Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Erilaisista miekan käytön perusteista, eroista ja niin ed.

Keskustelua aseista, asetekniikoista ja aseilla harjoittelusta

Valvoja: Valvoja

Kuvake
DeusVult
päähänpotkija
Viestit tässä aiheessa: 14
Viestit: 8469
Lauteille: Kesäkuu 2007
Paikkakunta: Helsinki

Erilaisista miekan käytön perusteista, eroista ja niin ed.

#61

Viesti DeusVult »

Rojola kirjoitti:
DeusVult kirjoitti: Tässä tullaankin sitten siihen että vaatiiko, ja onko? Onko kamppailutaito tosiaan niin ihmeellinen asia, ettei sitä voi oppia ilman konkreettista opettaja-oppilas-suhdetta? Moni muu asia tässä maailmassa tuntuu olevan kyllä ihan opittavissa itsenäisestikin, vaikka toki kaikki on helpompaa hyvässä ohjauksessa.
Hyväksi kamppailijaksi kehittyminen ei vaadi välttämättä minkäänlaista opastusta (poislukien urheilukamppailu). Häijy ja häikäilemätön asenne saattaa viedä jo hyvin pitkälle. Mutta mikäli haluaa opetella tietyn harjoittelutyylin, niin siihen kyllä tarvitaan opettaja opastamaan. Kamppailun harjoittelu on mielestäni eri asia kuin itse kamppailu.
Itsehän en ole lainkaan sitä mieltä että laji eli kamppailutaito/-tyyli (martial art) = tapa harjoitella ja/tai että kaikki kamppailu on lopulta samaa, erot ovat vain tavassa harjoitella. Kamppailutyylin /-taidon määrittää mielestäni sen taktiikka, strategia, konteksti, ja olennaisimmat käytettävät tekniikat. Samaa kamppailutyyliä eli taitoa voidaan harjoitella lukuisilla eri tavoilla, ja silti harjoitellaan samaa lajia. En tiedä onko homma sitten olennaisesti erilainen japanilaisten kamppailutaitojen puolella, kun en tunne sitä skeneä niin hyvin. Tästä syystä en siis ole myöskään sitä mieltä, että oppiakseen jonkun tietyn "martial artin" olisi konkreettinen opettaja välttämätön, jos lähdemateriaali vain muuten on riittävä.
Rojola kirjoitti: Tuossa esimerkissäsi viittaat rivien välistä, että jokin kamppailutyyli olisi mahdollista pukea opaskirjan muotoon 100% tarkkuudella. Mikäli tälläinen opus tulee vastaan, mielelläni vilkaisisin :)
Kuten sanoin, emme voi tietää paljonko jostain kirjaksi kirjoitetusta kamppailutaidosta puuttuu, vai puuttuuko mitään. On täysin mahdollista, että esimerksiksi ns. Ringeck tai Von Danzig -manuaaleissa on kerrottu koko Liechtenauer-pitkämiekan oppimäärä niin tarkasti kuin se opettajan itsensä mielestä on ollut tarpeellista tuntea. Kamppailutyylit eivät ole rakettitiedettä.
Peter Karis
DJJV Ju-Jutsu, historiallinen kikkailu.

Onko kuvittelu totuutta oikeaa?
Onko totuus onttoa kuvitelmaa? Liike vai staattisuus, vai Pieksämäen asemalla blues?
Vastaa

Lauteilla

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei potkulaisia ja 6 kurkkijaa