Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

BJJ ja doping

Kamppailu-urheilulajit eli BJJ, MMA, nyrkkeily, paini, potkunyrkkeily, thainyrkkeily jne.

Valvoja: Valvoja

PetriP
kylkeenpotkija
Viestit: 2135
Lauteille: Toukokuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: Judo
Tykännyt: 18 kertaa
Tykätty: 18 kertaa

BJJ ja doping

Viesti PetriP »

Mä näkisin:
- BJJ yhteisöllä on varsin rajatusti mielenkiintoa puuttua ongelmaan. Varsinkin niissä maissa jossa on tälläistä outoa tiimin puolesta voittamisen magiaa
- Puuttuminen ei ole helppoa ja se maksaisi,
- Pelkästään kisoissa testaaminen on suht halpaa, mutta yhdentekvää, siksipä sellainen on joko naivismisa tai kilvenkiilloittamisyritys. Jälkimmäienn tuntuu todennäköisemmältä

Lajihan on jo melko iso. Mutta kun se on huonosti järjestäytynyt ja ei kuulu mihinkään isompaan järjestöön ei ole kovinkaan todennäköistä että doping ohjelmat tästä kovenesivat. Ja onko se edes tarpeen lajille? Kuinka moni elite sarjan ottelija esimerkiksi suomessa olisi halukas täyttään kalenterinsaa pariksi kuukaudeksi eteenpäin ja ilmoittamaan kaikista poikkeamista doping tarkkailijoille?
Nykyinen doping valvonta on tehokasta olympia lajeissa, mutta yksilön kannalta aivan kauhean rajoittaavaa
Kuvake
antti_lk
etupotkija
Viestit: 493
Lauteille: Maaliskuu 2006
Paikkakunta: Espoo
Etulaji: nyrkkeily, vapaaottelu
Takalajit: lukkopaini, bjj
Tykännyt: 1 kerran
Tykätty: 1 kerran

BJJ ja doping

Viesti antti_lk »

Ile kirjoitti: helmi 9, 2020, 09.45
antti_lk kirjoitti: helmi 8, 2020, 19.27Ovatko nämä jotain kisojen yhteydessä tehtäviä testejä? Mitä hyötyä testauksesta on BJJ:lle, olympiahaaveet, julkisuuskuvan kiillottaminen? :niinpa:
Ihan mielenkiinnosta kysyn... sisältyykö kysymykseesi sellainen tausta-ajatus, että isohkolla urheilulajilla ei voisi olla mitään ”sisäistä”/”oikeaa” halua rajoittaa dopingin käyttöä?

Vai oliko pointti enemmän tuossa, minkä JanneM toi esille, että tuollainen harvoin testaaminen on täysin riittämätöntä oikeasti estämään douppausta?
Tuollainen kerran vuodessa yksissä kisoissa testaaminen on aivan yhtä tyhjän kanssa, joten miksi tehdä edes sitä? Kaikki huiput käyttävät enemmän tai vähemmän, joten kaikki ovat "samalla viivalla" sen suhteen. Eipä noista yksistä testeistä vuodessa mitään haittaakaan ole, kun jotkin fiksut onnistuvat näköjään niissäkin käryämään. Erikoista menoa vaan. Ez normal. Osss.
Jiu-Jitsu
munillepotkija
Viestit: 753
Lauteille: Huhtikuu 2005
Tykännyt: 8 kertaa
Tykätty: 12 kertaa

BJJ ja doping

Viesti Jiu-Jitsu »

BJJ:n yleinen doping-myönteisyys on kyllä jännä juttu, mutta johtunee lajin brasilialaisista juurista. Kun oma opettaja douppaa niin ei siinä kovin tuomitsevaa asennetta kehity.
Kuvake
Andy
etupotkija
Viestit: 17445
Lauteille: Tammikuu 2005
Paikkakunta: Oulu
Etulaji: Potkunyrkkeily
Takalajit: Karate, ju-jutsu
Tykännyt: 56 kertaa
Tykätty: 169 kertaa

BJJ ja doping

Viesti Andy »

PetriP kirjoitti: helmi 9, 2020, 10.32 Kuinka moni elite sarjan ottelija esimerkiksi suomessa olisi halukas täyttään kalenterinsaa pariksi kuukaudeksi eteenpäin ja ilmoittamaan kaikista poikkeamista doping tarkkailijoille?
Nykyinen doping valvonta on tehokasta olympia lajeissa, mutta yksilön kannalta aivan kauhean rajoittaavaa
Mahtaa olla ei-olympialajeissa kyllä aika harvinaista tuo että valittaisiin tähän testipooliin. En ainakaan tiedä ketään potkunyrkkeilijää Suomesta, joka olisi siinä ollut koskaan, vaikka laji on sekä SUEK:in että WADA:n alainen. En siksi usko että siihen ryhdyttäisiin BJJ:n kohdallakaan.
Antti Sariola

www.instagram.com/fight_coach_andy/
www.facebook.com/anttisariolakbt/

You can play Football, you can play Rugby, but you can't play K1! - Sensei Will Vanders
Kuvake
Beefcake
kylkeenpotkija
Viestit: 1258
Lauteille: Kesäkuu 2009
Paikkakunta: Tampere
Tykännyt: 0
Tykätty: 1 kerran

BJJ ja doping

Viesti Beefcake »

JanneM kirjoitti: helmi 9, 2020, 08.11 IBJJF testaa siis kerran vuodessa MM kisojen yhteydessä osan mustavöisten adult sarjojen voittajista. TEstaamisella ei ole siis mitään muuta merkitystä kuin omakuvan kiillottaminen. En ymmärrä miten lähes joka vuosi joku näistä rbasseista jää kiinni testeissä ties mistä napeista. Jos testit on yhtenä päivänä vuodessa, niin voisi kuvitella, että ei ole ihan rakettitiedettä laskeskella miten pitkään aineet näkyy elimistössä.
Eivätköhän nuo käryt selity sillä, että aineet usein tulevat enemmän tai vähemmän hämäristä laboratorioista. Kun napit tai ampullit sisältävätkin vähän väärää bombaa, niin varoaikojen laskeminen menee häneksi. Näin ne käryt usein tapahtuvat tiukemman doping-kontrollin piirissäkin.

Kuva
"I've always believed that if you put in the work, the results will come. I don't do things half-heartedly. Because I know if I do, then I can expect half-hearted results."
  • -Michael Jordan

Seuraajat

Kuvake
Andy
Kuvake
antti_lk
Kuvake
Beefcake
Hiimän
J-A
Kuvake
JanneM
perin polo
PetriP
Kuvake
Riku Ähvä
Sieppo