Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Ritsat

Keskustelua aseista, asetekniikoista ja aseilla harjoittelusta

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Kuvake
Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Ritsat

#1

Viesti Jussi Huusko » heinä 2, 2011, 19.23

mronkain kirjoitti:
Andy kirjoitti: Tarkkuussingolla tarkoitetaan ns. tehoritsaa. Ei ole naurun asia, koska kyseisellä välineellä lähtee henki, jos päähän osuu. Huomattavasti vaarallisempi kuin normaali ilmakivääri.
No juu, niin kuin tuossa jo tuli turskan toimesta mainittua, "sinko" tuo kyllä ainakin allekirjoittaneella mieleen ihan muunlaisen aseen kuin ritsan. Ehkä ongelmana on vaikeus englanninkielisen termin "sling shot" käännöksen kanssa. Sehän on siis ihan yksiselitteisesti ritsa.

Tätini mieheltä on lapsena mennyt toinen silmä ihan tavallisella ritsalla, eli varovaisuuteen on kyllä aihetta. Sinänsähän toki vaarallinen ase voi olla mikä vain mitä siinä tarkoituksessa käytetään, joten mielestäni on kohtalaisen tarpeetonta lähteä erikseen kieltämään eri tyyppisiä aseita.

- Marko
Pattayalla Itävaltalainen (upealla peruukilla varustettu) herra juuri ryöstetty ritsalla uhaten.
Austrian resident caught up in “slingshot” robbery in Jomtien

An Austrian resident of Pattaya was the victim of a “slingshot” robbery late on Wednesday Night. Mr. Roland Georg Ilmer aged 51 was driving his motorbike close to the Pattaya Floating Market on the Sukhumvit Road with his Philippine Wife riding as passenger. He suddenly felt a sharp pain on his neck and realized he had been hit with something. He stopped the bike and seconds later another bike pulled up behind him and the passenger approached Mr. Ilmer and his Wife armed with a slingshot and demanded his wife hand over her handbag which contained her passport, a digital camera and other personal items. The keys to the motorbike were also handed over and the armed suspect drove off in the direction of Pattaya. Luckily the motorbike was fitted with a GPS tracker and Police were able to locate the stolen bike inside the suspect’s family home. After a search, the suspect could not be found but Police are hopeful of a swift arrest. The motorbike and handbag have been return to their rightful owners.
http://www.pattayaone.net/pattaya-news/ ... n-jomtien/" onclick="window.open(this.href);return false;

Aika paljon käytössä mm. mielenosoituksissa Itä-Timurissa ja sisällytettynä siellä joidenkin silat koulujen arsenaaliinkin.

Pientä katsausta sen tiimoilta Kempin jengisarjan Itä-Timorin jaksossa.

Osa 1/5
[youtube][/youtube]


Kari Aittomäki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 13268
Lauteille: Helmikuu 2006
Paikkakunta: Kokkola
Tykännyt: 93 kertaa
Tykätty: 340 kertaa

Ritsat

#2

Viesti Kari Aittomäki » heinä 3, 2011, 03.18

Juu, mulle on kerran Epsanjassa koetettu tollasta myydä, sälli veti vehkeellä laakerikuulan autonlokarista läpi että pärähti.
Pelottava ase, äänetön ja tehokas ja ilmeisen anonyymi.

Vähä niinku linko, jonka käyttöä lupaan jatkuvasti ittelleni paneutua opetteleen.
Kun olen nähny miten se käy ja teho on kyllä melkoinen.

Kuvake
zambo
sääreenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 93
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Vantaa
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ritsat

#3

Viesti zambo » heinä 3, 2011, 10.44

Ritsat,tuo lapsuuteni nostalginen ase..vanhana ritsasotien veteraanina voin vakuuttaa että jo silloiset omatekoiset ritsatkin olivat varsin vaarallisia kapistuksia.Ihme ettei keneltäkään todella mennyt silmää niissä monissa ritsasodissa silloin 60-luvulla. Itse säilyin vammoitta ,mitä nyt etuhammas lähti sekä muutama mustasilmä tuli
Ehkäpä vielä vaarallisempia olivat ne isojen kurkkupönttöjen teräväreunaiset kannet joita heiteltiin samoin jousipyssyt mutta niitä ei yleensä sopimusten mukaan käytetty "sodissa". Myös pelkkiä kivi - ja perunasotia käytiin jolloin siis vain heiteltiin pikkukivillä ja perunoilla naapurikylän poikia.
kyllä lapsuus maalla oli mukavaa,voi niitä aikoja...
memento mori

Kuvake
Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Ritsat

#4

Viesti Jussi Huusko » heinä 3, 2011, 18.20

Kari Aittomäki kirjoitti: Pelottava ase, äänetön ja tehokas ja ilmeisen anonyymi.
Myöskin erittäin halpa (helposti hylättävissä tarvittaessa tilanteen jälkeen), se on jokaisen saatavilla, suhteellisen helppokäyttöinen ja erittäin yleinen Kaakkois-Aasiassa varsinkin. Siellä ollut paljon käytettynä eri mellakoissa ja ryöstöissä viime vuosina.

Sen takia tän ketjun aloitin, että osaa porukka ottaa huomioon moisenkin olevan mahdollista.

Itse en pysähdy minkään epämääräisen syyn takia noilla suunnilla moottoripyörällä (tai autolla) liikkuessani. Joissain maissa en pysähdy edes punaisiin valoihin yöllä liikkuessa. Usein selkeä merkki ryöstön yrityksestä mikäli jotain poikkeavaa tapahtuu, kuten nyt tässä tapauksessa niskaan napsahdus. Itävaltalainen oli pysähtynyt ilmeisen turhaan ihmettelemään ja ryöstö onnistui sen vuoksi. Tosin sai skootterinsa takaisin GPS jäljittimen avulla. Toisaalta ei voi olla varma etteivätkö olisi ampuneet uudestaan (vahingoittaen pahemmin) mikäli ei olisi stopannut.

Mitä laki sanoo ritsoista? Saako kanniskella julkisilla paikoilla? Saako käyttää metsästykseen? Käyttääkö viranomaiset missään maassa työssään? Miten toimisit ritsalla uhkaavaa vastustajaa vastaan? Kuinka pitkä kuolettava tai vahingoittava kantomatka niissä voi olla?

Itseä kiinnostaa sen vuoksi, että todennäköisesti tulen törmäämään noihin tuolla Aasian suunnilla töissäni.

Aihki
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 5939
Lauteille: Joulukuu 2010
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 9 kertaa

Ritsat

#5

Viesti Aihki » heinä 3, 2011, 18.38

Kari Aittomäki kirjoitti: Vähä niinku linko, jonka käyttöä lupaan jatkuvasti ittelleni paneutua opetteleen.
Olen muutaman vuoden opetellut sekä heittoa että lingon tekemistä. Teko sujuu kohtuullisesti, heitto vähän heikommin. Tuolta löytyy melkein kaikki tarpeellinen tieto: http://slinging.org/.

Aihki

Kuvake
Jussi Huusko
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 3
Viestit: 1878
Lauteille: Joulukuu 2008
Tykännyt: 46 kertaa
Tykätty: 11 kertaa

Ritsat

#6

Viesti Jussi Huusko » joulu 17, 2011, 19.33

Miehet ampuivat ravintolaa teräskuulilla

Ravintolasta liiallisen juopumuksen vuoksi poistettu mieskolmikko päätti kostaa mielestään kohtuuttoman kohtelun.

Yksi miehistä haki kotoaan isokokoisen ritsan ja viidenkymmenen teräskuulan pakkauksen. Ne kädessään hän käveli kaverinsa kanssa ravintolaa vastapäätä olevan marketin katolle ja alkoi ampua.

Ravintolan edessä oli kaksi naista tupakalla.

Toinen naisista seisoi selkä vasten markettia. Yhtäkkiä hän sanojensa mukaan tunsi, että joku meni hänen ohitseen hyvin läheltä.

- Mikä se oli? nainen totesi ystävälleen.

Naisten vieressä oli tiheä pensaikko, johon ammus oli heidän arvelunsa mukaan mennyt.

Sitten naiset palasivat ravintolaan ja istuutuivat pöydän ääreen. Samassa hetkessä kuului "poks". Oikeudessa todistaneen naisen mukaan hän uskoi sen olleen luoti.

Lattialle

Nainen heittäytyi lattialle ja kehotti muita tekemään samoin sekä sammuttamaan ravintolasta valot. Näin myös tapahtui.

Ravintolassa oli tapahtuma-aikaan 6-7 ihmistä. Yksi heistä oli mies joka luki lehteä ikkunapöydässä. Teräskuula osui lasiin kolmenkymmenen sentin päähän hänen päästään. Kuula lävisti ulkolasin, mutta ei enää sisempää lasia.

Lehteä lukenut mies poistui sisemmälle rakennukseen. Oikeudelle hän kertoi kuulleensa kaikkiaan kolme napsahdusta.

Saatiin kiinni

Tapaus sattui vuosi sitten lokakuussa Helsingin Pitäjänmäessä. Teosta epäillyt miehet saatiin kiinni, koska heidät tunnettiin ja teolla oli silminnäkijöitä.

Käräjille asia päätyi vasta nyt runsasta vuotta myöhemmin. Syyttäjä vaati kolmikolle rangaistusta muun muassa vaaranaiheuttamisesta ja ehdollista vankeusrangaistusta. Syyttäjän mukaan ravintolan ikkunaan osui ainakin kolme kuulaa.

Ehdollista vankeutta

Käräjäoikeudessa yksi miehistä myönsi ampuneensa ritsalla teräskuulia. Laukauksia oli hänen mukaansa enintään viisi.

Tarkoitus oli 35-vuotiaan helsinkiläismiehen mukaan hajottaa ikkunat mutta ei vahingoittaa ihmisiä.

Kaksi muuta syytettyä kiistivät syytteet.

34-vuotias myönsi, että oli mukana marketin katolla. Kertomansa mukaan 34-vuotias oli nähnyt koiran ulkoiluttajan kävelevän tulilinjalle ja tällöin kieltänyt kaveriaan ampumasta.

34-vuotiaan mukaan kyse ei ollut kostosta, vaan "kännisten tilapäisestä mielenhäiriöstä".

Seurueen nuorin, 31-vuotias mies, kiisti olleensa paikalla. Hän oli kertomansa mukaan mennyt suoraan kotiin.

31-vuotiaan paikalla ololle oli tosin silminnäkijä. Oli kuitenkin hämärä syysilta ja oikeus katsoi, ettei miehen paikalla oloa ole näytetty riittävällä varmuudella toteen. 31-vuotiaan syytteet hylättiin.

Sitä vastoin 34- ja 35-vuotiaat kaverukset oikeus katsoi syyllisiksi. Ampuja sai 60 päivää ehdollista vankeutta ja toinen mies 40 päivää.

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2011121 ... 8_uu.shtml" onclick="window.open(this.href);return false;

Ralle Ryökäle
kylkeenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 3522
Lauteille: Maaliskuu 2005
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Ritsat

#7

Viesti Ralle Ryökäle » joulu 30, 2011, 13.33

Mulla oli pentuna, tai on varmaan vieläkin jossain varastossa tommonen ranteeseen tuettava metsästysritsa, tuotu jostain Rootoksen yms matkalta.
Keksin tuolloin metkan idean laittaa ammukseksi hiltipyssyn patruunoita. Mihin tahansa kovempaan osuessaan kyllä paukahti ihan kiitettävästi. Kenenkään otsaan ei onneksi tullut kokeiltua, heh!
Tommosella 20g lyijykuulalla meni kyllä ilosesti peruslankusta ihan ilosesti läpi.

Lingot oli sitten vielä erikseen, niillä kun heitti mökkitikkoja, lensivät ne valehtelematta useita satoja metrejä.

Kuvake
fudo
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 916
Lauteille: Elokuu 2010
Etulaji: Kase Ha Shotokan Ryu
Tykännyt: 58 kertaa
Tykätty: 45 kertaa

Ritsat

#8

Viesti fudo » helmi 7, 2016, 21.37

Partaritsa...

[video][/video]
空手に先手なし

Kuvake
Timpa
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 607
Lauteille: Maaliskuu 2012
Tykännyt: 0
Tykätty: 57 kertaa

Ritsat

#9

Viesti Timpa » syys 1, 2018, 23.30

Ja paitsi parrasta, myös vanhasta mikrometristä saa ritsan :)

Se että henkilö kuolee jonkin asian puolesta ei välttämättä tarkoita hänen olleen oikeassa.
Oscar Wilde


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 6 kurkkijaa