Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 7 tulosta

Saunatonttu
maalis 21, 2006, 12.42
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Niimpä......
Saunatonttu
maalis 21, 2006, 02.04
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Elikkä nykysäännöillä sitoja saa varoituksen...vai ymmärsinkö ihan väärin? Ennen vanhaan oli aikaraja 30 sekuntia ja tulos Ippon. 25 sekunnilla sai Waza-arin (meniköhän kirjoitus oikein....).

Paketin aukeaminen. Sehän riippuu sitojasta ja sidotusta. Jos sidottu odottaa vain ja sitoja ei muutu tilannetta miteenkään, niin paketti ei aukea.

Säännöt varmaan eroavat toisistaan paljon. Kommentoinkin tuon artikkelin kuvia joissa esitettiin kuinka helppoa on tulla ylös sieltä sidonnasta. Sitoja istui sidottavan kainalossa ja hallitsi niskaa, kättä ja tietysti ylävartaloa. Kontakti ei ollut kiinni sidottavan kainalossa vaan irti. Jalat eivät olleet "eri suuntiin" vaan lähes suorassa kulmassa estämässä sidotun ylöstuloa/irtautumista. Sieltä sitä sidottava nappasi toisesta jalstaan polven alta kiinni ja väänsi vatsalihaksilla ja jalan vipuliikkeellä itsensä ylös. Oppikirjan mukainen ylöstulo. Eli oikein.

Kritiikki kohdistuikin tuon sitojan toimintaan. Totta kai myös ihmetystä ja kummastusta herätti tuollainen toiminta niin paljon mattovääntöön painottuvassa lajissa kuin Bjj on.

""Poikapaineja paikallisella salilla. Tule ja tuo kaverisikin mukaan. Yhdessäoloa ja mukavia hetkiä. Harjoitusten jälkeen käytettävissä viihtyisä saunaosasto porealtaineen.""
Saunatonttu
maalis 18, 2006, 20.48
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Liikumme Karin kanssa samalla aaltopituudella tässä asiassa ja eri kohdalla Andyn kanssa. Kuulut siihen nuorten leijonien ryhmään, joka halajaa niitä kisoja joissa kerätä mainetta ja kunniaa. Se on hyvä asia. Näin pitääkin olla, kun puhutaan nuorista miehistä. Toivon totisesti, että 10-15 vuoden päästä sinulla on vielä polte sielussasi niin kuin nytkin. Pidät yllä omalta osaltasi Oulun kamppailuperinnettä ja koko maan myös. Ilman tulisieluja nämä hommat katoavat vaihtoehtojen lisääntyessä. Ja eikun kaikki curlingia pelaamaan ja jälkipeleihin baariin vääntämään catchia.
Saunatonttu
maalis 18, 2006, 16.18
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Andy leikkasi ja liimasi taas hienosti ja sulavasti. Kyllä nuoret osaavat. Ajatus jäi vaan vallan pois tuon leikkauksen johdosta.

Miksi vanhan miehen tarvitsisi mennä niihin kisoihin vääntämään? Toisaalta miksi ei menisi? Taas ajatuksena oli, että voisiko koukkupainin harjoittelulla ja treenimenetelmillä voittaa noissa lukko- ja Bjjkisoissa yleensä. Andy Hug-vainaa oli viehättynyt omasta taustastaan huolimatta taekwondon potkujuttuihin ja niiden harjoitusmenetelmiin. Käytti niitä harjoittelussaan ja menestyikin kohtalaisesti.

Haluttu seminaarien vetäjä.... Riittäisikö vanhan perheellisen työssäkäyvän miehen aika aktiivisen harjoittelun ja kilpailemisen lisäksi vielä kiertämään koti- ja ulkomaita seminaareja vetämässä? Näillä sivuilla suurin osa kuitenkin on nuorempaa kalustoa kuin meitä vanhoja. Toivottavasti löydätte/olette löytäneet sellaisia kumppaneita, jotka viihtyvät ilman teitä lasten ja kotitöiden parissa teidän kiertäessä saleja ja kisoja.

Lukkopaini ja Bjj ovat hienoja lajeja harrastuksena, kilpailuna tai ammattina. Olisimpa nuori mies ja näillä mahdollisuuksilla ja lajeilla mitä on tarjolla. Ja tällä jär... elämänkokemuksella.

Meni aikas paljon ohi, kun kyseessä oli koukkupaini. Karilta kuitenkin hyvä vastaus. Ei mahdotonta, mutta vaatisi julmetusti työtä.
Saunatonttu
maalis 18, 2006, 08.06
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Bjjkärpäspaperi.... Lueskelin taannooin eräästä kamppailulehdestä juttua Bjj:stä. Siinä näytettiin kuinka sieltä alakynnestä noustaan ylös, kun kaverilla rutistelu päällä. Kuvissakin näytettiin kuinka helppoa on.... Mutta jokin niissä kuvissa hämäsi. Poikasena tuli jutoa väänneettyä oman seuran kilpailijoiden kanssa jotka pärjäsivät ihan mukavasti sarjoissaan. Eipä ollut noissa kuvasarjoissa hyökkääjänä ollut iholla kunnolla. Lonkka ei ollut tungettuna sinne kaverin kainaloon eli kontrolli oli jossain muualla kuin kaverissa. Silloinen valmentaja vaati sinne sisään menoa. Päällä oli "helppoa ja "kevyttä" olla. Kaverin yrittäessä tulla ylös runtattiin alaspäin jolloin saatiin keuhkoistakin ilmoja pois. Seurauksena kaverin väsyminen ja häviö. Päälläolija teki fyysistä hommaa vain silloin kun allaoleva yritti tulla pois. Tämä siis karrikoidusti sanottuna näin.

Ainakin tuos artikkelin kuvista ei iskenyt minkäänlainen ylitse pursuava kunnioitus Bjj:tä kohtaa. Laji on varmasti hyvä niin kuin muutkin lajit.

Mites jos koukulla voittaisi lukko- tai Bjjkisoissa?

Tuo traditiobokrailun ja koukun yhdistelmä on luetun pohjalta vahva yhdistelmä. Siihen soppaan mausteena puntti ja muut voimailut niin avot.
Saunatonttu
maalis 17, 2006, 19.57
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Catchissa vaikuttaneet ukotkin näyttävät hyvä kuntoisilta. Muistettava on ettei tuona aikana ollut näitä nykyajan mömmöjä. Söivät "kaurapuuroa ja ruisleipää". Kova harjoittelu antaa kovia tuloksia.

Pistätkö Kari niiden oppaiden nimiä, jos kirjahyllystä tai muistista löytyy. Sellaisia voisi hankkia omaan käyttöönkin.

Tuossa kuntopainissa voisi olla sarkaa. Jossain toisessa ketjussahan joku kyseli pääsisikö vanhempikin painisaleille vääntämään ilman aikaisempaa painitaustaa.

Menitkö koko kropan tuossa harjoitusesimerkissä pudotussarjoin läpi?
Saunatonttu
maalis 16, 2006, 19.57
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: Catch
Vastaukset: 961
Luettu: 173779

Linkki Farmer Burnsiin

http://www.sandowplus.co.uk/Competition" onclick="window.open(this.href);return false; ... sindex.htm