Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Arvostelu: Cold Steel Frontier 'Hawk

Keskustelua aseista, asetekniikoista ja aseilla harjoittelusta

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Ronin
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4457
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Mushroomland
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

Arvostelu: Cold Steel Frontier 'Hawk

#1

Viesti Ronin » heinä 2, 2005, 16.02

Cold Steel Frontier 'Hawk

Kuva

Ostettu: Teräasekeskus

Hinta: 35€


Specs
Terä: 5150 (kuten laadukkaissa kirveissä yleensä, osa terästä lämpökäsitelty), leikkuuterä 3,5"/n.8,9cm
Kahva: amerikan hikkori-puuta, pituus 19"/n.48,5cm
Paino: 20,4oz/n.578gr


Heti alkuun varoituksen sana: jos olette ostamassa tomahawkia, jossa on puukahva niin pyytäkää kaikki saman mallin tomahawkit siihen tiskille, kokeilkaa jokaista ja valitkaa se, jossa on paras kahva. Se joka minulle ensin nakattiin käteen ei ollut se jonka ostin. Tässä tosin ei ollut kusettamisen makua eikä mitään muutakaan: tyyppi avasi laatikon siinä silmieni edessä ja ojensi ensimmäisen käteen tarttuneen 'hawkin (propsit Teräasekeskuksen jannuille muutenki tähän asti erinomaisesta palvelusta!). Katsottiin sitten niitä kaikkia ja koska kyse ei ole ATC:n 'hawkeista niin kahvoissa oli huomattavaa eroa: osa oli paljon tummempaa puuta (kaikki amerikan hikkoria, mutta tummempi puu = painavampi) ja toisissa kahva ei ollut yhtä sileä. Valitsin vaaleimman ja sileimmän kahvan.

Sitten itse 'hawkiin:
Kädessä se tuntuu oikein miellyttävältä. Itselläni paras pitokorkeus on noin 10cm kahvan tyngästä ylöspäin. Siinä kohtaa työkalun liikuttelu on vaimattominta. Tässä 'hawkissa on se hyvä puoli, että terä on irroitettavissa jos esim. kahva hajoaa. Uusia kahvoja saa helposti tilalle. Samoin terän voi irroittaa esim. nylkemistä varten, johon se muotonsa puolesta sopii kuulemma yllättävän hyvin. Ei sinällään plussaa minulle, koska en metsästä, mutta yhtäkaikki.
Terän 5150-teräs on kertoman mukaan erittäin kestävää. Pilkoin jonkin verran puuta enkä huomannut minkäänlaista muutosta terässä. Tosin varmaan sama juttu olisi melkein minkä tahansa kirveen kohdalla: palataan tässä asiassa astialle muutaman kymmenen käyttökerran jälkeen. Paksumpaakin puuta sai kohtalaisen helposti poikki joskin ensimmäistä kertaa kotona puukeppiin testatessa olin hieman pettynyt (mutta toisaalta kirveeltä tuskin voi odottaa yhtä syvää "uppoamista" kuin veitsiltä, joissa on huomattavasti ohuempi terä). Samoin oksien poistaminen kaatuneen puun rungosta oli todella helppoa.
Heittämistä en vielä ole kokeillut, mutta siihenkin tämä kuulemma soveltuu hyvin.

Terässä, kuten kuvasta näkyy, on aika mukava "parta", joka mahdollistaa erilaiset koukkimistekniikat. Samoin terävä yläosa sallii naarmuttamisen pistotyyliin. Parran sisäosaa ei ole teroitettu, mutta kai senkin voisi tehdä jos haluaa. Silloin tottakai koukkimisiin tulisi lisäpontta.

Kaikenkaikkiaan hinta/laatu-suhteeltaan erittäin hyvä tomahawk. Tottakai esim. ATC on laadukkaampi ja siinä on enemmän taktisia ominaisuuksia, mutta hintakin on moninkertainen (esim. Roger's Rangers' Hawk on noin. 150€).
When facing difficult situations it is best to dash forward bravely and with joy...

Liity Etupotkijaksi!

Luettavaa (ja tykättävää) potkulaisille!


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 13 kurkkijaa