Moi! Luo tili ja ota osaa iloiseen keskusteluun. 🙂

Haku löysi 9 tulosta

TimoS
touko 30, 2014, 08.26
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Re: Mikä naurattaa, osa 3

T-T kirjoitti: Alokas...yleensä entinen legioonalainen....leikkas hälytyksen tullessa puukolla telttaan reiän ja juoksi asemiin kalsareissa.
Muistaakseni tuo oli meillä joku luutnantti saman tietotoimiston mukaan :)
TimoS
heinä 16, 2010, 17.49
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

KaiPr kirjoitti: Atakin ensimmäinen puhuttelu uusille oppilaille: "Minä en vaadi paljoa, minulle riittää se, että te teette saman, kuin minäkin." Tämän jälkeen Atakki heitti voltin taaksepäin taisteluvarustuksessa.
Muistan kuulleeni tuonkin, en vaan muistanut, että se olisi tehty taisteluvarustuksessa :lol:
TimoS
helmi 20, 2009, 23.36
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

oskari kirjoitti: Faija kertoi, että haminassa oli kuulema -80- luvulla joku kapiainen yrittänyt yllättää asevarastoa vartioivan varusmiehen, tämä luutnantti(?) oli kuulema kiivennyt aitojen yli varastoalueelle ja väijynyt vartiomiehiä pusikoissa. Joku noheva vartiomies olikin sitten äkännyt tämän miekkosen pusikosta ja käskenyt näyttäytymään, ei ollut näyttäytynyt, kun tajusi jääneensä kiinni.

Vartiomies oli ollut suhteellisen heikkohermoinen ja liipasinherkkä kaveri ja ampunut sinne pusikkoon muutamat laukaukset, oli tämä luutnantti(?) tullut kuulema nopeasti ulos pusikostaan housut kastuneina. Tapauksen johdosta mies alennettiin vääpeliksi.
Hmm, tuosta tuli mieleeni yksi tarina, en enää muista missä se oli (muka) tapahtunut. Tarina meni jotenkin niin, että prikaatin päivystäjä oli kiertämässä eri vartiopisteitä, joista yhdessä (muistaaakseni joku asevarasto tai jokin muu vastaava) oli sitten parivartio. Noh, ainakin minun aikaan noissa parivartioissa piti periaatteessa olla hiljaa eikä puhua kaverille, eli siis sääntö, jota kukaan ei noudattanut :) Tämän tarinan prikaatin päivystäjä oli sitten päättänyt antaa vartioille opetuksen, tullut alueelle (muistaakseni omilla avaimillaan), kiivennyt puuhun ja kun keskenään höpisevät vartijat olivat kulkeneet ohitse, hypännyt puusta alas. Siinä vaiheessa kun vartijat olivat alkaneet vetämään liikkuvia taakse, oli todennut jotain tyyliin "ei saa ampua! Prikaatin päivystäjä!"

Tuosta taas tuli muuten mieleen ihan tositarina, joskin huomattavasti vähemmän dramaattinen :) Meillä oli n. 10 aamua inttiä jäljellä, kun jouduin väijyyn. Menin siinä sitten kuittaamassa päivärahani hieman ennakkoon, kun komppanian vääpeli kysyy minulta, että olenko menossa vartioon. Vastasin siihen totuudenmukaisesti, että en tiedä joudunko vaiko enkö, mutta kaiketi joudun. Muistan vieläkin vastauksen "sinne ei jouduta, sinne päästään! Vain parhaat laitetaan vartioon". Olisin muuten saattanut jopa uskoakin tuon, mutta kun samaan väijyvuoroon laitettiin varmasti komppanian tyhmin jätkä (siis minun jälkeeni ;))
TimoS
helmi 17, 2009, 21.04
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

Yksi tarina, jonka myös muistan kuulleeni (saattoi tosin olla vasta oman varusmiespalveluksen jälkeen kavereilta) kertoo, että tämä sotahullu (kuinkas muutenkaan :D) kapiainen olisi hipsinyt yöllä komppaniaan sillä aikaa kun päivystäjä oli ollut poissa paikaltaan. Kun päivystäjä oli sitten istahtanut takaisin paikalleen, oli tämä tullut seläntakaa vessasta, laittanut puukon päivystäjän kurkulle ja kysynyt "mitä tekisitte jos olisin vihollinen?". Kun päivystäjä oli sitten vastannut, että "tappaisin teidät", oli tämä kapiainen kertomuksen mukaan todennut "Väärin! Te eliminisoisitte minut!" :smt003
TimoS
helmi 17, 2009, 18.09
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

bodyguard kirjoitti: Kai joka paikassa on kanssa joku edellisestä saapumiserästä saanut kuntsarin kun paskoi housuunsa vartiovuorossa (ei poistunut vartiopaikalta) :lol:
Meillä ei tuollaista juttua muistaakseni kiertänyt :)
TimoS
helmi 17, 2009, 18.08
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

Mjölnir kirjoitti: Joka varuskunnassa on varmaa urbaanilegenda ajalta, jolloin muutkin kuin spollarit tekivät vartiovuoroja: joku jääkäri/autosotamies/tykkimies/lentosotamies oli vartiossa rynkyn ja kovan lippaan kanssa (kuten tuohon aikaan 90 luvun alkuun saakka oli vielä tapana), kun joku kerholta kännissä tuleva skappari lähestyi. Vartiomies huusi ylpalvo:n mukaisesti seis - seis, mutta tulija ei pysähtynyt. Sitten ammuttiin varoituslaukaus, ja johan totteli. Kyseinen vartiomies sai tapahtumasta kolme kuntoisuuslomapäivää...
Kesätöissä kun olin aikoinaan yhdellä rakennuksella, niin silloinen työkaveri kertoi itse saaneensa lähes tuollaisessa tapauksessa kuntoisuuslomaa :) Tässä versiossa ei tosin taidettu ampua varoituslaukauksia, mutta kylläkin liikkuvat taakse.
TimoS
helmi 17, 2009, 10.35
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

Yhdestä meidän komppanian vääpelistä, en nyt enää muista nimeä, taidettiin Palikaksi kutsua, kerrottiin kanssa aika villejä tarinoita. Tyypillä oli sellainen jännä puhetapa, että kaikki olivat "taistelijoita", riippumatta sotilasarvosta. Lisäksi hänellä taisi mennä helposti senat sakaisin eiku sanat sekaisin ;) Muutamia tarinoita, jotka muistan hänestä:
  • Porukka oli ollut ampumaradalla, oli ko. herra selostanut miten tulee toimia, jos näkee esim. jäniksen juoksevan tulilinjalla: "Jos taistelija näkee jäniksen juoksevan ampumaradalla, on hän heti velvollinen huutamaan "jänis seis!"" :)
  • Muistaakseni jossain Ritarimalja kilpailussa oli selostanut osallistujille "Kun näette vihreän valopistoolin lentävän taivaalla, jokaisen taistelijan singot rävähtävät sarjatulelle"
  • Metsäleirillä joku oli menossa reppu selässä telttaan ja koska arvon vääpeli huomasi sen, oli kuuleman mukaan ärjäissyt "Kuka siellä on menossa teltta selässä reppuun?"
  • Kerran hän oli ollut pitämässä vanhemmille jääkäreille kranaatinheitinkoulutusta komppanian takapihalla ja noissa tilanteissahan normaalisti laitetaan vain sen verran panosta, että se rautamöhkäle lentää muutaman metrin. Noh, kuuleman mukaan homma ei ollut oikein edennyt hänelle mieluisasti, olikohan laiskoteltu tai jotain, joten olikin laittanut vähän enemmän panosta. Kun sitten pahaa-aavistamaton jääkäri oli tiputtanut kranaatin, se olikin jysähtänyt ihan kunnolla ja lähtenyt lentoon. Samaan aikaan tarinan mukaan muutaman sadan metrin päässä Viestikomppania oli ollut takapihallaan pitämässä sulkeisia. Yht'äkkiä oli vaan alkanut kuulumaan kranaatin ujellus ja porukka oli komennettu suojautumaan :smt003 Sinnehän se oli se kranaatti kuulemma tippunut, keskelle Viestikomppanian takapihaa
TimoS
helmi 17, 2009, 09.31
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

Jorge kirjoitti: Samasta tyypistä kerrottiin, että oli vienyt linnoitusleirin oman kesämökkinsä tontille juoksuhautoja kaivamaan....
Tuosta jutusta muistan kuulleeni vain jälkimmäisen osan, eli sen, että hänellä oli juoksuhaudat kesämökillään. Mutta kun nyt legendaarisesta Atakista alettiin kertomaan, niin muutama muu juttu joita hänestä aikoinaan kuulin:
  • Varusmiesaikanaan oli käynyt tasan kahdesti lomilla, kerran oli kantahenkilöstö pakottanut ja toisen kerran oli sukulaiset tulleet hakemaan hänet (ja sillä kerralla hän oli huhun mukaan karannut takaisin). Kaikilla muilla lomillaan oli legendan mukaan vaan kuitannut itselleen sissiteltan ja mennyt Kajaanin (?) metsiin
  • Nukkui aina punainen valo päällä, koska sitten on hämäränäkökyky tallella kriisitilanteen sattuessa
  • Edelliseen liittyen, hänellä oli aina täyspakkaus valmiiksi pakattuna ja teki kuulemma itselleen aina sillointällöin "koehälytyksiä" eli laittoi herätyskellon soimaan satunnaiseen aikaan
  • Oli alennettu ainakin kerran, en muista enää syytä
Muitakin juttuja taisi olla, mutta en enää muista ihan varmalle miten ne menivät. Joku tarina liittyi siihen, että oli sisällä jotain koulutusta pitäessään lyönyt päänsä sänkyyn niin lujaa, että oli taju mennyt.
TimoS
helmi 17, 2009, 00.10
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Tornihuhut
Vastaukset: 264
Luettu: 46885

Tornihuhu ?

ArtoH kirjoitti: Kaveri kertoi Kainuun Prikaatissa olevasta kapparista lempinimellä Atakki. Oli ollut kuulemma nimensä veroinen: Kerran Atakki oli harjoituttanut pyörämarssilla maastoon suojautumista ja tyytymättömänä suojaan rynnistykseen oli päättänyt näyttää esimerkin!
Olen kuullut aikoinaan saman huhun samasta herrasta :D Plus erinäisiä muitakin. Todenperäisyyttä en tiedä, mutta hyviä juttuja ne olivat.

edit: ai niin ja olen myös nähnyt tyypin. Oli minun inttiaikaan AUKissa kouluttajana, mutta kun en itse sinne aikoinani päässyt/joutunut, niin en suoranaisesti tavannut koskaan