Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 14 tulosta

Kari Aittomäki
syys 6, 2017, 18.06
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Voi helevettiläinen.
Mahtava laji siinä. :-8
Advanced grey on tietenkin rollaattorinkäyttö ongelmatilanteissa (esim markettitungos tai bingo).
Kari Aittomäki
joulu 5, 2016, 20.19
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Mjölnir kirjoitti:
Me nähdään tämä asia aika eri tavalla. Minulle on meriitti, opettajana, jos saan palautetta, että joku selvisi itsepuolustustilanteesta ilman pahoja vammoja ja ei saanut tuomiota.

Se ei liity suoraan Defendoon. Opetusmenetelmänä sieltä tulee eväät vaikka mihin. Ja meidän vahvuus on nimenomaan nämä ammatti-defendot, väriversiot, joissa tuodaan sitten se ammattiosaaminen mukaan. Siviili-Defendossa taas juttu lähtee pehmeästi liikkeelle: alkuun kamppailuharjoittelut jne tehdään ilman likaisia temppuja, koska suurin osa ihmisistä ei ole henkisesti valmis käyttämään niitä. Vasta kun ehdollistumista yleensäkin toisen ihmisen satuttamisen on saatu aikaan, otetaan mukaan tarvittaessa likaiset temput osina tilanteita. Kuitenkin perimmäinen tarkoitus on, että kyseessä ei ole mikään erikoisjoukko-operaattorilaji, vaan sinne todellakin voi tulla kuka tahansa. Sieltä putken toisesta päästä joskus tulee niitä operaattoreita, jotka ovat todella taitavia niissä perustekniikoissa ja pystyvät soveltamaan niitä muuttuvissa tilanteissa. Sekä ovat kovia myllyttäjiä. Tämä on ollut ilo huomata. Mutta kantavana teemana on se, että peruskurssin jälkeen harjoittelijan kyky itsepuolustukseen on parantunut. Koska Defendossa, kuten muissakin massalajeissa, varmaan 80-90% lopettaa peruskurssin jälkeen.

Esimerkiksi ne tummimmat sielunmaisemat tehdään sitten Green-koulutuksessa helposti, sillä tekniikkaa ei enää tarvitse juurikaan opettaa, koska muutaman vuoden harjoitellut opettaja, joka tulee Green-opettajakoulutukseen, osaa jo "kaiken", mitä tarvitsee. Siksi suurin osa kurssista on mentaaliharjoittelua, jossa luodaan se oikea viitekehys sille, että mitä nyt ollaan tekemässä. Ja harjoitellaan Perustekniikoita, mutta soveltaen siten, että tässä yhteydessä sulla on mahdollisuus ottaa pistooli ja ampua lonkkaan tai nyt on mahdollisuus päästä veitselle. Huomaatko, että voit tehdä nyppäyksen veitsi kädessä jne, jne.

Meillä on, Kari, yksi perustavaa laatua oleva ero: minä suhtaudun yhteiskunnan asettamiin rajoihin enemmän haasteena kuin masentavana tekijänä :) Se on niinkuin korkein aste itsepuolustustuksessa, että pystyy tekemään hommia ilman tuomioita. Siihen Defendon pystypainiratkaisut antavat hyvät eväät. Mutta niitä voi käyttää muutenkin, jos on tarvis. Mielestäni on nerokasta järjestelmän kannalta, että kuten demosin viime potku-miitissä, täysin samaa tekniikkaa käytetään siviili-itsepuolustuksessa, Blue:ssa, Greenissä ja Whitessa, ainoastaan viitekehys ratkaisee, millainen lopetus tehdään.
Kiitoksia erinomaisesta vastauksesta.
Eli asia on niinkuin uumoilinkin, laatikointi on opetusväline ja siedätyshoitoa. Se on varmaan sitä Punin viittaamaa asiakaspalvelua. (Jotatermiä tässäyhteydessä vierastan, ei ole opiskelijan asia kertoa sisältövaatimuksia kun aihe on kuitenkin hyvin rujo.)

Mä en koe että oltaisiin kovastikaan erilinjoilla, minä en vaan heiluta laillisuudenlippua joka käänteessä. Olen aivan surutta kertonut että jos vaan pääsee on parempi painua paikalta vamonos tiehensä.
Toki olen kertonut toiminnan vastuusta ja heitteillejättö-sanktioista sekä moraalisesta heijasteesta, joka on muuten minusta aika oleellinen huomiokohta tappelustöihin totutellessa.
Kuinka tehdyt väkivallanteot raaistaa ja turmelee, mutta toisaalta antamatta jäänyt kolimoukuli viiksettää vuosia.

En ole myöskään jättänyt kertomatta siitä häjystä ilosta. Jonka ääriesimerkkinä on battle-high. Tajuttoman vahva myrkky. Luulisin, että sitä tärpättiä päästään uumoilemaan tuossa greensessioinnissa, ainakin kaikuna.

Toisin sanoen mä olen jättänyt valintojen teon treenikaverille, ohjastamatta muuten kuin kertomalla.
Eli en ole ikinä mieltänyt itseäni opettajaksi, ohjeistajaksi vain.

Olen varma että Defendo on erittäin onnistunut opetusmenetelmä, vierastanpa vain villisikana karsinointia kaikenlaista.

Hehee, vai masentavanä tekijänä. :lol:
Jos nauraminen on masennusta ni sitte kai.
Niinku silloin kun se emäntäinen päätti alkaa nyrkittelemään minua katulamppujen alla. Ihan treenannut ja kilpaillutkin tapaus. Jätin potkut huomiotta ja blokkailin lyönnit otsalla, oikeen koetin hajottaa kätösensä, kaskun huomasin että nyrkki on näköjään aina tehty hanskalla, löysä.
Onnistuinkin siihen mittaan että jouduin kuulusteluun pahoinpitelystä epäilynä.

Eli jouduin tuhlaamaan aikaani tollaseen farssiin. Naurattaa yhä, vaikka harmittaahan se myös.
Kyllä tällanen tissiposkiyhteiskunta on jo liika pullainen.
Ihan periaatteellisella tasolla.. vastustan lujasti virkamiesyhteiskunnan väkivaltamonopolia.

Mitä Andyn viestiin tulee
Jos ajattelee vain tehokkuuden kautta, niin kai silloin olisi parasta kulkea aina aseistettuna - mieluiten ampuma-aseilla - ja pienestäkin vihamielisyyden osoituksesta tai sellaisen epäilyksestä avata yllättäen tuli tai lyödä puukolla pyrkien mahdollisimman nopeaan surmaamiseen?

Mutta onko tämä tämmöinen hyvä idea, onkin hieman toinen juttu.
No, ikävä kyllä ei ole pitkä matka paikkoihin jossa tuollainen toiminta on hyvinkin tarpeen.
Mikäli pitää hengittämisestä.
Silkkapelkkä mukilointi on toki eriasia kuin mortal combat, mutta ei ole sitämetodia joka ei jostainkohtaa sisältäisi kontaktipintaa primitiivisempään paukutteluun.
Ja Defendo on mitä ilmeisimmin kaikenkattava harjoittelukokonaisuus.

tulipas pitkä. andeeks.
Kari Aittomäki
joulu 5, 2016, 04.13
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Argh ku viiksettää tuo ehdollistuminen ja syvä usko yhteiskunnan loputtomaan rajoitteluun.
Tilannearviointi määritellään tilanteessa ja kokemus mahdollistaa toimintamallien valinnan tilanteeseen sopivaksi.
Niinku just että ei ehkä kannata ruhjoa liikaa jos joku taula ojentelee kännykameraa. Ja muuta sellasta.

Painotukseni oli - siis oletusarvona on että defendo on oppimismetodi jossa maalina on kokonaisvaltainen kyky mätkiä piruparkoja - kysyä tuosta ilmeisestä laatikoinnista. Joka mulle näyttäytyy ajatusvankilana.

Onko kyse toleranssista, siedätyksestä? Että pyrittäisiin rakentamaan opiskelijan sielunmaisemaa kohti äärimmäisiä tekoja?
Kysymys siksi, että mun kokeman mukaan parhaat operaattorit on niitä jotka ikäänkuin seisoo jarrulla molemmin jaloin, kokoajan, pidättäytyy tekemästä enemmän kuin on tarpeen.
Se kontrolli. Its nice to be nice - mentaliteetti. Olenolen pullantuoksuinen.

Myönnän että mun asennemaailma on epäsopiva enimmille niin didaktiivisesti kuin sisällöltään.
Siksipä defendo kiinnostaa noinniinku metodina.
Pohjilta mitä tein väärin.

Kiitoksia hyvästä keskustelusta.
Kari Aittomäki
joulu 4, 2016, 01.06
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Kiitos perinpohjaisesta vasta ja tyhjentävästä vastauksesta.

Mä silti haraisin vähä lokerointia vastaan. Mun maailmassa mitään itsepuolustusta ei ole olemassakaan, se kun on jo itsessään rajoittava tekijä. Mun näkemyksen mukaan on turha asentaa toiminnalle jotain reunaehtoja, se prosessi pitää olla jo valmiiksi mietittynä ja tilanteeseen reagointi pakotonta.
Termi itsepuolustus sisältää vahvoja blokkeja tilanteen hoitamiselle. Itte käytän jenkkitermiä fight-them-of, kuvaa parhaiten sitä taktista mokaa kun joutuu reagoimaan.
Ymmärrän kyllä tarpeen pehmentää sanomisia siviileille jutellessa, mutta metoditasolla... ei.
Siksen niin kovin tykänny jutsustakaan.

Ymmärrän toki myös sen tarpeen treenata täysillä, mutta kuvatulla tavalla se rajaa ulos läjäkaupalla käyttökelpoisia konnankoukkuja, niinku esim tehokkaastikäyttämäni ovenkahvan. Elikkäs solisluun sijoiltaantempasun.
Vihaisella ärähdyksellä ja petomaisella ruumiinkielellä suoritettuna demoralisoi tukijoukkoja tosimukavasti. Jopa akat jättää kalkattamisen vähille.
Niinku olen sanonut, väkivallantöillä on myös sosiaaliset kertoimensa.

Eli miksi asentaa olentoonsa rajoitteita?
Ei yhteiskunnan sanktiot mikään korkein määrittäjä saa olla.
Kari Aittomäki
joulu 3, 2016, 01.46
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Tää jäi hiukan vaivaamaan:
Mjölnir kirjoitti: Systeemissä ei treenata murskauspudotuksia. Joku maassahallinta knee over mountissa on ehkä lähinnä sellaista, mutta sitä pudotusta ei varsinaisesti harjoitella. Tulee, jos tulee. Defendossa periaate on, että sellaisen varaan ei lasketa, jota ei voi harjoitella 'täysillä'
Tämähän ois suunnilleen metodiinrakennettu toiminta/ajattelu-rajoite?
Treenin rajoittaminen sellaseen tavaraan joka on vauhdikkaasti treenattavissa rajaa pois aikalailla.

Katumylläköinti on juu sinänsä kohtuullisen kilttiä muksimista, melkoisen kaukana varsinaisesta taistelutoiminnasta.
Mutta miksi rajoittaa toimintamallit pehmeäversioon, kontrollihakuiseen tilannehallintaan?
Suunnitelmilla kun on ikävä taipumus mennä häneksi ja suunnitelma Pöö ois oltava valmiina.
Minusta.
Kun mä itekki olen ollut havaitsevinani tietynlaista raaistumista ja välinpitämättömyyttä ja uutisointikin sellasta väittäis. Sitä saattaa kohdata varsin kovilla panoksilla pelaaviin tapauksiin.
Kiltteily ei jätä pelivaraa.

Nivelten dislokaatiorojautukset, jänteitten venyttäminen ja katkaisu, luitten murtaminen ja lopulta se kallonhalkaisu tai niskankatkaisu.. Se on rikas ja kierouttava maailma, ja voin vakuuttaa että se valmius myös äärimmäisiin tekoihin heijastuu ja tulee rekisteröidyksi, jopa alitajuisella tasolla.
Mutta ovat hyvin hankalasti treenattavissa tehtäväsparrina, ei esim se "silmälukko" minkä mä tein sille prätkäpressalle ole vauhdikkaasti harjoiteltavissa, eipä oikeestaan ollenkaan.

Jo pelkästään juksulukkojen karatesaatio asettaa treenille tiettyjä rokkirajoitteita.
Ja kun ei treenata saattaa vahinkoja tulla.
Mähän olen kertonut sen kun mursin sälliltä naamaluun kun tein poisrepäisyn karatemoodilla.
Mikä pahinta, vahingossa. Onneks ei menny niskaranka.
Ammattilainen ei tapa vahingossa, eipä edes vahingoita.

Senkuvan perustella mitä defendosta olen saanut.. kyseessä on vilpitön pyrkimys kokonaisvaltaiseen tappelusosaamiseen.
Siksi tuo rajoite tuntuu oudolta.
Toivottavasti kysymys ei ole asiaton tai leimaava.
Kari Aittomäki
marras 30, 2016, 23.19
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Jeps.
Ylilyönti tosiaan on vaarallinen katujuttuna, olenpa nähnyt senkin kun heittäjällä tukijalka lipes ja molemmat komahti tonttiin päät edellä. Kruuna ja klaava ja molemmilta taju pois. Viisaan näköstä.
Mä yhdessä vaiheessa lämäilin tyyppejä tonttiin mutta se sitte jäi varastotekniikaksi, kaskun jengi ei välttämättä osaa tulla alas kuten treenatut veikot.
Ja taisteluheitot on aivan no-go jolsei tilanne mene tosipahaksi.

Mites defendon monimutkaiskertoimet, mahtuuko jotku murskauspudotukset treenin alle?
Mä en ole löytänyt yhtäkään turvallista menetelmää treenata niitä "oikeesti", paitsi tietysti tandoku-renshuna.
Kari Aittomäki
marras 30, 2016, 14.41
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Eelo kirjoitti todellakin hyvin, vaikka yhdestäkohtaa mun on oltava toista mieltä. Mutta senverta sivuseikka että olkoot.
Huppu, mun on myös oltava hiukan eri mieltä tuosta väitteestäsi tekniikoitten yhteismitallisuudesta.
Juu, potku on potku ja lyönti on lyönti, mutta esim vaikka tuttu alapotku kehässä/tatamilla on soveltavassa tilanteessa aivan eri asia.
Jopa teknisesti.
Mä olen jonkinkerran ottanut silloinmuodikkaan, löysähkön alapotkun vastaan täräyttämällä oman potkuni lähenevän reiden keskelle. Eräänlaisena aktiivisena maegeriversiona. Sekä säärellä että kengällä.
Joka kerta tipahti ja vammojakin tuli.
Ei soveltuvaa kamppailupeleihin. Eikä oikeen kadullekaan, vammaherkkä. Optimi fightstopperi ei vahingoita.

Myös ne otetut muistijäljet on erilaisia, mä olen nähnyt kovienkin kehänimien joutuvan vaikeuksiin päättäväisen katusian kanssa. Koska mindset on tilanteeseen sopimaton. Se taktiikka ja etiikka - näkemys on paikkansapitävä ja kylläpä se Siperia opettaa, nopeastikin.
Hyvä keskustelu.


Bearhugista.
Janne, eikö bjj:ssa vedetä suolilta yli, suplexina?
Kunnon hali on aivan kauhea ottaa vastaan, se vastaus pitää olla hyvin päättäväinen.
Mä olen itte puristanut joltain pitkältä, melko ripeäranteiselta sälliltä tajun miltei veks. Olin toki vahvempi ja sain hyvän otteen vyötäröstä, jenkasin luonnollisesti peukkulukolla varmistetun solmun maksankärkeen, joka miltei riittikin.
Lopetus tuli keuhkoista ja kyllähän siinä luutkin narahteli.
Mietin mä sitä junttaakin mutta tilanne ei ollu sopiva.

Ja olen kertonutkin siitä yhdestä helvetinvahvasta joka sai tosipahan otteen. Onneks se ei heittänyt, puristuskin oli hirmuvahva mutta hiukan kömpelö, sain puolustauduttua. Kaskun se meinas joko rusauttaa mun selän parvekkeen reunaan tai heittää mut alas.
Lopputulema oli vaan aika häjy, ois saanu jäädä seki väkivallanteko tekemättä. Mutta olin nuori.

Otetaanko defendo-reagoinnissa kuinka huomioon yksilön taitotaso?
Urheilutaustaisilla ne ratautukset kun voi tosiaan siirtää lähes sellaisinaan toimintaan.
Kari Aittomäki
joulu 9, 2012, 03.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

Tajuan pointin.
Mä en vaan saa uskottua että tää korventava murhanhimo ja jarruillaseisominen ois pelkästään mun ongelma.
Mä olen itte.. mulla on ensikäden kokemusta siitä että mun opetukset antaa sälleille sen kanavan ja kontrollikeinon.

Mä uskon että murha on geeneissä. Peruskamaa.
Mukilointiin pitää tosin opetella. Eripeli.
Kari Aittomäki
joulu 8, 2012, 21.49
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Defendo

David Mamet kirjoitti: - Don't teach 'em knife fighting, young sergeant. Teach 'em to kill.
That way, they meet some sonofabitch who studied knife fighting, they send his soul to hell.
Nonnii.
Laittakaapas joku clippi jossa joku kukavaan realitybased-sälli vetelee siten että siinä on myös murhaa mukana.
Kari Aittomäki
marras 25, 2008, 22.12
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Re: Defendo

"2 viikkoa on kovin lyhyt aika että oppisi oikeasti jotain jollei jatkotreeni mahdollisuutta ole."

Mä pystyn opettamaan tehokasta ruhjomista vartissa.
Kahdessa viikossa jo kokonaisuuksia.
Se, kykeneekö opetuksen kohde luopumaan hahmotusmatriisistaan tuossa ajassa on eri asia, ja se varsinainen hankaluus.
Suurinosa metodeista on harrastus-ja kuluttajamentaliteetin ryvettämää pullamössöä.
Kari Aittomäki
syys 6, 2007, 20.49
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Minkäs verran metodilla on käytännön näyttökäyttöä eli onko jonkinlaista muistiinmerkitsemismetodia käydyistä rähinöistä?
Magan ja taistelusambon rakenuuspalikkanahan tuo hyvin oleellisesti on ollut ja ittekkin olen treenikavereiltani pyytänyt mahdollisimman seikkaperäistä tapahtumainkuvausta, jotka tapahtuneet sitten käydään porukalla läpi, varioiden tietysti.

Antaa muuten hemmetisti jytinää treeniin eli on erittäin käypänen metodi.
Jonka opetti mulle aikanaan judon Kyösti Korpiola, jonka treeneissä saatettiin käydä läpi viimeisten SM-kiseojen ratkaisuhetket.
Kari Aittomäki
elo 2, 2006, 23.53
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Mutta tosiaan kiinnostaisi tuo Defendon ja Krav Magan päällekkäisyys.
Minua myös.
Ja lajit itsessäänki.
Anteeksi nyt vallan valtavasti, luulin että Jussi J. on tunnettu naama. Ihan kulkemansa polun perusteella. Olen erittäin ylpeä siitä, että olen tuollaisen miehen tullut tuntemaan ja jopa polkuunsa kenties hiukan vaikuttamaan.

Tuo kuva on otettu kiukkariaikoina, Jussi oli eturiviä Tampeeen puolelta.
Niinkuinsanottu tapanani oli laahata poikia völjyssä leireille.
Kari Aittomäki
elo 2, 2006, 16.58
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Tämäkä Jussi?

Kuva

Joka tässä näyttää miten aivoaaltotyrmäkkeet otetaan vastaan hämäläisittäin.
Huomatkaa tyrmärin epätoivonsekainen ilme ja pakoonpyrähdystä enteilevä ruumiinkieli.
Ei kovaa vastaan seiso saatanakaan.
Kari Aittomäki
elo 2, 2006, 12.48
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Defendo
Vastaukset: 1586
Luettu: 283723

Missäs roolissa Defendossa ovat heitot?
Koska paikka paikoin paikallakin voi olla väliä, Vaasassa nakellessani ei katsoja/vastustaja-vastine ollut erityinen, mutta joku kilsa sisäsuomeen eli Lapualle ja heitto lopetti tappelun välittömästi. Kuristukset taas herättivät hillitöntä raivoa ja nivellukot suoranaista kauhua.

Heitot on opittavissa ja ovat todella päteviä aseita yksi yhtä vastaan, etenkin kun perustaktiikka on tuo ilmoitettu sitominen.