Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 9 tulosta

TimoS
heinä 31, 2016, 23.05
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Boogu kumite

Veepee kirjoitti: Kiinan reissusta sanotaan yhdessä lyhyessä lauseessa vain näin: "Continuing his search for other martial arts, he returned to China to master Shorinjiryu kempo". Ei muuta; ei missä, miten kauan ja milloin.
Mennään taas :ot: mutta on mahdollista, että näitä Kiinan "opintomatkoja" on liioiteltu ja/tai jopa keksitty. Osa mestareista sai oppia Kiinassa, tämä on lähes selvää, mutta hyvin vaikea on uskoa, että sitä olisi varsinkaan toisen maailmansodan aikaan saatu, enkä oikein usko, että vähään aikaan sen jälkeenkään. Japanilaiset kun eivät tainneet kohdella kiinalaisia mitenkään erityisen hellästi, joten miksi kiinalaiset mestarit olisivat opettaneet valloittajia? Tai miksi valloittajat olisivat halunneet edes oppia mitään? Minusta tuollaiset historiakommentit kuten tuo "he returned to China to master shorinjiryu kempo", mutta ei sitten mitään tarkempaa tietoa, viittaavat juuri tuohon.
TimoS
heinä 31, 2016, 07.35
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

Lasse J kirjoitti: Bogu kumite on olennainen osa myös Kori Hisatakan (1907-1988) Shorinjiryu Kenkokania. Hisataka (kuten monet aikalaisensa okinawalaiset ja japanilaiset budokat kuten esim. Renshinkanin Tamotsu) treenasivat myös Kiinassa sikäläisiä lajeja kuten Baijiquania. Olisikohan niin, että bogu kumite -ottelutavan "juuret" ovat Kiinassa?
Ensin :ot: osio: Tamotsun treenaaminen Kiinassa on hyvin todennäköisesti sepitetty.
Aiheesta itsessään taas: tuo on vaikea kysymys, koska mitä katsotaan juuriksi? Löytyikö tuon ajan Kiinasta täyskontaktiharjoittelua/-ottelemista? Hyvin paljon mahdollista. Entä löytyikö sieltä suojat päällä ottelemista? Epäilen, joskaan en voi sitä poiskaan sulkea, mutta tuohon maailmanaikaan niitä suojia tuskin oli saatavilla
TimoS
heinä 15, 2016, 16.56
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

Andy kirjoitti: Tuon varustepuolen taustalla taitaa tosiaan olla se että on käytetty sellaisia varusteita, joita on aikoinaan ollut Okinawalla saatavilla. Pääosin siis jotain kendosuojia. Nämä ovat sitten lähteneet elämään omaa elämäänsä, kun niitä on alettu kehittää. Jos boogu-kumite olisi keksitty jenkeissä, olisi lähtökohtana voinut olla vaikka jenkifutiskypärä ja jääkiekkoveskarin suojat.
Pitäisin tätä hyvin todennäköisenä
Jos nykyään alasi miettiä sopivaa varustusta noille säännöille niin varmaan yhdistelmä kudokypärä, taekwondo- tai thainyrkkeilypanssari ja vapaaotteluhanskat olisi aika hyvä.
Piti ihan katsoa millainen tuo kudo-kypärä on ja löysin tällaisen kuvan
Kuva
Miten iskunkestävä tuo muovi on? Ja miten helposti tuo huurtuu hengityksestä niin paljon ettei näe mitään? Ensimmäisen kysymyksen taustana lähinnä se, että aikoinaan yksissä kisoissa entinen seurakaveri löi vastustajan kypärän metalliristikon lommolle, muistaakseni oizukilla vastapalloon :) kypärän pitäisi siis ääritapauksissa olla sangen kestävä
TimoS
heinä 15, 2016, 13.55
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

Wikipedian artikkelista Seikichi Odosta
Bogu Kumite
Bogu Kumite (防具組手) is a form of armored training used in some Okinawan kempo styles of karate. The origin of this unique training approach is credited to Shigeru Nakamura. Shorin-ryu, Chito-ryu, Isshin-ryu, Shorinji-ryu and Nippon Kempo also employ this training method.

Bogu Kumite is a rough, full contact training method in which the participants are discouraged from using feints and jabs and are expected to throw full-power blows. Rules vary between practitioners, but a generally accepted norm is to only count strikes that would incapacitate the opponent, had they not been wearing the gear. Hits must land on the gear and on the steel cage of the mask.

Equipment
Bogu gear is made of pieces analogous to those of kendo bogu.

Men- steel cage mask (or heavy clear plastic) that covers the anterior and lateral head, with an opening in back. It extends to the neck to provide a degree of control during heavy impacts. Kumite men usually have shorter neck pieces since they do not usually need to stop the heavy blows to the clavicle as with kendo armor.

Kote- padded gloves, often of the Kempo variety with finger articulations.

Do- semi-rigid chest protector made with several padded plates of various materials such as heavy plastic or light metals sewn into it.

Participants also usually wear a groin protector, elbow pads and shin protectors as with other karate training methods.
TimoS
heinä 15, 2016, 13.51
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

Kaikkiin kysymyksiin kun en tiedä vastauksia, niin vastailen loppuihin joskus myöhemmin jos saan tarkempaa tietoa
Lasse Candé kirjoitti: Mitä tarkoittaa boogu?
En osaa japania tarpeeksi, mutta käsittääkseni sillä tarkoitetaan "haarniskaa", siis sellaista kendo-tyylistä.
Onko boogu tsuki enemmän jonkin tietyn haarauman tietty ottelusäännöstöperinne kilpailuun?
No tavallaan kai sen voisi noinkin ajatella. Se on vain eräs tapa treenata ja kilpailla, Okinawalta lähtöisin. Se "haarauma" tulee minusta siitä, että se on ollut aika suosittua varsinkin Kyan-lähtöisissä tyyleissä, esim. Chito ryu ja renshinkan, Seibukankin aikoinaan.
Ymmärsinkö oikein että boogu kumite on kehitetty Seibukanissa?
Ei. Zenryo sensei oli kaiketi yksi tuon muodon pioneereista, mutta ei voida sanoa, että se olisi Seibukanissa kehitetty. Monet muutkin tutkivat aikoinaan tätä otteluamuotoa, esim. Kenwa Mabuni ja Shigeru Nakamura
Mitä se on siellä eri aikakausina tarkoittanut ja miksi sitä on tehty? (Suhteessa perinteiseen karateensa.)
Nyt tuli vaikea kysymys. Minun käsittääkseni se on ollut vain yksi tapa treenata ja testata oppimaansa suhteellisen turvallisesti (lähes) täydellä voimalla. Zenryo sensein aikaan tämä oli kaiketi suositumpaa kuin nykyisin. Syitä hiipumiseen Seibukanissa emme tiedä.
Vaikka en fanitakaan Abernathya ihan kaikin osin, on ainakin lainauksia otteluun liittyen.
Täysin samaa mieltä koko lauseesta :) :ot: mutta hauska välillä katsoa toisella foorumilla, miten yksi Abernethy fani repii aina pultit kun nimi kirjoitetaan vähän väärin
Esim minkälaisissa mietteissä juttuun on (oletettavasti) Seibukanilla päädytty ja onko jokin vastaava yleistä Okinawalla?
Yleisintä lienee ihan normaali "hippakarate" ( en tiedä mikä sen virallinen nimi on), enkä tiedä miten yleistä tällainen boogukumite siellä nykyään on. Jotkut tyylit/koulut sitä ilmeisesti vielä treenaavat, mutta en tiedä kilpailuista sanoa. Seibukanissa tuohon on aikoinaan luultavasti päädytty koska haluttiin treenata ja testata opittua lujaa, mutta turvallisesti
TimoS
heinä 14, 2016, 14.54
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

kenttiensankari kirjoitti: Käytännön ongelmat iskevät ainakin siinä kohtaa, jos vaikka Renshinkan ei hyväksyisi kokusaityyppejä tuomareiksi tai päinvastoin.
Jotain tällaista minä lähinnä "pelkäänkin".
Paras varmaan olisi saada jotenkin Suomen karateliitto järjestäjäksi ja sieltä myös vakuutus kattamaan kisamalli ja sitten tuomarit myös. Tämä varmasti rohkaisisi laajempaakin osallistumista. Veikkaisin että hokujutsukatkin voisivat olla kiinnostuneita.
Tässä taas näen sellaisen pikkujutun, että kaikki potentiaaliset "ryhmät" eivät kuulu karateliittoon. Eikös karateliitto vaadi että kisaajilla on (heidän) vakuutus?
TimoS
heinä 14, 2016, 11.33
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

kenttiensankari kirjoitti: Niin, tosi hyvähän se olisi, jos järjesttäisiin boogu kumiten "Super Bowl", jonne voisi kaikki tulla. Jonkinlainen kilpailutilanne Matsuoin ja Renshinkanin välillä voisi olla ihan hyvä lisämauste. Siihen päälle sitten omia pienempiä porukoita, niin varmasti olisi hyvät skabat. Voisipa tuota ihan lähteä ihan mielellään katsomaankin jos olisi lähiseudulla.
Kyllä, mutta itse näen tässä sen ongelman, että järjestäjän pitäisi mielellään olla täysin puolueeton ja sellaisia osapuolia ei oikein ole, kun ihmiset eivät ole enää puheväleissä keskenään. Mietin tässä sitäkin, että minkälainen taloudellinen riski tällaisen avoimen kisan järjestäminen olisi? Oletko esim. Andy järjestänyt kisoja? Mitä pitäisi huomioida? Itse keksin tilavuokra, palkinnot, tuomareiden ja toimitsijoiden syöttäminen (palkkioita tuskin olisi mahdollista saada)
TimoS
heinä 13, 2016, 22.41
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Re: Boogu kumite

kenttiensankari kirjoitti: Nykyisin ilmeisesti Kokusai shorinjiryu porukka ja Renshinkan shorinjiryu porukka järkkäävät omat SM-kisat ja en usko että kumpikaan osapuoli osallistuu toisen kisoihin.
Joo, tämä on tosiaan harmillista. Tavallaan ymmärrettävääkin, koska välit menivät tuossa Matsuoi-ha ja Tamotsu-ha renshinkan jaossa aika pahasti poikki Suomessa, joten toisen osapuolen tukeminen, edes näennäisesti, osallistumalla näiden järjestämiin kisoihin on ilmeisesti käytännössä mahdotonta. Tuon jaon jälkeenhän on vielä tapahtunut molemmissa leireissä omat jaot, kun isot seurat ovat lähteneet eri syistä omille teilleen. Seibukan taas on Suomessa niin pieni toimija, ettei ole ollut järkeä järjestää omia kisoja.
TimoS
heinä 13, 2016, 15.18
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Boogu kumite
Vastaukset: 42
Luettu: 8293

Boogu kumite

Eilen oli Facebookissa sangen vilkasta keskustelua tästä esim. renshinkanissa harjoitettavasta pisteottelusta suojavarusteet päällä. Laajennetaanpa nyt sitten vähän lukijakuntaa ja katsotaan, saadaanko keskusteluun lisää pointteja