Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 5 tulosta

S_L
kesä 19, 2007, 17.07
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34203

Vlad Tepes kirjoitti: Varsin erikoisena pidän myös ajatustasi, jonka mukaan eettisiä kysymyksiä pohtivan escrimadorin kannattaisi lopettaa lajin treenaaminen. Oletko sitä mieltä, että tehokas mies ei turhia tuumaile?
Hmm sanoinkohan minä jossain noin? Juu enpä tainnut sanoa. Tuolla tavalla sanomani ymmärtämiseen tarvitaan jo hieman hyvää tahtoa.

ELi: Pohtiminen on tietysti hienoa ja hyväksyttävää. Jos kuitenkin pohdinnan tulos on se, että sielusta riipii joka kerta, kun harjoittelee veitsen käsittelyä, voi se pidemmän päälle olla hieman tuskastuttavaa. Varsinkin, jos harjoittelemassaan lajissa tähän voi törmätä useinkin. Minusta päivänselvä asia.

Sanotaan nyt vielä, että en väitä, että sinulla riipisi sielusta tai sinun pitäisi lopettaa escriman harjoittelu (kuten taisit aikaisemmin tulkita). Ennemminkin toteamukseni oli yleisluonteinen vastaus alkuperäiseen kysymykseesi.
S_L
kesä 19, 2007, 09.23
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34203

Vlad Tepes kirjoitti: Machoilussa minua vaivaa se mentaliteetti, jotta taisteleminen tai tappeleminen voisi olla se preferoitu vaihtoehto vetäytymisen tai välttämisen sijaan. Minä en henk koht osannut tulla ajatelleeksi, että kikkailu olisi kovin hyödyllinen harjoitusmuoto. Ehkä siksi, että olen harjoitellut escrimaa vasta tovin.
Minä en ole koskaan pitänyt escrimaa mitenkään erityisen machona lajina vaikka se taistelulaji onkin. Siinä ei kuitenkaan juuri keskitytä vetäytymiseen tai taistelun välttämiseen ja on näin ollen täysin eri asia kuin varsinaiset itsepuolustuslajit.
Vlad Tepes kirjoitti: Mielestäni yleensäkin kamppailulajien harrastajien on hyvä silloin tällöin miettiä omaa mentaliteettiaan ja suhdettaan kyseisiin asioihin. Stressireaktioita, tunteita yms. Jos ei muuten, niin siksi että sillä on merkitystä myös käytännön osaamisen kanssa. Minä kuitenkin harjoittelen escrimaa myös sillä silmällä, että tapan sellaisen ihmisen, joka yrittää tappaa minun perheeni. Yleensäkin se ajatus mielessä, että myös niitä vakavia uhkatilanteita voi tulla vastaan. Siis tilanteita, joissa minä en halua, mutta minun on pakko tehdä ihmiselle vakavaa fyysistä vahinkoa.

Kysyminen ja pohdiskelu ei ole tyhmää tai turhaa.
Ei ole turhaa ei (eikä kukaan sitä tainnut väittääkkään). Tästä syystä annoinkin sinulle oman mielipiteeni yksittäisenä harrastajana.
S_L
kesä 18, 2007, 23.30
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34203

STR kirjoitti:
S_L kirjoitti:Luulen, että balisongin suurin etu kaikkiin muihin veitsiin nähden on se, että sen pyörittely on kivaa ja näyttävää ja sitä tehtiin American ninjassa kultaisella 80-luvulla.
Se pyörittely oli omasta mielestänikin kivaa 20-vuotta sitten (silloin oli kaikki kivaa). Ja luulin Amerikan Ninjan olevan hyvä elokuva. Nykyään tuskin jaksaisin katsoa sitä loppuun ja balisongit ruostuu laatikossa. Ihmettelen jos joku niitten kanssa jaksaa vehdata oikein taistelumielessä. Ellei niiden treenaaminen sitten liity jonkun koulukunnan FMA systeemiin kiinteästi.
Muuten samaa mieltä, paitsi katsoisin American Ninjan ihan varmasti loppun asti. Ja ilolla.
S_L
kesä 18, 2007, 22.44
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34203

Hyvin summattu YJT. Luulen, että balisongin suurin etu kaikkiin muihin veitsiin nähden on se, että sen pyörittely on kivaa ja näyttävää ja sitä tehtiin American ninjassa kultaisella 80-luvulla.
S_L
kesä 18, 2007, 22.37
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Balisong
Vastaukset: 92
Luettu: 34203

Jay Dobrin demosi jotain balisongtekniikoita seminaarillaan talvella ja osassa niistä ei veistä pidetty täysin aukinaisena. Ikävä kyllä suurin osa demoamisesta tapahtui seminaarin väliajoilla, joten en hirvittävän paljon pystynyt seuraamaan. Ideana taisi olla vastustajan kontrolloiminen pitämällä hänen kättään puristettuna terän ja kahvaosan väliin ja lisäksi Jay näytti eri tapoja balisongin avaamiseen. Nyt harmittaa, etten seurannut tarkemmin.

Ja mitä tuohon eettiseen puoleen tulee niin, vaikea kuvitella kenenkään kokevan veitsen pyörittely oikeasti jotenkin eettisenä ongelmana. Jos näin kuitenkin joku aidosti tuntee, pysynee hän onnellisempana olemalla treenaamatta FMA-lajeja.