Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

perin polo
loka 9, 2019, 16.56
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 16669

ADCC ja WADA/USADA

Suomalaisilla on se vika että katsovat kaikkea kustannukset edellä. Doping-kontrolli pitäisi nähdä investointina, jonka avulla saadaan junioreita lajiin ja rahaa yhteiskunnalta sekä vastuunsa kantavilta sponsoreilta. Varsinkaan nykyaikaiset suuryritykset eivät halua olla mukana urheilussa, jossa on riski ryvettyä dopingin takia. Toivoisin, että esim. Marko Leistén osaa ja ymmärtää viedä tätä viestiä ADCC:n rahoittajille.
perin polo
loka 9, 2019, 11.47
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 16669

ADCC ja WADA/USADA

"Doping syytöksiä tulisi vaikka jokainen isaaja teatattaisiin. Mitään kattavaa ja pitävää testausjärjeatelmää ei oikein voi ADCC:n ympärille rakentaa."

Eri mieltä. Se, että ei edes yritetä erilaisiin tekosyihin vedoten, vie lajilta tulevaisuuden vakavasti otettavana huippu-urheiluna. Toivottavaa olisi, että keskenään kilpailevat organisaatiot (esim. IBJJF, UAEJJF, ACBJJ ja ADCC) käyttäisivät testausta markkinoinnissaan sanomalla olevansa "se aito ja oikea maailmanmestaruus, koska meillä urheilijoita testataan".

Vaikka IBJJF järjestelmä on vaillinainen ja puutteellinen, se on askel oikeaan suuntaan. IBJJF:n testausten ansiosta minä ainakin tiedän että Tayane Porfirio, Gabi Garcia, Braulio Estima, Leo Noguiera, Paulo Miyao ja Felipe Pena ovat lajin huijareita, joiden saavutukset kilpailuissa ovat kyseenalaisia ja jotka ovat urheilullisina esikuvina niin huonoja, etten ikinä osallistuisi seminaarille tai kutsuisi seminaarin vetäjäksi.
perin polo
loka 7, 2019, 18.15
Keskustelualue: Kisahalli
Aihe: BJJ ja doping
Vastaukset: 79
Luettu: 16669

ADCC ja WADA/USADA

Tietääkö kukaan onko ADCC:lla suunnitelmia riippumattoman doping-ohjelman aloittamiseksi kisoissaan?

Tämän vuoden kisat olivat urheilullisesti mahtava spektaakkeli, mutta samalla sosiaalisen median kommentit olivat turvoksissa doping-syytöksiä ja epäilyjä. Jos ADCC aikoo säilyttää statuksensa kovimman tason grappling-turnauksena (eikä friikkisirkuksena) sen pitäisi pystyä vähintään samaan doping asioissa kuin IBJJF tai UFC pystyy. Mieluummin parempaan, esimerkiksi siihen, että urheilijoita voidaan yllätystestata heti, kun heidän nimensä on osallistujalistoilla.

Suomalaisiahan on organisaation johtotehtävissä ja lukuisia tuomareitakin meiltä päin on, joten onko myös tietoa doping-asioista?