Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 10 tulosta

EKIEP-Projekti
tammi 1, 2018, 19.17
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Okei. Hyvähän se on olla laaja ikäjakauma kavereissa, tulee sitä maailmankatsomusta eri näkökulmista.
EKIEP-Projekti
tammi 1, 2018, 19.08
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Okei, en ole tullut ajatelleeksi tuota kaveriporukan ikäjakaumaa sen ihmeellisemmin, koska itselle se on aina mennyt noin.
EKIEP-Projekti
tammi 1, 2018, 18.30
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Ei sisnänsä aiheeseen liity, mutta ei tuo 22-56v nyt niin jännä juttu ole. Siinä on sekin hyvä puoli, että vanhemmat ihmiset antavat vinkkejä omista elämänkokemuksista nuorille ja sama toisinpäin. Nuoremmat kertovat, mikä on mm. muuttunut koulumaailmassa (koulukiusaaminen) ja sitä kautta voidaan myös miettiä näitä toiminratkaisuja.
EKIEP-Projekti
tammi 1, 2018, 18.27
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Jussi: Ei ehkä tarvitse paljon aikaa niiden opettelemiseen, mutta niitä on silti hyvä treenata paljon. Ja voitko laittaa tuolla yksityisviestissä noista geneerisimmistä irrottautumista enemmän?

Ja tavallaan olet oikeassa, eli me poimimme ne yksinkertaisimmat ja toimivimmat tavat jokaisesta lajista, mitkä on jo aikaisemmin todettu hyväksi. Näinhän ne tekevät useimmissa lajeissakin, eli lainataan tekniikoita jo aikaisemmin olemassa olevista lajeista. Joskus on hyvä rikkoa se kupla ja kehitellä uusia toimintatapoja, koittaa kehittää niitä eteenpäin, eikä tuuditautua paikallaan. Aina on parannettavaa, kaikessa.
EKIEP-Projekti
tammi 1, 2018, 17.34
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Hei taas!

Janne: Pyrimme ammattiryhmille suunnattuun työvälineeseen sekä myös tavantallaajille. Eli molemmille pyrimme opettamaan samat asiat. Ja kyllä, vain tiettyjä ranneotteita vastaan toimimista pyrimme harjoittelemaan ja opettelemaan. Laitan yksityisviestillä kuvan toiminnan yhdestä päävetäjästä ja myös nimen sekä taustat. Mutta suurimmalla osalla projektissa mukana olleilla on Scandinavian Defendo tausta ja Hokutoryu Jujutsu ja AVEKKI ja myös Yang Taiji (Itsepuolustusversio, jota on vetänyt Jesse Tsao.

Jussi: Kyllä ranneotteista irtautumiseenkin kannattaa panostaa paljon aikaa. Ihan siksi, että nekin tulisivat luonnostaan tietyissä tilanteissa.

Ja miksikö tätä teemme? Haluamme viedä itsepuolustusta (edes pientä osaa siitä) eteenpäin maailmalla.

Ikähaarukka mitä meitä tässä on mukana on 22-56v jos se kiinnostaa. Joillaikin on henkilökohtaista kokemusta, osalla ei mitään.
EKIEP-Projekti
tammi 1, 2018, 15.56
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Kari osui asian ytimeen: Me pyrimme opettamaan ranneotteita siksi, koska joku toimintatapamalli on hyvä olla olemassa pohjalla, jso tilanteeseen joutuu. Ennemmin ranneotteista irtautumiset kuin lyömiset, juuri sen takia, koska lyömisestä rapsahtaa helposti itselle syyte. Toiseksi lyömisen opettelu on vaikeampaa kuin otteista irtautumiset. Otteista irtautumiset ollaan meidän porukassa huomattu nopemmin omaksuttavimmiksi, kuin lyöminen.
Ja nimistä vielä, eli ne kyllä laitetaan esille, hetikun tunnetaan että ollaan siihen valmiita. Vielä projekti on niin varhaisessa vaiheessa, ettei koeta sitä "kunniaa" tässä vaiheessa niin tärkeäksi. Nimet laitetaan esille sitten, kun ollaan edetty tässä jutussa omalla porukalla.
Ja kiitos palautteista, niitä on kiva saada ja lukea, kunhan ne eivät ole hyökkääviä, vaan rakentavia. Kaikki rakentavat palautteet otetaan isolla ilolla vastaan. Se, mitä Kari sanoi, me ei todellakaan haluta oppia myllyttämään, eikä opettaa sitä tulevaisuudessakaan, kunhan vain annetaan joku hyvä toimintatapamalli joihinkin uhka- ja väkivaltatilanteisiin. Ranneotteista vielä:Ne ollaan koettu siksi lyömistä tärkeämmäksi, koska moni meidän naispuolinen tuttu on joutunut niin Suomessa kuin ulkomaillakin häirinnän kohteeksi, joissa toinen osapuoli ottaa ranteesta kiinni, yleensä nuo tilanteet ovat syntyneet parisuhdeväkivallassa tai linja-autoasemalla, taksijonossa, yökerhossa. Jos joku haluaa oppima kamppailemaan, suosittelen ehdottomasti jotakin kamppailulajia. Ennaltaehkäisemiseen ja käskyttämiseen me pyrimme kaikista eniten, sitten noihin muihin, mahdollisimman lieviin voimakeinojen käyttöön. Mikään toimintatapamalli ja kamppailulajihan ei 100% toimi tilanteissa jos niihin joutuu, mutta aina siis pitäisi olla joku tapa (mieluummin sellainen, ettei saa itse syytettä) tilanteeseen.
Kilpailusta, ei tässä koiteta kenenkään muun kanssa kilpailla, jos joku haluaa jotain LAJIA harrastaa, ne pyrimme sitten ohjaamaan lähimpään seuraan, joka vastaa heidän odotuksiaan.
Nyt täytyy mennä, mutta vastailen aina tänne, kun kiireiltäni kerkeän. Hyvää uutta vuotta vielä kaikille!
EKIEP-Projekti
joulu 31, 2017, 20.39
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Hei!

Tonik: 2 vuotta on laitettu alustavaksi tavoitteeksi projektille. Vaikka ranneottaiesta irtautumista käydään läpi jo muutaman tunnin itsepuolustuskurssilla, ei ne välttämättä "jää päähän" ja me pyrimme siihen, että projektissa mukana olevat osaavat hommansa, ennekuin mitään enempää aletaan tekemään.

Sinappi: Kiitos huomiosta ranneottaista irtautumiseen. Ranneotteista irtautuminen siksi, että sillä pyritään siihen, ettei itse syyllisty pahoinpitelyyn, ainakaan siinä määrin, mikä vaara on lyömisessä ja potkimisessa. Siksi ei käydä niitä läpi. Toki meillä käydään läpi sitä, että joku lyö ihan peruslyönnin (tällä tarkoitan ei-minkään lajin tyylin lyöntiä) se pyritään torjumaan esim kämmenellä (nostetaan kämmenet kasvojen suojaksi)
Eli tässä ei opetella toimimaan minkään lajin harrastajaa vastaan, vaan ihan yleisiä hyökkäyksiä vastaan (mitä ei-kamppailu-urheilua harrastavat tekevät) Jos haluaa oppia torjumaan nyrkkeilylyönnin, menee nyrkkeilyn peruskurssille ja jatkaa nyrkkeilyä, jos mielenkiintoa riittää.
Meillä on yksi lyöntitapa, ja se on pumppulyönti (Scandinavian Defendosta "otettu") mitään muita lyöntejä ei nähdä tarpeellisena opettaa, tai niitä vastaan torjumista.
Ja syleilyotteesta irtautumista myös voi olla mukana, kunhan sitä ollaan tarkasteltu tässä 2 vuoden aikana, mikä olisi yksinkertaisin tapa irrottautua siitä.
Janne: Kiitos kannustamisesta! Ymmärrän, että toiminta tällä hetkellä voi kuulostaa sinusta ja joistakin muista sinun keksimältä ninjakerholta vuonna 1985 mutta jostakin se on alettava, ja hyvä alottaa se vakavissaan, mutta askel askeleelta, että homma toimii. Rauhassa siis eteenpäin.

Kaverin motto onkin sanoa: "Itsepuolustus ja ensiaputaidot on melkein sama asia: Ne kuuluvat kaikille, mutta toivottavasti niitä ei ikinä joutuisi käyttämään"
Siksi on hyvä kehitellä jatkuvaan tahtiin eri toimintatapamalleja ja valikoida nistä se omiin tarkoituksiin sopiva.

Kiitos vielä kaikille näistä viesteistä ja kannustuksista, nyt menen treenaamaan etäisyystekniikkaa ja viettämään sen jälkeen uutta vuotta. Hyvää alkavaa uutta vuotta kaikille Potkulaisille ja lukijoille!
EKIEP-Projekti
joulu 31, 2017, 15.01
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Kari on oikeassa, me pyrimme luomaan koulutuskokonaisuuspakettia, vähänkuin AVEKKI, mutta erona se, että AVEKISSA pyritään kivuttomuuteen, tässä siihen, että jokaista kohdellaan tasavertaisesti teknisestikkin. Se, mitä "uutta" pyrimme tuomaan esille on se, että ei keskitytä muihin kuin ranneotteista- ja kuristusotteista irtaantumsieen, ennaltäehkäisyyn, käskyttämiseen, pakenemiseen. Eli ei mitään aseuhkia harjoitella. Harjoittelemme pelkästään teknisellä tasolla sitä, mite irrotatutua jos joku ottaa kaksinkäsin tai yhdellä kädellä ranteesta kiinni, kuristusotteesta irrottautuminen, kun joku kuristaa kahdella kädellä edestäpäin, tai yhdellä kädellä takaapäin. Ja sitten etäisyystekniikkaa, eli ns. pumppulyöntiä, joka käy myös työnnöstä. Näitä pyrimme luomaan eri tahoille ja yksityishenkilöille sopiviksi kokonaisuuksiksi. Eli kuten Kari sanoi, tekninen osaaminen jää ns. kikkatasolle, mutta pyrimme juuri siihen, että muutama sopiva tekniikka, jotka sopisi kaikille alasta riippumatta.
Nimillä esiintyminen: Olen jo sanonut osalle projektissa mukana olleelle Potkusta, että tänne voi tulla kertomaan tästä ja omista taustoista, mutta olemme miettineet, että parempi kertoa omat nimet ja taustat sitten vuonna 2020 kun projekti on (toivottavasti) valmis kokonaispakettina.
Markkinointi-idea, rahasta tätä ei päällimäisenä tehdä, vaan ihan puhtaasta halusta luoda toimivampia tapoja päästä uhkatilanteista ja väkivaltatilanteista irti ehjin nahoin mahdollisimman nopeasti. Tuosta teknisestä tasosta tasosta vielä, eli pyrimme nimenomaan siihen perusteilla harjottelemiseen ja opettamiseen.
Idea EKIEP-projektiin aikoinana lähti siitä, että oli eräs kaveriporukka, jotka oli kiinnostunut itsepuolustuksesta, mutta olosuhteiden pakosta (koulut ja työt) osa joutuivat muuttamaan eri paikkakunnille, ja tutustumaan eri toimintamalleihin. Eli nämä kaverukset ovat vieläkin mukana tässä ja mukaan tulee aina silloin tällöin lisää ihmisiä. Kaikille pyrimme opettamaan tismalleen samat jutut, ei yhtään vähempää, eikä enempää kuin mitä olemme itse oppineet. Ja todellakin tavoitteena on saada projekti valmiiksi 2020 Tässä on nyt pari vuotta aikaa treenata ja valikoida projektiin tärkeimmät tekniikat, ja jos uusia ideoita ja tekniikoita jostain ilmestyy, niin niitä pyrimme "ottamaan mukaan"
Sitten kun projekti on valmis, pyrimme tulemaan Potku-tapaamisiin esittelemään itsemme, tällä hetkellä se tuntuu liian aikaiselta vielä. Pyrimme siis opettamaan muutaman tekniikan joita on mahdollista sisäistää nopeasti, näitä tekniikoita tietenkin itsekkin harjoittelemme jatkuvasti (1-8 tuntia viikossa)
SItten kun projekti on todella valmis, luomme kotisivut, tulemme potku-tapaamiseen esittäytymään ja vaihtamaan kuulumisia.
EKIEP-Projekti
joulu 30, 2017, 21.22
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

Hei, kiitso mielenkiinnosta!

Pointtina tässä on se, että pyritään luomaan löhitulevaisuudessa uusi toimintatapamalli uhka- ja väkivatatilanteisiin, ei uutta lajia. Hyviä lajeja on maailma täynä. Me pyrimme ottamaan perusteet mm. Hokutoryu Jujutsun ja Scandinavian Defendon perusteita (Teoria ja käytäntö) Eli voidaan puhua esim itsepuolustuskurssista, ilman että se olisi kurssi, koska kyseessä on projekti, joka on saanut alkunsa tänä vuonna (EKIEP-Projektin henkilöt ovat treenanneet kyllä monien eri turvallisuusalan ammttilaisten opeissa jo muutamasta kuukaudesta usempaan vuoteen) Projektin olisi tarkoitus valmistua 2020 mennessä, sitä ennen pyritään treenaamaan jatkuvasti perusteita. EKIEP-Projektin takana ovat henkilöt ovat yksityisiä henkilöitä ja turvallisuusalan ammattilaisia, jotka saavat itse tulla kertomaan taustansa ja tietonsa Potkuun, jos haluavat. Mutta yhteistä meille projektin henkilöille on kiinnostus turvallisuuden kehittämsieen ja se , että olemme jatuvasti eri kursseilla ja seminaareilla, joita pitää Antti Nurmi, Jyrki Saario, Auvo Niiniketo, Petri Kolehmainen. Ja silloin tällöin myös Timo Latsa.
EKIEP-Projektia voi kokeilla tällä hetkellä maksutta mm. Helsingissä, Oulussa, Tampereella sekä Turussa ja Taivalkoeskella. Mutta myös muualla se on mahdollista tilanteesta riippuen, riippuu missä joku projektiin osallistunut pätevä ohjaaja on. Mutta pyrimme siihen, että projekti leviäisi ympäri Suomea pikkuhiljaa, emme pidä kiirettä. Siksi ilmoitimme tästä tänne potkuun, että täälläkin oltaisiin tietoisia että tämmöinen on kehitteillä. Pyrimme siihen, että esimerkiksi jos juri vaikka sinä Antti pitäisisit itsepuolustussovellusta potkunyrkkeilystä, niin pyrimme viemään sitä eteenpäin, miettimään, mikä potkunyrkkeilyssä sopisi itsepuolustukseen (Ja tämä oli tosiaan nyt vain esimerkki)
Kiitso vielä kerran mielenkiinnosta Antti ja Janne, toivottavasti voimme auttaa toisia vuoroin.
EKIEP-Projekti
joulu 30, 2017, 01.59
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: EKIEP-Projekti
Vastaukset: 41
Luettu: 13546

EKIEP-Projekti

EKIEP (Ennaltaehkäiseminen, Käskyttäminen, Irrottautuminen. Etäisyystekniikka, Pakeneminen)



EKIEP-Projekti on kehitetty uhka- ja väkivaltatilanteisiin, joihin saatat joutua oppilaitoksessa, hoitoalalla, vapaa-ajalla, koulussa. Projekti sisältää ranne ja kuristusotteista irtautumisen, uhkaavan henkilön käskyttämisen, uhkaavaan henkilöön etäisyyden ottamisen ja pakenemisen harjoittelun.



EKIEP-Projekti on kehitetty kahdesta itsepuolustusjärjestelmästä joilla on näkemystä nykypäivän uhkakuviin. Vaikka EKIEP-Projektin eivät suoranaisesti harrasta mitään tiettyä lajia ovat he kouluttautuneet eri kursseilla ja seminaareilla, joiden kouluttajia ovat mm. olleet: Jyrki Saario, Antti Nurmi (Scandinavian Defendo), Auvo Niiniketo, Petri Kolehmainen (Hokutoryu Jujutsu), Timo Latsa (AVEKKI-Toimintatapamalli) Kaikilla EKIEP-Projektin kouluttajilla vuosikymmenten kokemusta mm. voimankäytöstä turvallisuusalalla.



EKIEP-Projektin tavoitteena on luoda toimintatapamalli nykypäivän uhka- ja väkivaltatilanteisiin, joka todella toimii.



Kohderyhmänä ovat kaikki projektista kiinnostuneet.


Projektin laajuus on laadittu siten että kaikki siihen osallistuvat oppisivat edes perusteet. Tavotteista riippuen 1 tunnista 6 kk. Lisäkysmyksiä voi esittää sähköpostiin: ekiep-projekti@outlook.com

Ylipotkija: Siirretty Ilmoitustaululta Salille keskusteluvilkkauden vuoksi.