiin, koetin tajuta viinejä ja kastikkeita ja detaljeja.
Menetin sitte hajuaistini ja sitämyötä makuaistin joten hommasta meni tukirakenteet.

Onneksi espanjalaiset sai juntattua mullen sen perusjutun, vahvat raaka-aineet ja elementit kohdalleen ja mässyt pelittää.
Kastikkeita en edelleenkään saa onstumaan millään perkeleellä.

katar
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 10
Viestit: 1274
Lauteille: Tammikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 7 kertaa
Tykätty: 2 kertaa

Kokkaaminen

#263

Viesti katar »

Meillä uunissa hirvipaisti, hirveä paloina, juureksia (porkkana, sipuli, valkosipuli, palsternakka), tummaa olutta, vettä, suolaa&pippuria ja rosmariinia. Ollut nyt noin nelisen tuntia uunissa. Odotan saavani hyvää paistia, katotaan kuin akan käy. Lihat ihan K-citymarketista, btw.
Frankly my dear, I don`t give a damn.

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13535
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Kokkaaminen

#264

Viesti Kari Aittomäki »

Hoh, asiallisen oloinen pommi.

Mä tein tossa... mua siis valtavasti vaivaa ruoanjämien roskiinheitto joten niitä loppuja jää jääkaappiin odottelemaan.
Otin kolmen grillatun kanankoiven luut ja hauduttelin tunninverran, ripsuttelin köntsät keitinliemeen ja puristin luista mehut perään.

Kourallinen jäänyttä riisiä, hernesopan jämät jossa broilerin jauhelihaa. Valkosipulia, herneitä ja paprikaa, pippuria ja lasillinen konjakkia.
Uuniin hautumaan, sitte taikinakansi päälle ja takasi ripsautumaan.

Hyvä ja halpa soppa yhdelle miehelle, lämmitin vielä kokojyväpatonkia mukaan ja palanpainikkeena toimi vähänmaksava valkoviini.

Hyvä mässyhetki. Kevyt ja kevyt.

Kuvake
Kiehinen
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 85
Lauteille: Elokuu 2017
Etulaji: Sambo
Sivulajit: Karate, MMA
Takalajit: Kraw Maga, KAS-PIN
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokkaaminen

#265

Viesti Kiehinen »

Ostin kilon savuluita ja muutaman perunan sekä paketillisen ohrasuurimoita. Savuluukeitosta tuli aivan mielettömän hyvää. Pidän erityisesti vanhan ajan ruuista ja etenkin pula-ajan vastaavista. Ei ole mitenkään tavatonta, että ostaisin kaupasta lenkkimakkaraa ja sen päälle puristaisin purkista sinappia niin, että pursista kuuluisi sellainen pieruääni. Hampurilaisateriatkin menee ihan mielellään. Vasta hiljattain olen tutustunut Burgerkingin edullisiin tarjouksiin. Sitä aikaisemmin tuli syötyä mäkin euron hamppareita. Klassikkoruoka pidän nakkikastiketta. En ole sitä aikoihin tehnyt, mutta ehkä kohta on taas sen aika. Kaikenlainen itämaalainen ruoka menee sekin kurkusta alas, mutten pidä siitä. Itä-Eurooppalainen keittiö ja ihan puhdas venäläinen keittiö on lähellä sydäntäni. Kunnolliseen krapulaan on mahtavaa latkia soppalusikalla seljankaa. Lähi-Idän ruokakulttuuri sekin menee, mutta lähinnä vain pizzan muodossa, vaikka aina välillä tilaankin riisikebabin.
Kotiapteekin tarpeisiin valkosipulia lisätään runsaasti viinan mausteeksi. Rohto valmistuu viikossa ja sitä nautitaan lusikallisittain.

tapsaattori
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 974
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 2 kertaa
Tykätty: 6 kertaa

Kokkaaminen

#266

Viesti tapsaattori »

Nakkikastike on myös omia suosikkejani. Itse käytän paistamalla voita + vehnäjauhoja suurustamiseen, kastike notkistetaan sopivalla määrällä kasvislientä. Nakit + sipulit ruskistan ennen sitä ja kaadan sitten takas pannulle. Mausteeksi ehdottomasti sinappia, hieman ketsuppia väriksi ja yrttejä oman maun mukaan. Toisinaan lorautan lihafondia

Mauste/suolakurkkua nakkikastikkeessa en ole koskaan ymmärtänyt. SIinä lautasen vieressä pari pötkylää sitten erikseen jos haluaa kyllästää makuhermot etikalla.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#267

Viesti Mjölnir »

"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 23
Viestit: 13535
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 24 kertaa

Kokkaaminen

#268

Viesti Kari Aittomäki »

Miksi kuskus?
Onko se joku oikein reseptiohje tai makumieltymys, on nämligen mullen sellanen lievä epätykkäys.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 93
Viestit: 23371
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 11 kertaa
Tykätty: 23 kertaa
Viesti:

Kokkaaminen

#269

Viesti Mjölnir »

Koska pohjois-afrikka, eli reseptiikalle uskollinen lisäke
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Taijin harjoittaja
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 1580
Lauteille: Elokuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

Kokkaaminen

#270

Viesti Taijin harjoittaja »

Mjölnir kirjoitti:
loka 12, 2019, 20.42
mjolnir_hunting
Bratwurst-aprikoosi-tagine
1-4) osta kaupasta bratwursteja
5) pane couscous hautumaan
6) ruskista bratwurstit voissa pannulla
7) paista pannulla myös kourallinen puolitettuja aprikooseja ja pari viipaloitua valkosipulinkynttä, mausta juustokuminalla ja ripauksella mustapippuria
8) lisää pari ruokalusikallista ketchupia, vähän vettä, kourallinen paahdettuja cashew-pähkinöitä ja rusinoita sekä silputtua persiljaa
9) paista pari minuuttia
10) tarjoa couscousin kanssa

Valmistusaika 15 minuuttia

Maistui hyvältä, kiitos ohjeesta

Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Andy ja 25 kurkkijaa