Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Kerkko
maalis 28, 2018, 19.21
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Teeketju
Vastaukset: 153
Luettu: 11828

Teeketju

Ihmiset ovat kokemukseni mukaan hämmentävän vahvasti joko teen- tai kahvinjuojia. Minä oon sekakäyttäjä, mutta aika usein näille on eri paikkansa. Jos on makeaa syötävää, mieluummin kahvia. Teetä taas esim. leipien keralla, hyvä iltapalajuoma.

Eniten menee vihreää teetä, mutta nykyisin kyllä sitäkin useammin juon rooibosta.
Kerkko
helmi 17, 2013, 09.37
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Teeketju
Vastaukset: 153
Luettu: 11828

Teeketju

Oon juonu teetä koko ikäni, mutta nyt noin vuoden ajan olen opetellut ihan perusteista hommaa. Juuri testannut erilaisia teelaatuja, ollut tarkkana lämpötilojen suhteen ja muuta. Pääasiassa juon vihreää teetä ihan maustamattomana.
MarkkuT kirjoitti: Oon nyt ihan koukussa vihreään teehen. :D
...
Nordqvistin Japan Sencha -irtoteestä tykkään.
Tuo on ihan kelvollista, mutta suosittelen kuitenkin hankkimaan jostain asiaan keskittyneestä liikkeestä vaikkapa maustamatonta kiinalaista vihreää teetä. Raikasta ja hyvää.
Tapani kirjoitti: Organic white on kyllä sen verran hyvää, ettei uskoisi pussiteeksi.
Näin on. Kotiini en oo enää pussiteetä hankkinut, mutta muualla tuota juodessani oli positiivinen yllätys.
Mänzy kirjoitti: Hyvänä nyrkkisääntönä vihreän teen kanssa voi pitää sitä, että käyttää n. 70-80-asteista vettä haudutukseen. Kuumempi on maun puolesta huono, tulee karvasta.
Tähän lisävinkki vielä. Jos lämmittää veden kattilassa, tietää oikean lämpötilan kuplien koosta. Vanhan viisauden mukaan vesi on oikean lämpöistä, kun se kiehuu "kalansilmillä", eli kuplat ovat halkaisijaltaan parin millin luokkaa.
Kerkko
elo 24, 2007, 21.22
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Teeketju
Vastaukset: 153
Luettu: 11828

A.A. kirjoitti: Täällä töissä olen nyt lipittänyt Green Tchaé Citrus -teetä by Lipton (kahvi on Pahaa). Sokerilla maustettuna ihan hyvää. Henk. koht. pidän marjaisista/hedelmäisistä teemauista enemmän.
Tuo on ehkä paras pussitee, jota olen juonut. En tosin oo ihan varma, oliko se juuri tuo citrus, vai joku muu samasta sarjasta.

Pitäis kyllä tutustua enemmän eri teelaatuihin, kun noin yleisesti juomasta tykkään. Lapsena join paljon erilaisia, kun äiti kävi läpi paikallisen teekaupan valikoimaa, mutta ei voi muistaa mitkä miellytti. Ja ei ois ihme, vaikka maku ois noista ajoista muuttunu, etenkin ku sillon laitoin lapsimaiseen tapaan kaikkiin maitoa ja sokeria. :)