Nyt voit liittyä etupotkijaksi näppärästi ja nopeasti PayPalin kautta tästä linkistä. Tukemalla Potkua pidät sivustoa pystyssä. :)

Kuva

Haku löysi 5 tulosta

S_L
maalis 20, 2011, 12.50
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140301

Senshidosta

tomato can kirjoitti: Minuakin rupesi aihe ja nuo videot kiinnostamaan ja pakko tarttua väitteeseen jota kukaan ei ole tainnut vielä kommentoida.
Tuomo kirjoitti: Ei Senshidoon oteta vaikutteita BJJ:stä tai vaparista. Toki lajien treenaamiseen kannustetaan (Onhan Rich mm. BJJ black belt :) ).
Siis jos RIch tarkoittaa Richard Dimitriä niin ainakin tämän haastattelun mukaan kyse ei ole BJJ:stä.
[MD] Certified as what exactly? Instructor in Brazilian Jiu-Jitsu?

[RD] No, not Brazilian Jiu Jitsu, I was certified in 'Grappling Arts Academy' as a black belt and instructor which at the time was a grappling system based on BJJ.

The founder was a Canadian Jiu Jitsu Gold Medallist and I trained with him privately for a few years acquiring my black belt. I was training with him to enhance my ground game because at the time (1994) all I had as a grappling base was Greco-Roman wrestling.

Tässä seminaarivideolla joku jamppa yrittää lukottaa Dimitriä samalla kun Dimitri repii häntä naamasta (vai miten tuo shredding pitäisi suomentaa?). Ymmärrän, että tarkoitus oli varmaan mattopainin "voittamisen" sijaan demota nimenomaan shreddingin tehokkuutta maassa taistellessa, mutta silti kummastuttaa tuo tyyli millä hän sitä tekee. Joko Dimitri ei osaa juurikaan perusjuttuja matossa kuten positiot tai sitten hän shreddaillessaan ei koe tarpeelliseksi keskittyä niihin. Vai oliko tässä nyt tarkoitus juuri näyttää kuinka mattopainia treenaamatonkin henkilö voi pärjätä grapplerille pelkästään shreddauksella?

Okei, en ehkä edes ymmärrä mitä siinä yritettiin tehdä, mutta ei vakuuta. Mestarilta meni toinen olkapää sököksi heitosta joka olisi siellä reality based lasinsiru-/miina-/laavakentillä tehnyt vielä paljon pahempaa jälkeää. 10 sekuntia kun olisi painia jatkettu niin paksu poika olisi vääntänyt siihen terveeseen olkapäähänkin americanan.
Toki "oikeassa" tilanteessa Rich olisi voinut tökkiä silmiin jne., mutta silti... olen ihmeissäni.
Tuon perusteella hänellä ei siis ole mustaa vyötä BJJ:ssä (ellei ole haastattelun jälkeen sitä suorittanut). Ensimmäinen Kanadalainen (olisko ollut juuri Richin opettaja) sai mustan vyön vasta 90-luvun lopussa tai 2000-luvun alussa.

Tuo toinen juttu, eli painiminen samalla kun toinen shreddaa onkin sitten kinkkisempi juttu. Itse olen sitä mieltä, että BJJ tekee shreddaamisesta huomattavasti helpompaa, mutta se ei ole pakollista. Joissain asennoissa voimasuhteet ovat erilaiset, kuin pelkässä painissa ja tämä pitää tiedostaa jos treenaa painia ip-mielessä. Videolla näkyi mielestäni juuri tilanne, jossa Rich ei edes yrittänyt tehdä muuta kuin shreddaamista (joko demon vuoksi tai muista syistä), mutta mielestäni olisi tehokkaampaa, jos samalla yrittäisi päästä dominoivampaan asentoon.
S_L
maalis 19, 2011, 22.17
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140301

Senshidosta

Clancy B. kirjoitti: videot ovat varsinkin sitä ylihypetystä, ja etkö sinä lue tai sisäistä viestejä tarkoin, juurihan tuossa perustelen miksi suunnattu aloitteleville mitä ilmeisimmin, sillä kokeneelle kamppailu - ja itsepuolustustaidon harrastajalle ei senshido näkemäni perusteella "avaa taivasta" mitenkään. Samoja asioita on treenattu ennenkin, mutta ei ehkä yhtä tohkeissaan esitelty niitä netissä ja tehty videoita. Tämä on tämän hetkinen tilanne että nykypäivän viestintävälineet mahdollistaa monenlaista, hyvää ja vähemmän hyvää. Olen sitä mieltä että jos nuo senshidon teemat ja ideologiat ovat tuiki tuntemattomia (terminologiaan puuttumatta), on kyseessä kokematon henkilö taistelutekniikan ja taktiikan saralla. Ehkä tuo "avarakatseinen"-sana oli väärin minulta valittu mutta pointti kävi toivottavasti selväksi.
Clancy B. Kolme pointtia, jotka kirjoittelussasi minua ihmetyttää:

Tänne keskustelupalstalle on linkitetty varmasti satoja eri videoita erilaisista kamppailulajeista. Ja aikamonen näistä mainonnassa on käytetty paljon enemmän ylisanoja kun Senshidon. Miksi kommentoit juuri tätä näin myrkyllisesti etkä esim. "maailman tehokkaimman kamppailulajin", Thaiboxingin videoita? Ja miksi ylipäätään kaikkien senshidovideoiden pitäisi olla "taivaan aukaisevia"?

Minäpä katsoin oikein uudelleen ne neljä videota, joita olit kommentoinut enkä havainnut niillä juurikaan sitä hypettämistä mistä valitat.

Jos oikein ymmärsin, sinusta senshido on jos ei nyt aivan alkeisluokan kamaa, niin ei ainakaan mitään uutta kamppailulajimaailmassa. Missä sinä olet näitä juttuja treenaillut? Itse olen kaikenmoisiin lajeihin tutustunut Suomessa ja ulkomailla ja kyllä minä ainakin olen ihan uutta oppinut senshido-treeneissä?
S_L
maalis 19, 2011, 16.24
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140301

Senshidosta

L.K. kirjoitti: Kun olet BJJ-treenissä saanut käden jujia varten sopivasti, oletkos siis rysäyttänyt sen kerralla tappiinsa nopeasti ja mahdollisimman räväkästi?
En tykkää heittäytyä lukkoihin, jos sitä tarkoitat. Mutta se johtuu siitä, että se ei mielestäni ole tehokkain tapa painia. Kyllä minä aika nopeasti yritän lukot tehdä, ongelmahan niissä yleensä on se, että vastustaja laittaa hanttiin...
Clancy B. kirjoitti:
S_L kirjoitti:
Clancy B. kirjoitti: enpä ole koskaan nähnyt mitään hurjempaa....voi jukujen juku.
Hiekkalaatikkotappelua oppii hiekkalaatikolla.
Clancy B. kirjoitti: ihan hauskaa amariikkafilmiä kokemattomille. kyseinen Rich on niin tohkeissaan kun osaa tollasia hurrjia salaisuuksia kamppailusta

opetetaanko tässä "isää panemaan" nykysuuntauksen mukaan?
Selvitätkö vielä, onko tämä nyt sinusta liian hurjaa vai ei tarpeeksi hurjaa vai haluatko vaan tuoda ilmi negatiivisuuttasi lajia kohtaan etkä keksi mitään muutakaan kommentoitavaa?
ei lajia kohtaan negatiivisuutta, vaan hiukan rotia tuohon hypetykseen. Kun en ainakaan ole nähnyt senshidossa mitään mitä en olisi itse vuosien saatossa treenannut ja nähnyt treenattavan. Ameriikka hype tökkii.
Varmasti hyvää treeniä muuten suosisi sitä kerrottavan tohkeissaan kuin oisi ruudin keksinyt uudestaan.
OK. Helposti tulee vaan tuollaisista huuteluista aika nilkkimäisen kuva, varsinkin, kun en ole huomannut kenenkään keskustelijan tässä sortuvan minkäänlaiseen ylihypetykseen.
Clancy B. kirjoitti: Mutta toisaalta ei taidakaan olla juttu niinkään avarakatseisille vaan muulle kohderyhmälle.
Juuri tälläisille heitoille olisi kiva saada edes joku peruste
S_L
maalis 18, 2011, 10.42
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140301

Senshidosta

Clancy B. kirjoitti: enpä ole koskaan nähnyt mitään hurjempaa....voi jukujen juku.
Hiekkalaatikkotappelua oppii hiekkalaatikolla.
Clancy B. kirjoitti: ihan hauskaa amariikkafilmiä kokemattomille. kyseinen Rich on niin tohkeissaan kun osaa tollasia hurrjia salaisuuksia kamppailusta

opetetaanko tässä "isää panemaan" nykysuuntauksen mukaan?
Selvitätkö vielä, onko tämä nyt sinusta liian hurjaa vai ei tarpeeksi hurjaa vai haluatko vaan tuoda ilmi negatiivisuuttasi lajia kohtaan etkä keksi mitään muutakaan kommentoitavaa?

Ja itse asiasta:Minä olen ainakin lyönyt täysiä ja mua on lyöty täysiä senshido-treeneissä. Tai no olisin varmaan staattisessa tilanteessa voinut lyödä jonki verrankin kovempaakin, mutta tarkoitan tässä realistisella voimalla ja nopeudella. Se miksi kukaan ei ole saanut pieniä vammoja kummempia johtuu siitä, että nämäkin harjoitukset voi tehdä järkevästi. En löisi ihan aloittelijaa täysillä, mutta kyllä normikaveri aika nopeasti pääsee sille tasolle, että tällainen treenaus on mahdollista.
DeusVult kirjoitti: No...niin. Esimerkiksi lukoissa nyt vaan on sellainen juttu että se käsi tosiaan menee poikki tai sijoiltaan jos sitä vääntää liikaa, eli siis täydellä voimalla ja täydellä nopeudella. Ei siihen nyt kuole, mutta treenikaverit loppuu nopeesti. Eli siis jos puolustaja ei voi tehdä tekniikkaa täydellä voimalla ja nopeudella, niin eikö se mene sitten liian vaikeaksi jos hyökkääjä kuitenkin tulee täysiä? Tokihan niin voidaan tehdä (ja tehdään) että hyökkääjä tulee kyllä "täysiä", mutta kun huomaa lukon tai heiton tms. lähtevän niin lopettaa rimpuilun ja lähtee suosiolla.
BJJ/MMA-treeneissä olen väännelyt käsiä täysillä jo ensimmäisistä treeneistä lähtien, siis reilun kymmenen vuoden ajan, ja kyllä noita treenikavereita on vielä tähän asti riittänyt.
S_L
marras 11, 2010, 23.28
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Senshidosta
Vastaukset: 1539
Luettu: 140301

Senshidosta

STR kirjoitti: Kuinka se voi olla väsynyttä jos ihmettelee miten ainoastaan senshido saa aikaan närästystä, vaikka muut systeemit ovat toteuttaneet samoja periaatteita jo paljon aikaisemmin?
No ainakin senshido saa aikaan närästyssä sinussa. SE on tässä neljässä vuodessa tullut ikävästi selväksi. Ja mitä tulee SJKD ja Senshidon samankaltaisuuteen, niin ei se ainkaan minusta mitenkään selkeätä ole. Önkin materiaalista ei ole kylläkään kokemusta kuin Potku-tapaamisesta, mutta muistikuvieni mukaan aika tekniikkapohjaisesti siinä mentiin.

Vaan väliäkö tuolla.

Olin tuolla viimeisellä Dimitrin seminaarilla ja se oli edellisien tapaan hyvä. Kiitos järjestäjille ja todennäköisesti tulen näihin osallistumaan jatkossakin. Aikaa olisi kyllä saanut olla enemmän, sillä paljolti jäi asiat pintaraapaisuiksi (ts. enemmänkin annettavaa olisi varmaan ollut).

A-torjunta / kilpi-keskustelu on ollut ihan mielenkiintoista. Itse olen asiassa vähän kahden vaiheilla: Olen nähnyt kun kilven kaltainen puolustus on pelastanut ainakin yhden naaman kadulla ja olen itsekin käyttänyt sellaista suht menestyksekkäästi mm. vaparisparrissa. Toisaalta puukkoa vastaa en kilpeä (en siis ole defendoa treenannut, mutta ymmärtääkseni se on samankaltainen kuin muissa lajeissa oleva vastaava puolustus) lähtisi käyttämään. En siis tyrmää sitä täysin, mutta oman kokemukseni mukaan huomattavasti parempi lopputulos saadaan muilla tavoin. Tätähän voidaan jossain tulevassa tapahtumassa toki testailla lisää ja näkisin mielelläni defendon tavan kilven käyttöön.