Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Zen
huhti 12, 2018, 20.40
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Judo ja kilpailutaktiikan valinta
Vastaukset: 8
Luettu: 2476

Judo ja kilpailutaktiikan valinta

PetriP kirjoitti: huhti 10, 2018, 15.49 10v ei kannata kauheasti pohtia vastustajan vaikutusta omaan tekemiseen. Opetella enemepi sitä paikanluomista.
Onnistuneen heiton perusresepti on heräte-vaste-horjutus-heitto.

eli vaikka pakotat vastustajaa eteenpäin - ei halua ja vie painoansa taakse päin - hirveellä agressiolla osotolla nurin. Junnu kisoissa näkee paljon yritystä hyökätä aivan staattiseen vastustajaan ja sen on vaikeata. Vastustajaa liikuttamalla luodaan tilanteita.

Paikan luominen se "ongelma" taitaa ollakkin. Jotenkin ne kisat on mennyt yrittäessä pysyä pystyssä kun yhdessä pyöritään pitkin tatamia.

Tuntuu hassulta kun poika on montaa vastustajaa pidempi ja ulottuvampi mutta ei pääse tai uskalla mennä tarpeeksi lähelle.
Minkälainen on staattinen vastustaja?

No hauskaa meillä on ainakin ja katsotaan miten polte säilyy kisoja kohtaan. Itse yritän ainakin kannustaa niissä käymisessä kun kerran pojalla intoa jo valmiiksi on.

Kiitos vastauksesta!
Zen
huhti 10, 2018, 09.48
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Judo ja kilpailutaktiikan valinta
Vastaukset: 8
Luettu: 2476

Judo ja kilpailutaktiikan valinta

Ensimmäistä viestiä pukkaa palstalle ja herättäisin keskustelua judon taktiikasta ja sen mukauttamisesta riippuen vastustajasta. Itse harrastan judoa harraste pohjalta, mutta poikaani kiinnostaa kilpaileminen ja on myös parissa kisoissa käynytkin. Vaikka täällä tyhmiä kyselen, niin tarkoitukseni ei ole minun tiedoillani ylivalmentaa poikaani (10v.), vaan yritän itsekkin oppia ja ymmärtämään lajia, sekä kamppailua yleensäkin.

Kuinka vastustaja vaikuttaa mitä otellessa yritetään ja mitkä seikat siihen vaikuttaa? Junnukisoissa näyttäisi yleisin heitto olevan harai goshi ja sen variaatiot, lähinnä niskan takaa kiinni ja heitto. Kuinka puolustautua tai otella vai eikö vain anna ottaa otetta? Entä kuinka ottelemiseen vaikuttaa pituus erot?

Kysymyksiä tuli pari, mutta olisi mukava lukea enemmänkin aiheesta, niin aloittelijan vinkkelistä kuin kokeneemmankin kisaajan ajatuksia...