Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Venäjänmaa

Pannu aina kuumana ja pöydissä tilaa. Keskustelua kamppailulajien ulkopuolelta.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 6084
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 96 kertaa

Venäjänmaa

#1546

Viesti luupää » marras 18, 2014, 20.12

Onko porukka huomannut että venäjä on alkanut yhä enenevissä määrin vinkumaan pakotteista? Enää ei kuulu naureskelua. Ruplan arvo tippuu 350miljoonan päivittäisistä tukiostoista huolimatta, safkan hinta on noussut säätelylupauksista huolimatta 20% (venäjällä oli jo valmiiksi yli 7miljoona eläkeläistä joiden tuloista menee 50% ruokaan), investoinnit ovat romahtaneet, Krimi on konkurssitilassa ja itä-ukrainan terroristihallinnon tukeminenkin maksaa maltaita...


:ilkio:


Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Venäjänmaa

#1547

Viesti nassesetä » marras 18, 2014, 20.52

Kuuluis ehkä yhtä hyvin talouspolitiikka-osioon, mutta valaiskaapa mitä tarkoittaa valuutan "tukiostaminen"? Entä miten velkainen länsi konkreettisesti pystyy näillä talouspakotteilla horjuttamaan velatonta Venäjää? Miksi Venäjä siis tarvitsee länsivaluuttaa, siinä missä tietääkseni Kiina tai Intia ei tarvitse?

Tässä sen taas huomaa kuinka peruskoulun oppisisältöä pitäisi uudistaa.
My life is all that I've known
And it's all that keeps me here
My time is all that I own
So I won't let it slip away

Taijin harjoittaja
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 177
Viestit: 1535
Lauteille: Elokuu 2011
Tykännyt: 0
Tykätty: 4 kertaa

Venäjänmaa

#1548

Viesti Taijin harjoittaja » marras 18, 2014, 23.06

nassesetä kirjoitti: Kuuluis ehkä yhtä hyvin talouspolitiikka-osioon, mutta valaiskaapa mitä tarkoittaa valuutan "tukiostaminen"? Entä miten velkainen länsi konkreettisesti pystyy näillä talouspakotteilla horjuttamaan velatonta Venäjää? Miksi Venäjä siis tarvitsee länsivaluuttaa, siinä missä tietääkseni Kiina tai Intia ei tarvitse?

Tässä sen taas huomaa kuinka peruskoulun oppisisältöä pitäisi uudistaa.
Tukiostaminen: Sanotaan nyt että 100 ruplaa maksaa 2 dollaria. Jos rupla heikkenee, niin joku valuuttakauppias ennakoi tilannetta ja sanoo, että 2 dollaria maksaa 110 ruplaa. Venäjän keskuspankki ei halua ruplan putoavan noin alas, joten se lupaa ostaa 200 miljoonalla dollarilla 20.000 miljoonaa ruplaa eli 20 miljardia ruplaa. Kaikki joilla on ruplia, myyvät ne mielummin Venäjän keskuspankille kuin tuolle valuuttakauppiaalle, koska he saavat häneltä enemmän dollareita ruplistaan. Sitten kun Venäjän keskuspankki on saanut ostettua ruplansa, niin valuuttakauppias myy 2 dollaria ja saa 110 ruplaa, jos niitä on tarpeeksi markkinoilla Euroopassa ja USA:ssa. Jos ei ole, niin Venäjän keskuspankki voittaa ja jos on niin ruplan arvo häviää.

Ensimmäiset talouspakotteet kohdistuivat investointitavaroihin ja jos Venäjä ei saa koneita, se ei pysty parantamaan teollisuuttaan ja vähitellen sen öljyn-, kaasun- ja metallien tuotanto laskee. Seuraavat talouspakotteet kohdistuivat lihaan ja viljaan ja venäläisillä on vähemmän ruokaa ostettavissa kaupoissaan ja yleensä tavaran hinta nousee, jos sitä on vähän eli ruplan arvo laskee. Ja sen jälkeen Venäjä tarvitsee enemmän ruplia ostaakseen dollareita tai länsimaisia tavaroita.

Myös Kiina ja Intia tarvitsevat länsivaluuttaa ostaakseen raaka-aineita ja ruokaa. Sellainen maa, joka tuottaa itse ruuan ja koneet ja myy muualle raaka-aineita ja teollisuustuotteita (= Iran, Kuuba), on vähemmän riippuvainen länsivaluutasta kuin sellainen maa, joka ostaa paljon ruokaa ja koneita (= Venäjä).

Toivon, että en mennyt ihan vikaan näissä selityksissä.

Kuvake
Pasi Lunden
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 75
Viestit: 635
Lauteille: Syyskuu 2010
Paikkakunta: Turku
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Venäjänmaa

#1549

Viesti Pasi Lunden » marras 19, 2014, 02.10

Pitäisi olla myös kassavirtaa, jotta homma pyörii. Tulot ja menot on tietysti budjetoitu tietyille tasoille ja jos rahaa ei tule sisään tarpeeksi nopeaan, pitää sen hetkistä kulutusta nipistää ja/tai kassareserviä tyhjentää. Näistä aiheutuu usein muita ongelmia. Lainaakin voi ottaa, mutta Venäjän luottokelpoisuudella ei kovin edullista lainaa saa.

Sanktiot, valuuttapako sekä ruplan ja öljyn arvojen lasku yhdessä merkitsevät suunnilleen sitä, että Venäjän reservit tyhjenee niin, että näkyy pyörre. Isoja projekteja peruutetaan koko ajan, kun ei rahaa ole. Myös tuohon Ukrainan-Venäjän sotaan palaa tolkuttomasti rahaa koko ajan.

Taloudellisesti Venäjä ei nyt ole niin hirveän suuri. Esimerkiksi Apple on arvokkaampi kuin koko Venäjän pörssi.

Taitaa sanktiointi EU:takin kirveltää, muttei läheskään niin paljon kuin Venäjää. Ovat kuitenkin taloudellisesti ihan eri sarjoissa ja Venäjä on EU:sta paljon riippuvaisempi kuin päinvastoin. Yhdysvaltojen on käsittääkseni helpompi sanktioida, vähäisemmän taloudellisen kytköksen takia.

Kyllä Venäjältä loppuu ne rahat, niinkuin ennenkin.

Kuva

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 6084
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 96 kertaa

Venäjänmaa

#1550

Viesti luupää » marras 19, 2014, 12.19

nassesetä kirjoitti: Kuuluis ehkä yhtä hyvin talouspolitiikka-osioon, mutta valaiskaapa mitä tarkoittaa valuutan "tukiostaminen"? Entä miten velkainen länsi konkreettisesti pystyy näillä talouspakotteilla horjuttamaan velatonta Venäjää? Miksi Venäjä siis tarvitsee länsivaluuttaa, siinä missä tietääkseni Kiina tai Intia ei tarvitse?
Jos valuutan kysyntä laskee niin sen hintakin tulee alas. Keskuspankki voi käydä taistohon tätä kehitystä vastaan käyttämällä reservejään ja ostamalla itse omaa valuuttaansa. Tällöin keskuspankki lisää keinotekoisesti valuutan kysyntää jolloin sen hinta nousee, tai kuten venäjän tapauksessa, laskee loivemmin (vrt. mitä se olisi ilman tukiostoja).

Paljon mielenkiintoisempaa on miksi ruplan kysyntä on romahtanut. Yksi syy on että venäläiset itse suojautuvat inflaatiolta ja kurssitappioilta hankkiutumalla eroon ruplistaan. Toinen on kaupan ja investointien tyrehtyminen. Raaka-ainepuoli toimii etupäässä dollareilla.

Ja kuten Pasi jo kirjoitti niin venäjällä alkaa olemaan oikeasti kassavirtaongelmia. Tärkeimmän tulolähteen, öljyn, markkinahinta on muistaakseni lähes kolmanneksen alle budjetoidun ja viimeisimpien arvioiden mukaan näin tulee jatkumaan myös ens vuonna. Tämäkin toimii venäjää vastaan koska mitä syvemmällä globaali talous kyntää sitä vähemmän menovedelle on kysyntää. Eli länäritalouden ottama hitti palautuu vivun kanssa takaisin venäjälle.

Pitkällä tähtäimellä tilanne näyttää vieläkin synkemmältä.

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 249
Viestit: 23028
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Venäjänmaa

#1551

Viesti Mjölnir » marras 19, 2014, 12.39

Krimin matkailuala on romahtanut, kun yritysten yhteydet tärkeisiin Ukrainassa oleviin hankkijoihin ja asiakkaisiin katkesivat, kertoo Business Week.

Lehden mukaan Venäjä on hiljattain aloittanut krimiläisten yritysten kansallistamisen, joka koskee niin leipomoita lomakohteita kuin telakoita.

Bruiness Week kertoo, kuinka Venäjän tukema Krimin hallitus ottaa aggressiivisesti haltuunsa yrityksiä, joita hallitus pitää epätehokkaina, strategisesti tärkeinä tai ystävällismielisinä Ukrainan keskushallintoa kohtaan.

Krimin niemimaan suurin leivänvalmistaja Krymkhleb kansallistettiin 12. marraskuuta. Krimin hallinnon virkamiehet syyttivät yrityksen omistajia rahan pesusta, jonka avulla voitaisiin rahoittaa sotilasoperaatioita Venäjä-mielisiä separatisteja vastaan Itä-Ukrainassa.

Viranomaiset takavarikoivat 12. marraskuuta myös lomakeskuksen, jonka omistaa ukrainalaisen oligarkin Serhiy Tarutan holdingyhtiö. Krimin viranomaisten mukaan lomakohde takavarikoitiin, koska yrityksen johto oli laittomasti estänyt julkisen pääsyn läheiselle puistoalueelle.

Elokuun lopussa Krimin itsepuolustusjoukkojen jäsenet rynnäköivät Krimin suurimman laivanrakentajan Zalivin päämajaan Kerchin satamassa ja vaativat johtoa luovuttamaan yrityksen moskovalaisen yrityksen hallintaan.

”Zalivin hallituksen lailliset jäsenet eivät saa suorittaa tehtäviään”, yritys toteaa nettisivuillaan olevassa tiedotteessa.

Tiedotteen mukaan Zalivin toiminta on estetty kokonaan. Venäjän viranomaiset ovat ilmoittaneet haluavansa uudistaa Krimin telakkateollisuuden.
...hyräilee taustalla "Oi suuri ja mahtava Neuvostoliitto..."
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 464
Viestit: 88936
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: Pilates, HIIT
Sivulajit: Girya, Yin-jooga
Takalajit: Tanglang
Tykännyt: 620 kertaa
Tykätty: 217 kertaa
Viesti:

Venäjänmaa

#1552

Viesti Mika » marras 19, 2014, 17.14

Alan olla aika varma, että Putin kärsii jostakin vakavasta mielisairaudesta.
– Amerikkalaiset eivät halua nöyryyttää meitä, vaan he haluavat nujertaa meidät ja ratkaista omat ongelmansa meidän kustannuksellamme, jylisi Putin eilen ja sai raikuvat aplodit kannattajiltaan Moskovassa pitämässään puheessa.

Putin lisäsi, ettei historian saatossa kukaan ole onnistunut tällaisissa aikeissa Venäjää vastaan.
http://www.mtv.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... en/4541086" onclick="window.open(this.href);return false;
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Potki etuja!

Kuvake
Lasileuka
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 2
Viestit: 864
Lauteille: Huhtikuu 2008
Paikkakunta: Helsinki
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Re: Venäjänmaa

#1553

Viesti Lasileuka » marras 19, 2014, 18.35

Liekö ku**a tai muu ikävä tauti hapertanut aivokuoren ja mädättänyt aivokurkiaisen, kuten rakkaalla Lenin-sedällä? Eihän Venäjän Isän touhuissa ole ollut mitään järkeä vuosikausiin.
Minua ei kiinnosta tippaakaan mitä täällä tapahtuu.
Olen ollut uskossa 20 vuotta eikä minulla ole kuoleman pelkoa.

Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 161
Viestit: 22548
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 111 kertaa
Tykätty: 66 kertaa
Viesti:

Re: Venäjänmaa

#1554

Viesti TimoS » marras 19, 2014, 19.07

http://www.businessinsider.com/russias- ... en-2014-11" onclick="window.open(this.href);return false;
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei

Kuvake
nassesetä
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 15
Viestit: 4597
Lauteille: Heinäkuu 2007
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Venäjänmaa

#1555

Viesti nassesetä » marras 19, 2014, 23.47

Oli hyvä juttu tuo Timon linkkaama.
Tämä koko ryssänmaan tilanne on nyt jo kuin Apollo 13. Takaisin ei voi kääntyä. Pikemminkin ainoa tapa selviytyä tai ainakin saada lisäaikaa, on lyödä pökköä pesään nyt kun se vielä on mahdollista. Baltteihin tuskin uskaltaa hyökätä, mutta jos Venäjää nyt vaikuttaa uhkaavan sama talousromahdus kuin neukkulaa 80-luvun lopulla, Putin saattaa oikeasti lyödä viimeset kortit pöytään ja marssia Kiovaan.

Veikkaanpa, että mikäli Putler olisi ollut aikoinaan Gorban tilalla, edes Berliinin muurin ei olisi annettu murtua ja tarvittaessa Baltian ihmisketjukin olisi hidastanut kurinpalautusta vain sen verran mitä kestää aina vähän väliä kaapia jauhelihaa pois tankkien telapyöristä.
My life is all that I've known
And it's all that keeps me here
My time is all that I own
So I won't let it slip away

Kuvake
Mjölnir
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 249
Viestit: 23028
Lauteille: Joulukuu 2005
Paikkakunta: Valkeakoski
Etulaji: Jyrki Saario Defendo
Sivulajit: Potkunyrkkeily, BJJ
Takalajit: Krav Maga, Hokutoryu Ju-jutsu, Escrima, Aikido, Muay Thai, Shootfighting
Tykännyt: 41 kertaa
Tykätty: 262 kertaa
Viesti:

Venäjänmaa

#1556

Viesti Mjölnir » marras 20, 2014, 09.34

Yle kirjoitti: Venäjä hakee sotilasliittoa Kiinan kanssa – tarjoaa apua demokratiavaatimusten tukahduttamiseen?

Suhteiden parantaminen ja laajentaminen Kiinan kanssa on Venäjän ulkopolitikan tärkein tavoite, sanoi puolustusministeri Sergei Shoigu. Kiinassa vieraillut venäläisvaltuuskunta tarjosi tukea myös demokratiamielenosoitusten tukahduttamiseen, kertoo Financial Times.

Venäjä ja Kiina vahvistavat sotilaallista yhteistyötään vastavoimaksi Yhdysvaltain kasvavalle vaikutusvallalle Tyynenmeren alueella. Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu kertoi asiasta palattuaan kolmipäiväiseltä vierailultaan Kiinasta.

Mailla on käynnissä monia sotilaallisia yhteistyöhankkeita. Vierailun aikana sovittiin mm., että maat järjestävät yhteiset merisotaharjoitukset tämän vuoden lopulla Tyynellämerellä ja ensi vuonna Välimerellä.

Varsinkin Venäjällä on kuitenkin halua nostaa sotilasyhteistyö uudelle tasolle. Shoigun mukaan maat tavoittelevat yhteistä alueellista puolustusliittoa, hän kertoi tavattuaan kiinalaisen virkaveljensä, kenraalieversti Chang Wanquanin.

– Keskustelimme toveri Chang Wanquanin kanssa venäläis-kiinalaisten suhteiden tilasta ja mahdollisuuksista sotilasalalla, ja vaihdoimme näkemyksiä sotilaspoliittisesta tilanteesta yleensä ja Aasian-Tyynenmeren alueella erityisesti, hän sanoi uutistoimisto Itar-Tassin mukaan.

– Jaamme huolen Yhdysvaltain yrityksistä vahvistaa sotilaallista ja poliittista vaikutusvaltaansa Aasian-Tyynenmeren alueella. Uskomme, että voimavarojemme yhdistämisen tärkein tavoite on kollektiivisen, alueellisen turvallisuusjärjestelmän luominen, Shoigu jatkoi.

Hänen mukaansa Kiinan-suhteiden vahvistaminen ja laajentaminen on Venäjän ylivoimaisesti tärkein päämäärä.

Demokratiapyrkimykset uhka vakaudelle?

Shoigu kertoi, että venäläisosapuoli on valmis kasvattamaan yhteistyön sotilaallista ulottuvuutta niin laajalle kuin mahdollista.

Venäläisvaltuuskunta varoitti Kiinaa Hongkongissa nähtyjen demokratiamielenosoitusten kaltaisista tapahtumista. Niissä nähtiin yhtäläisyyksiä entisissä Neuvostotasavalloissa tapahtuneiden "värivallankumousten" kanssa. Sekä Kiina että Venäjä syyttivät Yhdysvaltoja ja sen liittolaisia mielenosoitusten yllyttämisestä.

Venäjän apulaispuolustusministeri Anatoli Antonov tarjosi apua mielenosoitusten lopettamiseen, kertoo Venäjän valtiollisia tiedotusvälineitä lainaava Financial Times -lehti.

– Olemme panneet merkille viimeaikaiset tapahtumat Hongkongissa ja ministerit totesivat, ettei mikään maa yksinään ole turvassa "värivallankumouksilta". Uskomme, että Venäjä ja Kiina voivat toimia yhdessä vastustaakseen näitä valtioidemme uusia turvallisuushaasteita, Antonov sanoi.
"Vaikka minä vaeltaisin pimeässä laaksossa, en pelkäisi mitään pahaa, sillä minä olen pahin pimeys laaksossa"
-Psalmi 23:4 (modattu)

Instructor Petteri
Defendo Green Director
Liity etupotkijaksi

Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 26
Viestit: 13068
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 73 kertaa
Tykätty: 291 kertaa
Kuukauden kynäilijä

Venäjänmaa

#1557

Viesti Kari Aittomäki » marras 20, 2014, 12.07

Tuo on kyllä aikas pelottava uutinen.
Panokset kovenee.

Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 161
Viestit: 22548
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 111 kertaa
Tykätty: 66 kertaa
Viesti:

Re: Venäjänmaa

#1558

Viesti TimoS » marras 20, 2014, 18.49

Yhdysvaltalainen Venäjä-asiantuntija: Ilmatilaloukkaukset ovat Venäjän yritys jakaa Eurooppa
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305899127671" onclick="window.open(this.href);return false;
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei

Kuvake
TimoS
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 161
Viestit: 22548
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Hesa
Etulaji: Shorin ryu Seibukan karate
Sivulajit: Matayoshi kobudo
Takalajit: Matsuoi-ha Shorinji ryu Renshinkan karate
Tykännyt: 111 kertaa
Tykätty: 66 kertaa
Viesti:

Venäjänmaa

#1559

Viesti TimoS » marras 21, 2014, 12.55

Kuva
Timo Saksholm

Karate wa kunshi no bugei

Kuvake
luupää
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 71
Viestit: 6084
Lauteille: Marraskuu 2006
Tykännyt: 12 kertaa
Tykätty: 96 kertaa

Venäjänmaa

#1560

Viesti luupää » marras 21, 2014, 13.09

Voi ei, Putin taitaa olla huolissaan omasta ja kavereiden varallisuudesta.
:D
Putin: Vallankumous on estettävä Venäjällä

Entisissä neuvostotasavalloissa tapahtuneiden "värivallankumousten" kaltaiset tapahtumat on kaikin keinoin estettävä Venäjällä, sanoi presidentti Putin. Hänen mielestään "värivallankumoukset" olivat äärimielistä ja haitallista kuohuntaa.

http://yle.fi/uutiset/putin_vallankumou ... la/7642598" onclick="window.open(this.href);return false;

http://img.yle.fi/uutiset/ulkomaat/arti ... 0/20+RAAKA" onclick="window.open(this.href);return false;ÖLJY_öljynviejämaat_matala.png
http://yle.fi/uutiset/oljyn_hinta_romah ... en/7637831" onclick="window.open(this.href);return false;


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 23 kurkkijaa