Etsitkö kamppailuharrastusta? Aloita suoraan tästä uusi aihe valmiiden kysymysten kanssa ja odota, kun konkarit vastaavat sinulle. :boxing2:

Kilpakarate (Karate)

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Valvoja: Valvoja

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 20773
Lauteille: Joulukuu 2007

Kilpakarate (Karate)

Viesti Lasse Candé »

Karatea kilpalajina käsitellään eri näkökulmista, mutta ei ihan lajina lajin nimeä kantavalla otsikolla. Otsikoinnissa haluan toisaalta erottaa kilpalajin muusta karatesta, mutta toisaalta myös käyttää kilpalajista sen nimeä. Muissa ketjuissa käsitellään mm olympiastatusta, kontaktia ja sääntöjä. Lisäksi lajia sivutaan siellä täällä muutenkin.

Tähän ketjuun voi mielellään laittaa ajankohtaisia asioita, vaikka tuloksiakin, keskustella lajista yleisesti jne jne. Ketjussa saa käsitellä niin kataa kuin kumiteakin ja videot ovat tervetulleita, varsinkin sisältöä avaavilla saatesanoilla.
Näin fb:ssä jonkin klipin, missä oli mawoja ja uramawoja ja jotenkin tuli sellainen fiilis että mawailu on parantunut aikojen saatossa.

Niitä tekniikoita näkyi ennenkin, mutta nyt näkyy välillä todella hyviä suorituksia, joissa astutaan ensiksi etujalalla hieman eteenpäin ja jatketaan alkanut liike sitten takajalan mawaksi. Kyseessä siis periaatteessa aika runnovan aggressiivisen näköinen rohkea sisäänmeno, joka potentiaalisesti voisi johtaa todella kovaankin potkuun. Mielenkiintoista silti on se, että osassa näistä suorituksista näkyy todella kovaa taitoa ja setti näyttääkin vähemmän runnovalta ja tarkemmalta, taidokkaammalta hienolta ajoittamiselta. Ajoitukset hiottu niin kuntoon ja kaikki osasuoritukset tukevat toisiaan.

Itse tykkään tuosta tekniikasta ja täytyy kyllä sanoa että en ole juurikaan kohdannut opetusta, jossa astutaan etujalla ennen sillä tavalla. Lähimpänä tätä on Koryu uchinadin potkuperustekniikka. Ainakin osassa he astuvat ensiksi etujalalla, joka laittaa painonsiirron tapahtumaan ja sitten siitä jatketaan potkuun. Kun tässä testailin mawaa tuolla tavalla, niin koen itseni yllättävän huonoksi, huomioiden että olen myös pelannut fudista. Siinä mielessä se potku on aika omanlaisensa suorituksensa, joka ei suju vain siltä pohjalta että on tehnyt joskus mawoja ja että on joskus kävellyt.Onko kilpakaratea tuntevilla jotakin kommentoitavaa? Vastaavia huomioita? Tai onko tämä jonkun bravuuritekniikka?

Kadotin sen videon. Jos joku löytää jotain tuollaista, niin viitsittekö laittaa?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 20773
Lauteille: Joulukuu 2007

Kilpakarate (Karate)

Viesti Lasse Candé »

Ruotsin karateliitto on tehnyt päätöksen, että eivät osallistu junnu-mm-kisoihin Chilessä, koska siellä on turvatonta.

En edes tiennyt että tällaisia skaboja on tai että siellä on rauhatonta, joten koko episodi on minulle irrallisen fb-postauksen lukemisen varassa. Kommenteissa on nyt kuuden tunnin jälkeen kymmeniä päätöstä tukevia eikä yhtään sitä vastustavia.

Osaako joku kilpakarateskeneä tarkemmin tunteva silti sanoa, miten esim Suomessa on aihetta pyöritelty tai miten muissa maissa?

Laajempaa relevanssia tällä on sikäli, että tässä Ruotsin karateliitto (SKF) kritisoi maailman karateliittoa (WKF) suorasanaisesti vastuuttomuudesta.(Lähde: Svenska Karateförbundet -fb-sivu.)
Då Förbundets beslut att ställa in deltagande på J-VM har mötts av viss kritik, ber vi här om att få förtydliga vårt ställningstagande.
Våldsamma politiska protester i Santiago har eskalerat till kravaller, omfattande bränder, undantagstillstånd och nu idag rapporter om dödsfall. WKF har trots detta valt att gå vidare med att genomföra VM, trots att alla andra idrotts- och kulturevenemang i staden ställts in, detta genom en egen uppgörelse med stadens ledning. Man har dessutom igår skickat ut ett ”lugnande brev” till samtliga länder. Vi anser att WKFs agerande är direkt oansvarigt.

Kort efter brevet, meddelades vi av SKF ledamot Javier Escalante, som är i Chile på uppdrag i egenskap av sin roll ordf. i WKFs domarkommitté och befinner sig på huvudhotellet, att bl.a. brandbomber kastats mot hotellet och bilar/bussar har stuckits i brand. Vi har även idag fått direkt rapport igen om att läget i staden uppfattas som svårt, utegångsförbud råder och WKF-personal får och kan inte lämna hotellet. Samt har minst tre personer omkommit som en direkt konsekvens av oroligheterna. Detta efter WKFs brev. Vi är övertygade om att WKF gör sitt bästa för att säkerställa själva arrangemanget, men de kan lika lite som vi veta vad som kommer hända i staden eller när och på vilket sätt konflikter/händelser blossar upp. Media rapporterar också högst oroväckande från Chile.

Vi har förståelse för att man vill genomföra sitt VM, men mot bakgrund av denna kännedom kan vi omöjligt med gott samvete skicka ner en trupp med barn/unga mellan 15-21 år och ledare.

Vi har enorm respekt för den tid som investerats i träning och förberedelser, och vi är mycket bedrövade över denna utveckling. Det innebär också en betydande ekonomisk förlust för förbundet, men vi väljer att ta den till förmån för våra utövares säkerhet.
Att dock bli pressade från föräldrar/coacher med åsikten att vi mot bakgrund av ovan ska be våra ledare åka till andra sidan jorden och ta ansvar för era barn/utövare i rådande läge är för oss obegripligt och högst oansvarigt. Inställningen att barnets tävlingsresultat är viktigare än dess säkerhet och hälsa är inte på något sätt i linje med förbundets värderingar. Vi delar inte den.

Styrelse, landslagsledning och kontakter i Chile har gemensamt diskuterat igenom denna fråga länge och ingående under helgen, vårt beslut kvarstår.

Ni som ifrågasätter beslutet, reflektera gärna över hur ni skulle känna i det fall vi på samma sätt propsade på att skicka truppen trots undantagstillstånd, kravaller och dödsfall och något faktiskt händer? Vad är medaljen värd då?

/SKF styrelse och landslagsledning
mokuso
polveenpotkija
Viestit: 222
Lauteille: Lokakuu 2011

Kilpakarate (Karate)

Viesti mokuso »

Suomen joukkue on jo Chilessä. Hotelli on tarkasti vartioitu ja ulkonaliikkumisessa on rajoituksia. Suhteellisen rauhallista kuulemma on.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18848
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Kilpakarate (Karate)

Viesti Andy »

Tuossa on uutinen Chilen mellakoista. Karateen se ei suoraan liity, mutta siitä saa kuvaa, mistä on kyse.

https://yle.fi/uutiset/3-11028345
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 20773
Lauteille: Joulukuu 2007

Kilpakarate (Karate)

Viesti Lasse Candé »

Uusiseelantilainen fb-kaverini, jota en varsinaisesti tunne, on laittanut videota mikä on hotellista kuvattua. Laajat väkimassat laittaa paikkoja urakalla passkaksi, on paloja ja panssarivaunu ajelee ruiskuttamassa vettä.

Olemme fb-kavereita luultavimmin yhteisten kake-/wadotuttujen kautta ja hän on tuolla Uuden seelannin junnujoukkueen porukoissa. En viitsi kysellä enempää, mutta voisin kuvitella, että joukkueen liikkuminen vähän rajoittuu tuosta.

Miten Suomen maajoukkueella menee? Ja miten kisat rullaavat?
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 20773
Lauteille: Joulukuu 2007

Kilpakarate (Karate)

Viesti Lasse Candé »

Tai siis...
Onhan alkuun vielä yli vuorokausi.

https://www.wkf.net/world-championships-main/junior/
mokuso
polveenpotkija
Viestit: 222
Lauteille: Lokakuu 2011

Kilpakarate (Karate)

Viesti mokuso »

Maajoukkueella menee sikäli hyvin, että hotelli on 10 km keskustasta. Mutta kisojen HQ on ihan polttopisteessä ja koutseilla on ollut vähän vaikeuksia päästä sinne ja pois. Japani on lähettänyt/lähettämässä junnut kotiin. Rekisteröinnistä jäi pois useampikin maa, mutta tämä ei vielä tarkoita etteivätkö osallistuisi. Paikalle on vain vaikea ja turvatonta mennä. Kisa-aikataulut muuttuivat juuri ja livestream peruttiin, eli melko härdelli siellä on päällä.

Saas nähdä mitä tästä tulee...
mokuso
polveenpotkija
Viestit: 222
Lauteille: Lokakuu 2011

Kilpakarate (Karate)

Viesti mokuso »

Ja tuo kaverisi video on luultavasti kuvattu juuri tuolta HQ-hotellista jossa tilanne on aika hälyttävä.
Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 20773
Lauteille: Joulukuu 2007

Kilpakarate (Karate)

Viesti Lasse Candé »

Kiitokset hyvin tilannetta konkretisoivista viesteistä!

Karateliiton sivuilta lainattua:
NMM-kilpailut Santiago
NMM-kilpailujen aikataulua on jouduttu muuttamaan Chilessä vallitsevan tilanteen vuoksi. Ensimmäisenä kilpailupäivänä siis vuorossa henkilökohtaiset kata-sarjat.

Chile World Championships – Updated Programme

U21 Kata naiset klo 17:45 (Suomen aikaa)

Bess Mänty

POOLI

U21 Kata miehet klo 18:40 (Suomen aikaa)

Saku Virtanen


https://karateliitto.fi/fi/uutiset/nmm- ... -23-27-10/
mokuso
polveenpotkija
Viestit: 222
Lauteille: Lokakuu 2011

Kilpakarate (Karate)

Viesti mokuso »

Lasse Candé
etupotkija
Viestit: 20773
Lauteille: Joulukuu 2007

Kilpakarate (Karate)

Viesti Lasse Candé »

Tuossa jutussa mainitaan että Satakunnan kansa uutisoi ensimmäisenä. Ilmeisesti kyseessä on tämä juttu, jonka lukemista suosittelen. Journalistinen ote on aika rutkasti parempi.

Siinä kerrotaan mm että:
Suomen maajoukkue tuntee olonsa Chilessä vielä turvalliseksi, mutta Japanin ja Sveitsin maajoukkueet näkivät viisaammaksi poistua maasta ennen kisojen alkamista. Ruotsin maajoukkue perui tulonsa Santiagoon kokonaan.

– Jos uumoiltu yleislakko lähestyy, teemme nopeita peliliikkeitä. Tällä tietoa kilpailemme normaalisti ja matkustamme takaisin Suomeen maanantain ja tiistain välisenä yönä, Karttunen kertoo.
Lisäksi rutiineja ja koko homman taustoja avataan hieman, tiivistetyssä muodossa.

https://www.satakunnankansa.fi/a/5886df ... 2052b3b054
Kuvake
Mika
etupotkija
Viestit: 93646
Lauteille: Joulukuu 2004
Paikkakunta: Tampere
Etulaji: HIIT, girya
Sivulajit: pilates, yinjooga
Takalajit: Tanglang

Kilpakarate (Karate)

Viesti Mika »

Karttusen Janne on vanha lapsuuden-, harraste- (jalkapallo) ja luokkakaverini. Karaten hän aloitti muistaakseni seiskalla. Pitkä on ollut tie. Mutta vaikka Janne on melkoinen sähköjänis, pelkästään hänen kisaajatyttärensä läsnäolo varmasti tarkoittaa, että riskejä on punnittu. Toivottavasti kaikki säilyvät turvassa. Kisojen taso kärsii joidenkin joukkueiden boikotista, mutta nuoret kisaajat saavat silti tärkeää kokemusta.
ไม่เป็นไร
Zen, I haz it.

Слава Україні! 🇺🇦

Potki etuja!
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11110
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Kilpakarate (Karate)

Viesti flammee »

Vintagekisakaratea. Tää on ihan mielenkiintoisen näköistä.. Lisäksi kylkiluita katkeilee vähän väliä, ainakin selostajien mielestä.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 18848
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu

Kilpakarate (Karate)

Viesti Andy »

Hasardin näköistä, kun arvostelutuomarit ovat ottelualueella.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
flammee
etupotkija
Viestit: 11110
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu

Kilpakarate (Karate)

Viesti flammee »

Koostepätkää laadukkaan näköisestä kilpakaratetreenistä, aika nättiä on, junnuillakin.
– Lukutaitoinen ihminen ymmärtää, että jos kaksi asiaa on samassa virkkeessä, se ei tarkoita sitä, että ne rinnastetaan keskenään.

Seuraajat

airakti
Kuvake
Andy
Kuvake
AriJ
AxuL99
Jani Rantalainen
Kuvake
Kari Aittomäki
Lasse Candé
Mika Väyrynen
mokuso
Kuvake
Mänzy
PetriP
Kuvake
TimoS