Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

BJJ ja yksityisopetus

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Valvoja: Valvoja

Vastaa
Palmerio
potkutyyny
potkutyyny
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 1
Lauteille: Lokakuu 2016
Etulaji: BJJ
Takalajit: Karate
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

BJJ ja yksityisopetus

#1

Viesti Palmerio » loka 3, 2016, 19.07

Tervehdys!

Olen hiljattain BJJ:n Helsingissä aloittanut kaveri ja mieleeni juolahti kysymys lajin yksityisopetuskäytännöistä. Eli kuinka paljon jos ollenkaan harjoittelun tukena jengi ottaa yksityistunteja valmentajilta? Niin ja onko lajissa edes sellainen tapana ja annetaanko sellaisia Helsingin seudulla? :)


Kuvake
Huppu
reiteenpotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 493
Lauteille: Lokakuu 2010
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

BJJ yksityisopetus

#2

Viesti Huppu » loka 4, 2016, 00.08

Kannaattaa semmonen puolivuotta peruskurssin jälkeen vielä rullaila ihan siellä ohjatuissa ja sitten osoittaa vaikka kilpailujen kautta valmentajalle, että suhun kannattaa panostaa enemmän kuin normi massaan. Muutaman tunnin ostamalla ei saa kyllä mitään järkevää aikaiseksi, korkeintaa jotain hienosäätöjä. Parasta ois tietty jos ois joku kaveri tai vastaava, joka haluis hyvää hyvyyttään panostaa suhun. Valmentajalle se palkinto tulee usein sitten kisamenestyksenä, mikäli uhraa aikaansa. Yleensähän jengi tekee niin, että on aktiivisia seuran somessa ja hankkii sieltä reenikavereita. Käy näiden kanssa sitten ohjattujen ulkopuolella kertailemassa jo opittuja tekniikoita tai taitojen karttuessa fiilistelemässä hienoimpia youtube kikkoja.
Oss!

tapsaattori
munillepotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 732
Lauteille: Heinäkuu 2016
Etulaji: keppijumppa
Takalajit: bjj, vapaapaini, lukkopaini
Tykännyt: 21 kertaa
Tykätty: 36 kertaa

BJJ yksityisopetus

#3

Viesti tapsaattori » loka 4, 2016, 08.01

Alkuun kannattaa harjoitella ohjatuissa treeneissä ja kokeilla rohkeesti salikisoja. Jos tavoitteet ovat korkealla ja suunnitelma pitkällä tähtäimellä, kannattaa kysyä valmentajalta neuvoa, jos ja kun haluaa valita tämän hikisen tien elämäntavakseen.
Muutamat yksityistunnit eivät tosiaan tee paljoa autuaammaksi kuten Huppu totesikin.

Kuvake
JanneM
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 19792
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: JKL
Tykännyt: 53 kertaa
Tykätty: 50 kertaa

BJJ ja yksityisopetus

#4

Viesti JanneM » loka 4, 2016, 09.04

Alkuunkin kannattaa ottaa yksityistunteja jos niitä on saatavilla. Suomessa ei oikein ole tuollasita yksityistuntikäytäntöä iskostunut koska kamppailulajit ovat 99,99% ihmisistä vain harrastus ei työ. JOs löytyy joku joka pientä korvausta vastaan (esim 30-50€/h) suostuu käymään kanssasi pelisi ongelmakohtia, niin onhan se todella hyvä ja siten pääsee etenemään nopeammin.

Ulkomailla ja varsinkin yhdysvalloissa privattikulttuuri on voimissaan. JEngi ottaa omalta opettajaltaan privatteja säännöllisesti.
-Janne Maunonen-
**No jasinui salmul saralra**
JKL Fight Club
Defendo JKL
North American Defendo Alliance

Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 16255
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 134 kertaa
Tykätty: 243 kertaa
Viesti:

BJJ ja yksityisopetus

#5

Viesti Andy » loka 4, 2016, 10.00

En hallitse BJJ:tä lajina, mutta kyllähän nyt yksityisopetuksella saa ihan hyvää tulosta aikaan, jos siihen on mahdollisuuksia. Helsingistä on ihan varmasti mahdollista löytää päteviä BJJ-opettajia, jotka suostuvat niitä korvausta vastaan (luokkaa 50€/h) pitämään. Yksityistunnin aikana on mahdollista saada aivan erilaista edistystä kuin ryhmäopetuksessa, kun palautetta saa koko ajan. Ryhmiä vetäessä usein harmittaa kun tietää että joku asia olisi korjattavissa, mutta se vaatisi niin paljon ohjausta että sitä ei ole mahdollista antaa yhdelle oppilaalle.

Suurimman hyödyn yksityistunneista saa siten että etukäteen miettii yhdessä ohjaajan kanssa, mikä olisi asia jonka kehittäminen olisi oleellista tässä vaiheessa ja keskitytään tunnilla juuri siihen. Joku 1-2 yksityistuntia kuussa ei luultavasti kaada työssä käyvän ihmisen taloutta ja edistää oppimista varmasti.

Parhaiten näkisin konseptin sopivan nimenomaan aktiiviharrastajalle, joka ei vielä ole hirveän hyvällä tasolla. Mitä parempi on, sitä pienempiä edistysaskeleita voi enää saavuttaa tietyssä ajassa. Toki kilpaurheilijoillakin on pikkujuttuja, jotka voivat muuttaa isoja asioita. Olin viime viikolla mukana kun eräs kansainvälisen tason kilpapotkunyrkkeilijä sai yksityisopetusta. Kyse oli vartalokoukun suuntaamisesta. Sitä hierottiin luokkaa vartti ihan sillä tasolla että pidettiin polvesta kiinni, ettei se pääse lyönnin aikana käntymään tiettyyn suuntaan jne. Ottelija itse ei ollut ollenkaan vakuuttunut että tämä parantaisi tulosta mutta teki treeniä siitä huolimatta. Nyt eilen hän ihmetteli kun on jo kaksi kaveria kyykännyt sparrissa tällä uudella tekniikalla...
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders

Bjjmmutanen
aloituspotkija
aloituspotkija
Viestit tässä aiheessa: 1
Viestit: 4
Lauteille: Helmikuu 2019
Etulaji: Bjj
Sivulajit: Suujudo,
Takalajit: Jalkapallo
Tykännyt: 0
Tykätty: 0

BJJ ja yksityisopetus

#6

Viesti Bjjmmutanen » elo 14, 2019, 11.12

Vanha puu,mutta osui silmään kun aiheesta googlettelin.

Kyllä paristakin yksityistunnista on jo hyötyä, tärkeää vain suunnitella ne aina tarpeen ja asiakkaan taitojen mukaan.

Yleisissä harjoituksissa usein enemmänkin tutustutaan lukuisiin uusiin tekniikoihin ja sparrataan. BJJ yksityistunnilla voidaan taas sitten keskittyä enemmän henkilökohtaisiin ominaisuuksiin ja saada ne tekniikat myös oikeasti toimimaan.

Tässä oma tarjoukseni, mitä kahdella BJJ-yksityistunnilla saa aikaan. (koskee BJJ harrastajia)

http://www.bjjmmutanen.com/parempi-guar ... -tunnissa/


Vastaa

Lauteilla

Potkulaisia lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 kurkkijaa