Kokemuksia verkkokaupoista

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Ylipotkijat: Totte, JanneM, Point, Tyttö

Kurowashi
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1341
Lauteille: Elokuu 2006
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokemuksia verkkokaupoista

#1

Viesti Kurowashi » helmi 23, 2009, 23.37

PIXMANIA http://www.pixmania.com/fi" onclick="window.open(this.href);return false;

Ihmettelin muutamaankin otteeseen Pixmanian elektroniikkatuotteiden takuiden pituuksia, sitten asia selvisikin kyseltyäni palautelomakkeella muutamia lisäkysymyksiä tästä.

Eli... Pixmania mainostaa seuraavasti:
Jos 1 viikon kuluessa ostettuasi http://www.pixmania.com-sivuilta" onclick="window.open(this.href);return false; löydät suomalaiselta Internet-sivulta seuraavan tuotteen: Tuote uutena halvemmalla (samoin lisävarustein ja takuuehdoin), PIXMANIA vous korvaa erotuksen!

Edullisin Hinta -takuun soveltaminen (erotuksen maksu).
Jos 1 viikon kuluessa ostettuasi http://www.pixmania.com-sivuilta" onclick="window.open(this.href);return false; löydät suomalaiselta Internet-sivulta saman, uuden tuotteen halvemmalla (sama merkki, sama malli tai välittömästi saatavilla oleva versio samoin lisävarustein ja
takuuehdoin), PIXMANIA korvaa erotuksen!
Takuu koskee vain seuraavia tuoteryhmiä: KAMERA, VIDEOKAMERA, TV VIDEO, TIETOTEKNIIKKA, AUDIO, PUHELIN.
Tuotteen hinta tarkoittaa verollista myyntihintaa ilman erityisalennuksia* kuten lahjakortti, kampanja-alennuskoodi tai muu kampanjakohtainen alennus.
Tämä tarjous on rajattu koskemaan yhden kotitalouden ostoksia http://www.Pixmania.com-sivuilta" onclick="window.open(this.href);return false; yhden ainoan kerran.
Tarjous ei koske yksityishenkilöiden Internetin markkinapaikoissa myymiä tuotteita.
Alhaisin Hinta-takuun sovellusehdot.
Mikäli ostettuasi http://www.Pixmania.com-sivuilta" onclick="window.open(this.href);return false; löydät saman tuotteen halvemmalla toiselta suomalaiselta nettisivulta (edellä mainituin ehdoin), voit pyytää hintaerotuksen takaisinmaksua.
Liitä palautukseen kopio laskusta, kopio Internet-sivusta, jolla on myytävänä sama tuote halvemmalla kuin PIXMANIA:ssa, sekä tilitietosi (IBAN- ja SWIFT-koodit).
Tarkistuksen jälkeen maksamme pankkisiirrolla http://www.Pixmania.com-sivuilta" onclick="window.open(this.href);return false; ostamasi ja suomalaiselta sivulta halvemmalla löytämäsi tuotteen hinnan erotuksen edellä mainituin ehdoin.
Eikö kuulostakin hyvältä? Ehkä, mutta huomasitko muutaman tärkeän sanan? Alleviivasin ne tuohon lainaukseen.

Huomionarvoisin seikka on juuri tuo ensimmäinen alleviivaus, ja sen koinkin itse nopeasti täysin järjenvastaiseksi. Miksikö? Minäpä kerron.

Etsin itselleni hdtvtä, ja päädyinkin hintaseuranta.fi-sivuston kautta Samsung T260HD näyttöön, jossa on tv-viritin ja 1920x1200 resoluutio.

Pixmanian hintahan kyseiselle tuotteelle on tänä päivänä 469€, ja toimituskuluineen 489€, kun taas Multitronic puolestaan myy saman näytön 430€, ja toimituskuluineen 444€. Pixmanian palautetiimi kirjoitti minulle että he myöntäisivät kyseiselle näytölle 1 vuoden takuun, kun taas sivuillaan lukee kyllä että takuu olisi 2 vuotta. Oli miten oli, Multitronicissa myöntävät tälle näytölle 3 vuoden takuun. Tuotteilla ei ole muuta eroa.

Kysyin Pixmaniasta että pätisikökö tuo Pixmanian takaisinmaksutarjous tässä tapauksessa, kun Multitronicissa tuote on toimituskuluineen 45€ halvempi ja kaiken lisäksi heillä myydään samaa tuotetta pidemmällä takuulla. Minulle vastattiin että ei, koska takuuehdot eivät ole samat. :D

Absurdia?

Mikään toinen yritys ei tietääkseni myy Suomessa esimerkiksi tätä tuotetta uutena yhden tai kahdenkaan vuoden takuulla, vaan kaikki myyvät 3 vuoden takuulla, joten Pixmania voi kohtuu huoletta laskea sen varaan ettei tarvitse takaisin mistään maksella. Iso mainos on etusivuillaan, mutta takuut ovat kuin toiselta planeetalta, joten täytyy aikamoinen säkä käydä että pääsee tuota tarjousta hyödyntämään. Kaiken lisäksi aikaahan on vain viikko ostoksesta, ja yksi talous voi hyödyntää tarjousta vain kerran. Näin vaikka seuraavan kerran halvemman tuotteen bongaisi kahden vuoden päästä ostettuaan taas jotain.

Jäi siis lievä linssiin viilauksen tunne.

Kerran olen paikasta tilannut, silloin tilasin autoradion. Sivuilla ollutta autoradiota ei sitten varastossa ollutkaan, eikä ollut tulossa, ja sain siitä tietää kolmen viikon odottelun jälkeen. Pyysin vaihtamaan mallia toiseen, ja tämä radio sitten tulikin perille asti.

Plussat

- Palautteisiin vastataan ripeästi.
- Toimitus on ripeää ja seurattavissa, mikäli tilaamasi tuote on oikeasti myytävänä (radioni tapauksessa näin ei aluksi ollut).
- Halvat hinnat. Tätä kuitenkin syö tavallista lyhyemmät tuotetakuut.

Miinukset

- Epäselvyyksiä.
- Tarinan kaltaisia kikkailuita.
- Nettisivuilla puutteellisia tuotetietoja, mm. kyseisen näytön ja monen muunkin tuotteen tuotetiedot loppuvat mystisesti kesken.

ArvosanaVerkkokauppa.com http://www.verkkokauppa.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Ainoa kokemukseni tästä verkkokaupasta on positiivinen. Verkkokaupan sivuilla mainittiin että Helsingin liikkeeseen ei voisi varata Samsung SGH D900i-kännykkää, mutta kun laitoin heille sähköpostia kun olin matkoilla ja kirjoitin että olen tulossa matkoilta ja täytyisi saada puhelin kun nykyinen reistaa, niin lähettivät minulle kännykkään viestin että sovitaan näin ja voit poikkeuksellisesti tulla noutamaan myymälästä. Varasivat siis minulle hyllystä, ja ainoista jäljellä olevista kappaleista sen toisen. Hieno homma, itselläni oli nääs Siemensin tekeleessä ties mitä vikaa.

Plussat

- Palautteisiin vastataan ripeästi.
- Hienoa oli tilanteeni huomioon ottava palvelu.
- Yleisesti ottaen kilpailukykyinen hintataso.
- Selkeät sivut joissa tuotteet helposti löydettävissä kategorioittain.

Miinukset

- Ei ole vielä tullut suurempia vastaan. Ainahan kauppa kuin kauppa voi olla kuluttajan näkökulmasta halvempi. ;)

ArvosanaBBAUTOPARTS http://www.bbautoparts.com" onclick="window.open(this.href);return false;

Rahat kelpasi, mutta tuotteista ei vieläkään ole kuulunut. Kyseessä on autojen varaosia myyvä jenkkifirma. Maksoin American expressillä, tilausvahvistus tuli ja rahat lähti, mutta tuotteita ei ole kuulunut puoleen vuoteen. American express vissiin selvittää tällä hetkellä mistä on kyse. Koitin aiemmin kysellä kyseisen puljun asiakaspalvelusta tilaustani, mutta sähköposteihin ei ole vastattu mitään. Aikamoinen tårta på tårta jäi kyllä suuhun.

Plussat

-Sivut ainakin näyttää siltä että kyseinen pulju on toiminut pitkäänkin ja sieltä jotain tilauksia tuntuisi lähtevän kun ilmoittavat että firmalla on 40 vuoden kokemus.

b]Miinukset[/b]

- Tuotteista ei kuulu tilausvahvistuksen jälkeen mitään.
- Asiakaspalvelusta ei kuulu mitään.

Arvosana

2½ tällä haavaa...

Tähän ketjuun siis voi kirjoittaa hyviä ja huonoja kokemuksia verkkokaupoista. Voisitte laittaa verkkokaupan nimen lihavoituna viestin alkuun. Voihan nuo vaikka arvostellakin niin kuin minä vaivauduin...

Asteikolla 1-10?


8-)

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 88020
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 239 kertaa
Tykätty: 92 kertaa
Viesti:

Kokemuksia verkkokaupoista

#2

Viesti Mika » huhti 25, 2014, 13.20

Tietääkö joku tästä jotakin?
Suomalaisen verkkokaupan ympärille kyhätään suurta salaperäista julkistusta ensi kuussa.

Muun muassa Suomen Lähikauppa, Verkkokauppa.com ja joukko suomalaisia pienyrittäjiä on lähettänyt perjantaina lehdistökutsun "suuresta suomalaisesta lanseerauksesta" 6. toukokuuta.

"Mitä yhteistä on Siwalla ja Verkkokauppa.comilla? Mikä yhdistää kansainvälisiä verkkokauppoja ja suomalaisia pienyrittäjiä?" kutsu kiusoittelee.

"Yli miljoonaa suomalaista odottaa iloinen yllätys keskiviikkona 7.5.
Arkisista ostoksista liittyen niin ruokaostoksiin, matkailuun kuin verkkokauppoihin on jatkossa mahdollista hyötyä täysin uudella tavalla", kutsu lupaa.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Jussi Häkkinen
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 18219
Lauteille: Helmikuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokemuksia verkkokaupoista

#3

Viesti Jussi Häkkinen » huhti 25, 2014, 20.55

Minun varmaankin pitäisi tietää, mutta on pakko myöntää, etten tiedä.
Jussi Häkkinen

"Karate ei ole tapa kamppailla. Karate on tapa opettaa kamppailua. Nämä ovat kaksi täysin eri asiaa ja erittäin tärkeä asia ymmärrettäväksi." - Jussi Häkkinen

"Isänmaallisuus on halua tappaa ja tulla tapetuksi triviaaleista syistä." -Bertrand Russell

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 88020
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 239 kertaa
Tykätty: 92 kertaa
Viesti:

Kokemuksia verkkokaupoista

#4

Viesti Mika » touko 6, 2014, 10.47

Tästä on kyse.
Ketjusidonnaiset kanta-asiakasohjelmat saivat tänään vahvan kilpailijan. Uuden PINS-etuohjelman tuo Suomeen laaja, eri aloja edustava yritysten yhteenliittymä mukaan lukien Verkkokauppa.com, Siwa, Valintalo, airBaltic, Restel, Fonecta, Matkahuolto, RTV, Synsam, Timanttiset ja useat muut toimijat. PINS-etuohjelmassa kuluttaja hyötyy nyt myös kotimaisista ja ulkomaisista ostoksista esimerkiksi Zalandon, Hotels.comin, Crocsin, Booztin, Brandosin ja Asosin nettikaupoissa. Pinssejä voi kerätä 30 000 ostopaikasta ja niitä saa Verkkokauppa.comista kaikista ostoksista, myös yritysten ostoksista.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 3319
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 17 kertaa

Kokemuksia verkkokaupoista

#5

Viesti YJT » touko 6, 2014, 13.27

Tilasin sitten ensimmäistä kertaa alkoholia netistä: Gourmondo.de

Nettikauppa on saksaksi, mutta osan teksteistä saa myös englanniksi. Tilaaminen on helppoa, voi maksaa luottokorteilla tai PayPalilla. Toimituskulut 10 tai 15 euroa, tilauksen koosta riippuen. Valikoimissa on paljon muutakin kuin alkoholia, erilaisia elintarvikkeita. En tosin tiedä, miten esim. jonkun sisäfileen tilaaminen toimii kun toimitusaika on sellainen viikko. DHL hoitaa rahdin, mutta ei ilmeisesti edes yritä toimittaa kotiovelle saakka vaan paketti jää lähipostiin (sama kokemus on kaverillani, jolta kuulin tästä kaupasta).

Rahastahan ei ole kiinni, mutta onhan se halvempaa kuin Suomessa. Tilasin vähän yli 10 litraa punkkua, hinta rahteineen alle 55 euroa. Suurin osa tavarasta oli varsin edullisia viinejä, mutta ei taida Alkon halvinkaan viini liikahtaa 5,5 euron litrahinnalla. Pikaisesti kun tsekkailin viskejä, niin ovathan nekin joitakin kymmeniä prosentteja halvempia; ei kuitenkaan ihan puoleen hintaan. Hinnan lisäksi kivaa on tietenkin se, että valikoima on erilainen kuin Alkossa.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään organisaation tai viranomaistahon viralliseksi kannaksi)

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 88020
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 239 kertaa
Tykätty: 92 kertaa
Viesti:

Kokemuksia verkkokaupoista

#6

Viesti Mika » touko 6, 2014, 14.02

Kuulostaa mielenkiintoiselta. Kerrotko sitten miten kävi? Tilaan tuolta jos kokemuksesi on hyvä.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 3319
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 17 kertaa

Re: Kokemuksia verkkokaupoista

#7

Viesti YJT » touko 6, 2014, 14.27

Tilaus lähti maanantaina ennen vappua, ja oli seuraavana maanantaina perillä. En tiedä, vaikuttiko vappu toimitusaikaan vai ei; ilmeisesti noin viikko on normaali toimitusaika.

Viinejä en ole ehtinyt vielä maistelemaan, mutta luultavasti nousevat kupoliin ihan kuin Alkon tuotteetkin. Vaan kukapa sitä nyt humalahakuisesti...
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään organisaation tai viranomaistahon viralliseksi kannaksi)

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 16
Viestit: 88020
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 239 kertaa
Tykätty: 92 kertaa
Viesti:

Kokemuksia verkkokaupoista

#8

Viesti Mika » touko 6, 2014, 14.30

Jaa, se siis saapui jo. Kiitoksia tiedosta. :)
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 3319
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 17 kertaa

Kokemuksia verkkokaupoista

#9

Viesti YJT » touko 6, 2014, 15.04

Joo, ja EU-alueelta tilatessahan etämyynnissä myyjä on verovelvollinen, joten tulliasioista ei tarvitse huolehtia.

Lisää voi katsella esim:
http://www.tulli.fi/fi/yksityisille/netista_ostaminen/index.jsp" onclick="window.open(this.href);return false;

Ostaisinko Internet-kaupasta -pdf:n sivuilla 2 ja 3 kerrotaan aika selväsanaisesti, miten verot ja muut maksut menevät.

Ja joo, uskallan yhden tilauksen perusteella suositella, varsinkin jos osaa saksaa niin tuotekuvauksista saa enemmän irti. Aion tilata tuolta uudemmankin kerran, ja testailla myös muita. Täytyy tehdä hintavertailuja ainakin Viron kauppojen kanssa.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään organisaation tai viranomaistahon viralliseksi kannaksi)

Kuvake
Point
ylipotkija
Viestit tässä aiheessa: 4
Viestit: 6820
Lauteille: Tammikuu 2009
Tykännyt: 10 kertaa
Tykätty: 13 kertaa

Re: Kokemuksia verkkokaupoista

#10

Viesti Point » touko 6, 2014, 15.33

Onkos tietoa mitkä verkkokaupat eivät käytä Itellaa yhteistyökumppaninaan? Ja mitkä käyttävät? Tietää valita kauppaa myös sen perusteella.
Detox ei ole pelkkä dietti. Se on elämäntapa.

Kuvake
MtJ
takapotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 12745
Lauteille: Tammikuu 2006
Paikkakunta: Etelä-Savo
Tykännyt: 3 kertaa
Tykätty: 31 kertaa

Kokemuksia verkkokaupoista

#11

Viesti MtJ » touko 6, 2014, 15.39

Mistä verkkokaupasta voi tilata mahdollisimman halpaa viinaa mahdollisimman paljon? Oletteko tehneet vertailua?

En minä, mutta kaverit tilaisivat...
“All over the place, from the popular culture to the propaganda system, there is constant pressure to make people feel that they are helpless, that the only role they can have is to ratify decisions and to consume.” - Noah Chomsky

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokemuksia verkkokaupoista

#12

Viesti bodyguard » touko 6, 2014, 17.45

YJT kirjoitti: Suurin osa tavarasta oli varsin edullisia viinejä, mutta ei taida Alkon halvinkaan viini liikahtaa 5,5 euron litrahinnalla.
Ei. Alkosta puuttuu ne ns. halvat pöytäviinit kokonaan. Mutta jos vertaa jotain tiettyä Alkon viiniä niin aika harvassa on ne paikat josta löytyy sama viini halvemmalla. Tietysti jos tavoitteena on vaan saada mahdollisimman suuri määrä alkoholia mahdollisimman pienellä summalla niin ulkomailta kannattaa hankkia, muuten viinejä ei yleensä juuri kannata ulkomailta kantaa.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi

Kuvake
Paul
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 375
Lauteille: Lokakuu 2007
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokemuksia verkkokaupoista

#13

Viesti Paul » touko 6, 2014, 20.34

http://www.ninecircles.co.uk" onclick="window.open(this.href);return false;

Tilasin tiistaina sageon ja obin.
Tavara saapui jo torstaina.
Eli nopea toimitus.

Plussaa:
- Edulliset hinnat
- Hyvä valikoima
- nopea toimitus

Miinukset:
- Hinnat vain puntina
Iaido - 4 kyu
Savate - Gant Rouge
Treenipäiväkirja

Kuvake
YJT
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 7
Viestit: 3319
Lauteille: Helmikuu 2005
Paikkakunta: Lohja
Tykännyt: 0
Tykätty: 17 kertaa

Kokemuksia verkkokaupoista

#14

Viesti YJT » touko 6, 2014, 20.51

bodyguard kirjoitti:
YJT kirjoitti: Suurin osa tavarasta oli varsin edullisia viinejä, mutta ei taida Alkon halvinkaan viini liikahtaa 5,5 euron litrahinnalla.
Ei. Alkosta puuttuu ne ns. halvat pöytäviinit kokonaan. Mutta jos vertaa jotain tiettyä Alkon viiniä niin aika harvassa on ne paikat josta löytyy sama viini halvemmalla. Tietysti jos tavoitteena on vaan saada mahdollisimman suuri määrä alkoholia mahdollisimman pienellä summalla niin ulkomailta kannattaa hankkia, muuten viinejä ei yleensä juuri kannata ulkomailta kantaa.
Varmasti on niin, että Alkossa ei ole näitä kaikkein halvimpia viinejä (esim. tilauksessani oli yksi viini, jonka litrahinta oli hieman alle 3 euroa / litra), mutta kun vertaa samojen tuotteiden hintoja, niin ulkomailta tilatessa voi kyllä säästää. Tilauksessani oli Sangre de Toro 6,90 euroa / pullo (9,20 euroa / litra), Alkossa sama tuote maksaa 9,94 euroa / pullo (13,12 euroa / litra). Samaa olin havaitsevinani viskien suhteen (vaikka sinä toki puhuitkin nimenomaan viineistä). Mitään laajaa hintavertailua en ole tehnyt.

Toki olen kanssasi samaa mieltä siinä, että viinanhakureissut eivät ole ainakaan rahansäästömielessä kovin järkeviä, mutta netistä tilaaminen onkin sitten eri juttu.
Seppo Vesala

(Kaikki esittämäni mielipiteet ja näkemykset ovat omiani, eikä niitä pidä tulkita minkään organisaation tai viranomaistahon viralliseksi kannaksi)

Kuvake
bodyguard
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 22944
Lauteille: Syyskuu 2005
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Kokemuksia verkkokaupoista

#15

Viesti bodyguard » touko 6, 2014, 21.22

Tuo on aika yllättävää jos tosiaan yksittäisissä viineissä hintaero on noinkin iso, Alkon viinien hinnat on kuitenkin aika kilpailukykyiset. Tervävien kohdalla sitten ei tarvitse edes miettiä asiaa, lähes mistä tahansa Euroopasta saa halvemmalla kuin Alkosta.

‎-I thought you were cool.
-I am. And you know what makes me cool? The fact that your opinion means less than squat to me.

Blogi


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Jörri ja 4 kurkkijaa