Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 8 tulosta

Kerkko
maalis 24, 2024, 23.52
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Maaliskuun basho päättyi juuri, ja olipahan erilaista taas. Me sumonseuraajat olemme saaneet jännittää, viekö pokaalin ensimmäistä korkeimman tason turnaustaan otteleva Takerufuji. Viimeksi vastaava ensikertalainen on voittanut makuuchi-turnauksen vuonna 1914.
Kerkko
helmi 4, 2023, 11.39
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Ikkyu kirjoitti: helmi 3, 2023, 21.21
Kerkko kirjoitti: helmi 3, 2023, 20.29 Youtube on sulkenut sumoa meille välittäneiden kanavia Japanin ylen NHK:n vaatimuksesta. Surkiata on tämä. :cry: Suosikkini Jasonin kanava on poissa, samoin Natto Sumo ja Kintamayama.
Oletettavasti nämä ovat siis käyttäneet materiaalia NHK:n lähetyksistä? Ei ole ensimmäinen kerta, Japanissa tunnutaan olevan hyvin tarkkoja näistä.
Joo. Mutta tosiaan ainakin Jason ja Kintamayama ovat tehneet tuota yli kymmenen vuotta, ja asia on ollut NHK:n tiedossa. Jasonilta on aina välillä poistettu joitain videoita, mutta pääasiassa on hiljaisesti hyväksytty.
Kerkko
helmi 3, 2023, 20.29
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Youtube on sulkenut sumoa meille välittäneiden kanavia Japanin ylen NHK:n vaatimuksesta. Surkiata on tämä. :cry: Suosikkini Jasonin kanava on poissa, samoin Natto Sumo ja Kintamayama.


Eivät kai sitten halua kansainvälistä yleisöä hienolle lajilleen. Näiden veteraanien on annettu vuosia tehdä tätä, mutta nyt sitten jostain syystä päättivät laittaa hommalle pisteen. :x
Kerkko
heinä 18, 2021, 19.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Tässä esimerkki siitä, kun sanoin, että Terunofuji ei häviä helposti. Terunofuji on vasemmalla oleva teipattu kaveri:


Turnaus on nyt ratkennut, alla viimeinen ja odotetuin ottelu. Hieno matsi, latausta lisäsi vielä tuo poikkeuksellisen pitkä alkutuijottelu, joka alkaa tuossa 5.30 kohdassa. Veikkasin, että olisi mennyt toisin päin, mutta ei tämäkään yllätys tai harmitus ole.
Kerkko
heinä 5, 2021, 23.08
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Nagoya Sumo Bassho 4.-18.7.

Mukana ollaan! Viimeisen muutaman vuoden ajan olen katsonut kaikki bashot. Itse asiassa, sumo on luultavasti eniten seuraamani urheilulaji. Nyt eletään siirtymävaihetta. Muutama vuosi sitten oli pienen hetken neljä yokozunaa, nyt he ovat yksi kerrallaan lopettaneet. Hakuhokin on ollut viime aikoina paljon poissa. Toisaalta kun lajin ylivoimainen valtias on ollut poissa, onhan se lisännyt jännitystä sen osalta, kuka voittaa. On Hakuho silti ollut yksi suosikkejani. Varsin viihdyttävä ja monipuolinen ottelija, ja on sitä suvereniteettiä mukava ihailla.

Siihen olen ollut tyytyväinen, että suuri suosikkini Terunofuji on nyt tehnyt paluun. Hän nousi suosikikseni jokunen vuosi sitten ns. ensimmäisellä kaudellaan. Siinä oli tyyppi, joka ei hävinnyt helposti. Valitettavasti hänellä oli sen verran pahoja loukkaantumisia, että vajosi hyvin alas rankingeissa. Mutta nyt viimeisen vuoden-parin aikana hän on kiivennyt takaisin korkeimmalle huipulle ja vahvimmaksi yokozuna-ehdokkaaksi.

Toiselle vahvalle yokozuna-ehdokkaalle Asanoyamalle kävikin nyt toisella tapaa köpelösti. Hän rikkoi koronasääntöjä, valehteli siitä ja jäi kiinni. Seurauksena palkanalennusten lisäksi niin monen turnauksen panna, että joutuu kipuamaan takaisin huipulle hyvin kaukaa alemmista sarjoista.

Itse katson sumoni aina Jasonin mainiolta kanavalta. Harmillista tulee olemaan, kun Jason luultavasti tämän tai ensi vuoden jälkeen aikoo lopettaa. https://www.youtube.com/c/JasonsinJapan

Nämä höpötykset voi ehkä siirtää aikaisempaankin sumo-ketjuun?
Kerkko
heinä 20, 2017, 13.41
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Viimeisen parin vuoden ajan olen katsellut kaikki bashot. Pidän tuosta turnaussysteemistä. Voisi kuvitella, että turnauksen lopuksi olisi useinkin ottelijoita tasoissa, mutta aika harvinaista se tuntuu olevan.

Andyn analyysi ottelujen luonteesta on osuvaa. Hyvänä esimerkkinä matsien yllättävästä luonteesta nyt käynnissä olevasta turnauksesta yksi ottelu. Pienempi mies Harumafuji on yleisesti ottaen parempi. Hän on selvästi nopeampi ja taitavampi kuin Kotoshogiku ja matsi näyttääkin olevan nopeasti ohi. Mutta kuinkas sitten käykään. Ottelu alkaa 4.30 jälkeen.

Kärjen tasaisuus on hieno juttu. Hakuho nyt on piirun edellä muita, mutta hänenkään voittonsa ei ole aina mikään selviö. Videolla ollut Harumafuji on kiinnostava tyyppi. Hän on yksi parhaista, mutta toisaalta hän ottaa usein todella helppoja tappioita. Hakuho taas on yleensä hyvin vaikea voittaa.

Tykkään itse katsella tuolta Jasonin kanavalta. Leppoisaa jutustelua. Samalla kyllä selailen muita sivuja.
Kerkko
heinä 29, 2014, 23.57
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Oli kyllä kiintoisa turnaus. Aika nopeasti tuohon pääsee mukaan, kun kärkisarjan tyyppejä on aika vähän ja jokainen ottelee joka päivä. Ei varmaankaan kestä kauaa, ennenkuin oppii tuntemaan eri painijoiden ottelutyylejäkin. Täytyy muistaa katsoa myöhempiäkin. Seuraava turnaus on syyskuussa.

Tässä aika kiintoisa matsi yhdestä aiemmasta turnauksesta. Sumossa on kiellettyä lyödä nyrkillä, mutta läpsiminen, tuuppiminen ja sen sellainen ovat sallittuja. Tämä ilmeisesti on sallittua tekniikkaa, vaikka usein tällaista temppua ei matseissa näe. Varsinainen ottelu alkaa neljän minuutin kohdalla.
[youtube][/youtube]
Kerkko
heinä 21, 2014, 19.23
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Sumo
Vastaukset: 94
Luettu: 31115

Sumo

Kiitos näistä! En oo vuosiin katsellut sumoa, koska sitä ei ole tv:stä tullut. En ole sitten nähnyt vaivaa etsiä streamejä tai mitään. Nyt katsoin noita Jasonin videoita, ja täytynee vilkuilla myöhemminkin.