Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

premier
tammi 17, 2006, 22.54
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Paappa
Vastaukset: 2120
Luettu: 185365

Paappa kirjoitti: Minä sinnikäs? Tänään tunsin itseni luuseriksi sen heittoharjoittelun aikana. :cry: Kiitos kuitenkin.

Pöh. Ihan hyvin se meni ottaen huomioon, että taisit treenata niitä tänään ensimmäistä kertaa. Ne heitot, joissa pitää mennä sisään ja alas, vois olla helpompia, jos saisit jalkoihin vähän enemmän liikkuvuutta. Eli pääsisit kyykkäämään syvemmälle oikeissa paikoissa.

Mutta sun kokoselle tollaset perusshootit ja erilaiset "alhaalta ylös" heitot ei oo ehkä niitä parhaita työkaluja. Eli ei kannata ottaa paineita, vaikka et saisikaan niitä toimimaan. Harjottelua se vaatii joka tapauksessa. Tosin jos saat ne toimimaan niin ne on aika tehokkaita, kun vastustaja tulee kovaa ja korkealta maahan.

Oikee tekniikka on tärkeetä ja raaka voima auttaa :)
premier
tammi 13, 2006, 12.36
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Paappa
Vastaukset: 2120
Luettu: 185365

Kiva, että on kivaa :)

Shen fa harjoituksia tehdään yksinkertaiseksi siksi, että se on koko tanglangin voimantuoton perusta. Tätä ei tämän ihmeemmin varmaankaan tarvitse perustella ;)

Valmistavia harjotuksia tehdään, jotta opittais ne peruskombot ja perus liikkuminen kunnolla parin kanssa.

Bu fa harjotuksia tuskin tarvitsee sen ihmeemmin selittää :) Viiden ketju käsiteltiinkin jo aiemmin.

Tabithan chujit eilen oli hyvä esimerkki miksi zhan zhuangia tehdään. Jos ei osaa juurtua, lentelee helposti matsissa kuin leppäkeihäs :) Ja eipä niihin iskuihinkaan voimaa saa, jos ei ole juurtunut.
premier
tammi 11, 2006, 17.33
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Paappa
Vastaukset: 2120
Luettu: 185365

Paappa kirjoitti: nimittäin escriman liikesarjojen, sinawalien, boxing drillien ja jne. sopivuutta avokämmen kombinaatioihin. Tähän kun yhdistää uutta jalkatyötä, suoria kämmenlyöntejä.. hmm. Tulisikohan tästä materiaalia käytettäväksi five linkissä? Täytyy kokeilla.
Juu antaa mennä vaan. Kaikki on periaatteessa sallittua niin kauan kuin iskut tulevat kämmenillä eikä osu silmiin tai munille. Tosin five linkin idea olisi vähän niinku treenata niitä valmistavien harjotusten kombinaatioita. Opetella linkittämään niitä ja tehdä niitä oikeilla etäisyyksillä.
Jos jaksan huomenna niin vääntäydyn Vallilaan treeneihin. Sandaa olisi luvassa, mitenkähän siihen pääsee sisään? Kokemukset matsaamisesta ovat lähinnä nyrkkeilyhanskat käsissä, sitä tuli kuitenkin combatissa ihan jonkin verran tehtyä.
Tule ihmeessä. Tuskin sua sandaamaan laitetaan, mutta kyllä siellä muutakin treenataan, joten nou hätä. Ideana on viimeaikoina ollut tehdä siellä enemmän lajinomaista kuntotreeniä.
Five link ajatteluttaa harjoitusmuotona, ainakin tässä vaiheessa saa vain puolustautua tai hyökätä, mutta ei voi tehdä esim. vastaiskuja, keskeyttää toisen hyökkäystä. Ymmärrettävää sikäli että tämä lisää turvallisuutta. Saahan siinä puolustaja harjoitusta liikkumisessa ja torjunnassa, mutta itse huomaan että jos vain väistelee ja torjuu tulee jossain vaiheessa aina läpi. Itse ainakin hanskat kädessä pidin aina väistöt suht pieninä ja löin mieluummin vastaan kuin rupesin paljoa torjumaan. Pohdintaa, pohdintaa..
Five linkin tarkoitus on olla hyökkäysharjoitus. Tärkeintä on oppia hyökkäämään räjähtävästi, ottamaan vastustaja kiinni ja tekemään oikeanlaisia iskuja oikeilla etäisyyksillä. Toinen osapuoli on ikään kuin statisti, kun harjoitusta tehdään perusmuodossaan. Alkuun harjoitusta tehdään hitaasti ja pikkuhiljaa sitten nostetaan nopeutta, kun etäisyyden ja tekniikan hallinta alkaa olla kunnossa.

Harjoitusta voidaan kyllä tehdä niin, että vastaanottava osapuoli tekee vastaiskuja, jos kaverin suojauksessa näkyy aukkoja hyökkäyksen aikana. Tämä on kuitenkin silti edelleen hyökkääjän harjoitus eikä varsinaista sparria. Variaatioita voidaan kehittää five linkistä loputtomiin ottamalla mukaan vaikkapa heitot ja kaadot tai potkut, mutta aina kyseessä on hyökkääjän harjoitus. Mutta näitä toki tehdään vain, jos vetäjä niin sanoo, kun eivät varsinaisesti kuulu siihen five linkin perusmuotoon.
premier
tammi 6, 2006, 03.30
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Paappa
Vastaukset: 2120
Luettu: 185365

Joo, kuule antaa mennä vaan! :D

Älä mieti mitä muut tekevät ja missä aikataulussa vaan mieti mitä itse teet silloin kun se on sinulle itsellesi tärkeää.


Hyvin menee! Samaa tahtia vaan niin hyvä tulee :)


T. Blondi
premier
tammi 3, 2006, 11.27
Keskustelualue: Kynä ja Vihko
Aihe: Paappa
Vastaukset: 2120
Luettu: 185365

Tervetuloa vaan mukaan, paappa :)