Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 110 tulosta

Jusukin
heinä 23, 2020, 21.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Saatiin ekaa kertaa tatamia pihatreeneihin ja pääsin rullailee pitkästä aikaa. Mun mattotekniikkatietämys on vähäistä, joten käytän parhaani mukaan Kombassa haalimiani kykyjä. En saa niillä peliä loppumaan, mutta taidoista on iloa sekä hallinnassa, että otteiden välttelyssä ja mielenkiintoista oli kuinka päällä ollessa pystyin kombaamaan suht normaalin oloisesti.

Jälleen varhasen vaiheen testausta, otan pikkuhiljaa mattoakin haltuun niin näkee sitten löytyykö huomionarvoisia uudenlaisia tulokulmia. Tässä rytäkässä käytän aika paljon voimaa pyrkiessäni dominoimaan, mutta tilanhallinnan ja liikesuuntien rajaamisen kombamainen idea varmaankin tästä välittyy.

Jusukin
heinä 20, 2020, 22.28
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Hyvää settiä Sompasaunalla, lämpöö riitti ja porukka treenaili jotain kymmentä eri juttua päivän mittaan.
Sain kotiläksyks thainyrkkeily potku-komboja, niin voin ottaa niitä haltuun tossa renkailla.

Jasse pyörähti ja kuvattiin videoo tosta pystypainista. Tehtiin myös pari erää puukkohippaa, joka oli todella hauskaa ja totaalista viuhuntaa - mulla pallea rei'illä ja junkkarin kaula laulo. Vähän treeniä sisään ni rupee pitää puolustus, revanssii ens kerralla. Tervetuloa muutkin messiin, puukkobattlet nauhalle, 8.8 ois seuraava :-8

Jusukin
heinä 6, 2020, 06.59
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Tää on tämmöstä katukulttuuria mitä edistetään. Kombaamaan pääsee halutessaan ja sovellusympäristönä voi miettiä mikä on hyvää liikettä myös muiden lajien näkökulmasta. Ens kerralla vois kuvaa flow-drilliä ja pohtia kilpailuetua, se lienee oleellisimpia tänne.
Tervetuloa messiin :-8
Jusukin
heinä 5, 2020, 22.44
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Oli loistoreenit sompasaunalla, päästiin mm. nyrkkeilyoppiin.
Seuraavat ois su 19.7. 15-20Jusukin
kesä 15, 2020, 19.46
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Joo tervetuloa ja edelleen kunnia saada kovan luokan tekijöitä käymään, heinäkuun loppupuolella vois olla joku saunailta paikallaan. Voidaan tehdä taidoista vaihtareita, vaikka mulla meneekin vielä, ennekuin saan osoitettua, että soljuvuus kääntyy kamppailutehoksi. Itse opettelen mieluiten vähän tekniikkaa kerrallaan kera paljon integraation, niin painautuu mieleen.

Järjestetään 4.7. Sompasaunalla Hood Academyn kanssa avoimet katutreenit 15-21, et siellä voidaan alotella jos inspiroi tulla treenaa ja jakaa oppeja. Toi "katuakatemia" on kaverin perustama yhdistys, joka edistää harrastustoimintaa kaikenikäsille. Me tuodaan pakettiautolla treenivälineitä kaikkien käyttöön ja sit ihmiset voi oppia toisiltaan. Jos haluutte opettaa omaa lajia laittakaa vaikka mulle viestiä niin lisätään listaan,ä. Varmaankin aloittelija tasoa ja vapaa aikataulu, eli tämmönen testikerta tulossa!
Facesta löytyy tapahtuma.

Tässä oli hauskanpitoa edellisistä viikkotreeneistä täällä. Homma tuppaa painottuu soljumiseen, mut itseäni ainakin kiinnostaa kamppailullisuus, et tehään siltä pohjalta mitä väki määrää.


Osallistuttiin tolla Helenin hyvän mielen seura kisaan, nyt 20 ääntä kasassa ja suosituimilla yli 40 tuhatta, et ei tarvii äänestää :D Tää kertoo jotain lajin suosiosta..
https://www.helen.fi/kampanjat/hyvan-en ... collective

Tein painonnostotangosta kontaktikepin millä rupeen ahkeroimaan ja kehittää tulokulmaa tohon functional fitnessiin, niin katotaan lopoukesästä onko tullut massaa. Oleellinen tulee tossa ekassa kolmessa minuutissa
Jusukin
kesä 10, 2020, 19.43
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Niin mietin omaperäisyyttä kilpailuedun näkökulmasta, että jos haluaa pärjätä jossain lajissa, jota harjoittaa vaikka miljoona ihmistä, niin miten todennäköistä on että voittaa? Jos soveltuu lajiin, aloittaa tarpeeksi nuorena ja tekee kuten muut, mutta vaikka vähän ahkerammin todennäköisyydet pärjäämiselle on ihan hyvät, mutta parhaaksi tuleminen silti hyvin epätodennäköistä. Jos treenaa huipputasolla, mutta tuo peliin jotain uutta joka toimii, tyyliä tai tekniikka tms. todennäköisyydet kasvaa.
Mä en vielä oikeastaan kilpaile mitään, joten mietin lähinnä omaksi huvikseni asioita, joilla teoriassa voisi olla lisäarvoa jossain kilpailuasetelmassa.
Tein videon siitä veitsenheitosta, oon tossa about 4,5m kuten Jasse kertoi, että suomenmestaruuskisoissa heitetään. Kehitän tota tekniikkaa ja kun saan sen riittävän valmiiks voin rueta lisää voimaa niin et se pysyy koossa ja sit lopulta heittää tarkkuutta. Kisoissa on tikkataulumainen pisteytys ja varmaan hurja taso ja mä olen tähtäyksen kanssa vielä ladon-ovi vaiheessa, niin ei tällähetkellä ole sinne asiaa, mut teoriassa kun toi tekniikka on valmis mä tähtään koko keholla kuitenkin niin että käsi heittää aika tavallisesti lopuksi, joten tarkkuushan saatta tulla aika hyväksi. Sen lisäks tossa tekniikssa pystyy käden heittoa edeltävillä liikeradoilla ballistisesti tähtäämään ja esim. kehon alasviennillä heiton yhteydessä hidastamaan spinniä, joten puolella kierroksella voi heittä ainakin 3-10m matkalta. Ajattelen, että tarkkuutta voi lopulta heittää yhtäkaukaa kuin pallollakin kuhan opin intuitiivisesti säätelemään kaikkia muuttujia.

Vois sanoa, että omaperäisyys ja luovuus on mulle lähes itseisarvoja, mut tarkentasin, että kyse on itsensä tuntemisesta ja ilmaisemisesta. Siitä on hyötyä itselleen ja maailmalle, vie elämässä jotenkin eteenpäin. Jos koittaa olla omaperäinen ja luova muiden takia tai vääristä syistä, niin eihän siinä ole mitään
järkeä.
Tää freesyle martial arts on mun kotikenttä, eli teen mitä haluun ja koitan saada sen toimii ja näyttää hyvältä. Se on pelkkää omaperäisyyttä ja Kombassa ihmiset voivat toteuttaa noita asioita muiden kanssa mahdollisuuksien mukaan. Esim kepinpyöritystä voi ujuttaa ainakin panssaroidussa joukkotaistelussa väleihin kun on irti kontaktista ja sitä kontaktin oton eli hyökkäämisen rytmistystä voi tehdä niin, että kokonaisuus näyttää smuutilta.
Se on varmaan ilmeistä, että jos en olis tehny just näin, niin ei tätä hässäkkää olis syntynyt, joten Komba lienee hyvin omaperäinen viritelmä. Tavotteet flown lisäks nyt on aika tavanomaisia, taitavaa toimintaa monenlaisissa tilanteissa.

Jusukin
kesä 8, 2020, 18.33
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Täytyy kuvaa veitsenheittoa joku kaunis päivä, en rupee ainakaan enempää selittää asiasta :D
Jusukin
kesä 7, 2020, 18.07
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Joo tässä videoo! Kolmas variaatio oli siis clich-game, joka on enemmän thai-nyrkkeilyä, kuin varsinaisesti kombaa. Kombaamimen näkyy ainakin omassa osaamisessani, koska olen oppinut sitä kautta operoimaan lähiottelussa.

Oma tavoitteeni on laaja-alaisesti ymmärtää kamppailua ja tuoda ihmisiä tekemisen kautta yhteen. Otetaan perus improon mielellään vaikutteita muista lajeista, mut sit se vaatii tekniikan opettamista ja osallistujien mielenkiintoa, eli parhaiten toteutuu kun on lajiosaajia paikalla, niin syntyy tämmöstä minikurssitusta. Jasse näytti painin kädestä vetoa ja selkään pääsyä, oivallista tekniikkaa mitä voin integroida omaan osaamiseen ainakin frendien kanssa treenatessa ja oppii soveltaa.

Kepit ja veitset yms. on ennenkaikkee tätä free stylee, eli omaa tutkimusmatkaa tekniikoiden ja liiketyylien kehityksen parissa. Kombassa sit näitä voi tuoda samaan pöytään ja kattoo et mitä niillä saa aikaan käytännössä.Tässä vielä kuva uudesta potkupaikasta mitä päästiin testailee

Kuva
Jusukin
kesä 6, 2020, 12.53
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Joo tervetuloa, aurinko pilkistelee!
Jusukin
kesä 4, 2020, 20.50
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Grilli lämpenee alkuillasta ✌

Kuva
Jusukin
kesä 2, 2020, 12.38
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Joo 6.6. onnistuu, vaikka klo 14 eteenpäin niin keretään treenaa, syödä ja saunoa alkuillasta.
Osoite on Katajatie 12b 01400, laittakaa tähän tietoa tulosta tai mulle vaikka tekstiviesti vahvistukseksi, niin tiedän suunnilleen montako potkulaista 0407714185.

Kiitos Jasse ja hienoa kun pääset, sun tietotaito on jo varmasti riittävää avaamaan tätä mysteeriä. Ensikosketuksesta vois kuvaa jonkun pikkupätkän ja sit voisit kertoo mitä tuumaat, kuulostaako hyvältä?

Tervetuloa muutkin, tila vapaa, löytyy paljon aseita, ninjareittejä lihaskuntoon ja harjottelupisteitä, eli jungle gym is open!
Jusukin
touko 24, 2020, 18.18
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Tota optimointia nyt sopii pohtia kamppailuun liittyen. Komban osalta käytetään niitä kykyjä joita jo on, joilla pyritään optimaalisesti vastaamaan niihin haasteisiin jotka tulee vastaan. Hommassa on mitään tolkkua, koska alussa haasteet ovat kamppailullisessa mielessä todella helppoja, joten jopa ilman ymmärrystä fyysisestä vuorovaikuttamisesta ihminen osaa intuitiivisesti toimia ja pitää itsensä riittävän etäällä muista. Hyökkäys on toista kohti kurottamista, mutta edes se ei kaikilta onnistu, koska jotkut kokevat epävarmuutta kilpailusta, kosketuksesta ja varsinkin hyökkäyksen ajatuksesta, vaikka kyse olisi pelinomaisesta epävakavasta tilanteesta. Näinollen se kamppailullisuuden taso mihin potkun porukka on tottunut on monille aivan liikaa, siinä pitää olla sekä fyysisesti, että henkisesti valmis kohtaamaan itsensä ja toisensa, eikä kaikki alkuunkaan ole.

Koitetaan siis kombaamalla herätellä ihmisiä luontaisiin vaistoihin pitää sitä omaa tilaa ja koittaa voittaa, niin että se itsesäätely kuitenkin toteutuisi hyvässä liikkeessä ja hengessä. On kiva nähdä mitenkä ihmiset ketkä ei ole tottunut fyysiseen vuorovaikuttamiseen innostuu siitä ja sen huomaa ihmisten fiiliksistä miten palkitsevaa on kokea, että osaa pitää puolensa. Kun uhka on marginaalinen, niin se on toisaalta todella helppoa ja lähtötilanne on lähinnä nimellisesti kamppailullinen, mut mielestäni tulokulmana hyvä ja metodina toimiva, niin aratkin ihmiset voi ylittää itsensä. Sit kun perusmekaniikka sujuu voi sitä nopeutta lisätä vaikka isoilla helpoilla liikkeillä ja voimaa nojaamalla vastakkain, mutta jos ihminen ei omaa kokemusta ton tyylisestä tai on vaikka vanha, niin ne rajat tulee aikalailla heti vastaan mikä on hyödyllistä ja toimivaa.

Se moninpeli onkin todella mielenkiintoinen, koska sen voi toteuttaa nyt vaikka no-forcella, mutta siinä ei koskaan tule loppua siitä mitenkä haastavan peliympäristön siitä voi muokata, koska jos on vaan tarpeeksi ihmisiä tarpeeksi tiheässä, joku pääsee aina selkään ja näin menettää oman tilansa. Siis oppimisen kannaltahan siitä ei ole haittaa ja on eduksi aloittaa tilanteesta jossa on jo hävinnyt (kuten itsepuolustusharjoituksissa usein toinen on jo iholla), jolloin pitää saada käännettyä tappio voitoksi. Tästä syystä usein kehotan ihmisiä opettelemaan 'pelaamaan häviämisen kautta', eli himmailemaan siinämäärin, että tulee syödyksi, jotta oppii 'luontaisesti' vastaamaan ärsykkeeseen neutralisoimalla uhan ottamalla etäisyyttä ja sitten tekemään tilanteesta mahdollisimman hyvä itselleen. Uskon, että kun tuollaista kykyä treenaa kehittyy edellytykset vaistota paremmin muiden yritykset ja optimaalinen voi olla vaikka sitten lopulta liikkua pois alta ajoissa yllättäen hyökkääjän ja laittaa se lihoiks (ilman voimaa käsi kaulalle ja pakottaa perääntymään).
Tossa on mun mielestä huikee ninja potenttiaali, eli sit voi kikkailla asioilla kuten esittää että ei huomaa että itseään kohti tullaan ja kuin vahingossa väistää uhat, vaikka oikeasti onkin täysi hallinta tilanteesta. Tämä siis mahdollista, koska kamppailullisuuden aste on niin matala. Toisaalta teoriassa näin opitut taidot etäisyyden hallinnasta, rytmityksestä ja joukossa liikkumisesta yms. toimivat kaikilla voimankäyttöasteilla. Mutta tottakai oikeasti uhkaavassa tilanteessa tarvitaan oikeasti toimivia metodeja.

Näinajatellen voidaan sanoa, että ihmiset ketkä oikeasti ymmärtävät kamppailusta, pystyvät käyttämään kaikenlaisissa tilanteissa riittävän monipuolista arsenaalia vastamaan jokaiseen haasteeseen. Kombassa yksinkertaistamalla tekniset vaatimukset luodaan illuusio osaamisesta, joka sinäänsä on todellista osaamista, mutta vain helpossa toimintaympäristössä. Siinä oppii kuitenkin kamppailun näkökulmasta jotain ja ainakin tälläinen temuaminen on hauskaa ja elävöittävää. Käsittääkseni olemme myös onnistuneet kertomaan ihmisille miksi Komba ei ole kamppailua, jotta tekeminen tukisi realistisen kuvan syntyä siitä, että mitä kamppailu kokonaisuudessa on, enkä usko, että ihmiset ovat lähteneet treeneistä kuvitellen että he osaisivat harjoitusten takia kamppailla oikeasti. Mutta astetta sulavempina liikkujina varmasti ja ehkä osaten paremmin väistää harmin tieltä. Käsitykseni omista kyvyistä kamppailla nyt vaikka lähiottelussa taas perustuu siihen, että olen saanut veivata ihmisten kanssa, ketkä osaavat kamppailla oikeasti ja ajattelen näin, että Komba palvelee myös kamppailijoita tiedon ja taidon välityksessä.
Eizei kirjoitti:
touko 24, 2020, 00.39
Niin, voisin kuvitella, että jonkinnäköisessä flow-tilassa liike on ideaalista, mutta se ei välttämättä tarkoita, että se on tarkoituksenmukaista.
Kai ton ideaalin voi koittaa summata, että toimija pystyy vastaamaan kaikkiin annettuihin haasteisiin parhaalla mahdollisessa tavalla, sekä oman kehonkäytön että tilanteen näkökulmasta. Toisaalta toimija voi käyttää vain niitä kykyjä mitä on, joten puhutaan siis henkilön tämänhetkisestä mahdollisesta ideaalista ja näin ollen myös haasteiden ei tulisi olla liian vaativat. Myös on huomioitava, että kun kamppailullisuus lisääntyy ideaalin toteuttaminen vaikeutuu samassa suhteessa teknisten vaatimusten myötä ja koska vastassa on toinen, jolla on yhtä vaikea haaste.
Joten ideaali on varmaankin jotain mitä kohti sopii flowlla kurotella, kunhan tietää riittävästi siitä, mitä tulisi tehdä. Kombassa ohjeistus on yleistasoista ja tilanteet yleensä helppoja. Kamppailussa yleisesti pohjatyöt tehdään niin hyvin, että sparraaminen on mielekästä ja päästään teroittamaan jo opittuja kykyjä.
Jusukin
touko 23, 2020, 20.26
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Kirjalainen lähetti myös terveiset;

P I R U N N Y R K K I

Komba on kiinnostava kalevalainen keksintö jossa etsitään ja lähestytään optimaalista liikekieltä. Buddhistiset ystävämme kertovat että kyseessä on jonkinlainen takaovi ideaalisen liikkeen, energian käytön ja kehonhallinnan ääreen. Jää nähtäväksi. Komban periaatteet soveltuvat joka tapauksessa erinomaisesti kehokuvan, kehoälykkyyden ja kehotietoisuuden kehittämiseen, väkivallattomaan itsepuolustukseen ja fyysiseen terapiaan. Budo-lajien harrastajat, tanssijat ja edellä mainitut buddhistit, kuten kaikki muutkin lajia koskaan kokeilleet ovat osoittautuneet luonnollisiksi lahjakkuuksiksi. Komba puhuu kehon omaa kieltä.

Komba Inc. on käytännössä ollut Komban pohjalta kehitettyjen palveluita tuottavan miehistön lempinimi, ei rekisteröity organisaatio. Päivitämme palautteenne mukaisesti sen nimeksi Tribe. Komba on lajina helppo ja sen leviäminen perustuu pääasiassa lähettiläiden, tanssijoiden, budo-soturien ja urheiluvalmentajien ambitioon kombata uusien ihmisten kanssa.

Komba Tribe esittelee lajia ja avaa sen teoriaa mielellään. Tuotekehityksemme kautta olemme sorvanneet kasaan muutamia eri mittaisia seremonioita, joiden tarkoituksena on optimoida flow-tilana tunnetun kehotietoisuuden tilan syntymistä. Meditaatio on psykofyysinen kokonaisuus johon pyritään tuomaan teoriaa, käytäntöä, laadukasta teetä ja hyvää henkeä. Toisinaan joku valaistuu. Treenin jälkeen mennään porukalla saunaan.

Olemme pitäneet edellä kuvatun kaltaisia meditaatioita muutaman tunnin ja puolen päivän sesssioina. Kombaa voi luonnollisesti harjoittaa ilman muodollisuuksia tai ihmeempiä järjestelyjä. Pienikin tila ja kunnoitus sekä toista ihmistä sekä omaa kehoa kohtaan riittävät. Formaalimmissa sessioissamme keskitymme meditaation rakenteen, musiikin, äänentoiston, teen, löylyjen, kundaliinin virtauksen, ruokavalion ja dojon pyhittämiseen parhaan ja jatkuvasti kehittyvän kykymme ja ymmärräyksemme mukaan. Yhteistyökumppaniemme kanssa olemme vierailleet mm. eestiläisen Bling-festivaalin, G&E Health Innovation Villagen, HUS:n, Lapinlahden Lähteen, Setlementti-liiton ja DeCompressionin sekä useiden kotimaisten festivaalien vieraina. Meitä voi tilata myös lastenjuhliin.

Itsepuolustus-aspekti on minulle kaikista komban elementeistä vähiten kiinnostava. Henkilökohtaisesti minulle kyse on flow-tilan saavuttamisesta harjoittaessa, kehotietoisuuden nostamisesta sekä pyhän liikekielen kanssa tanssimisesta. Väitän samalla että komba on tehokas metodi budo-lajien koulutukseen, kamppailutaitojen kannalta keskeisten perusvalmiuksien kehittämiseen sekä konfliktitilanteiden hallintaan. Minulla on jonkinlaista taustaa judon, thai-nyrkkeilun, potkunyrkkeilyn, brasiliaisen ju-jutsun ja ns. vapaa-ottelun saroilta. En ole tosissani otellut kehässä enkä sen paremmin kaupungillakaan. Komba tuntuu toimivan niin pysty- kuin mattotekniikoissakin kokonaisvaltaisena järjestelmänä jonka kautta voi myös painia ukea kasaan. Olen vanha ja raihnainen mutta lajin kehittäjä Jussi Kontio tuntuu mielellään ottavan näköönsä lajikehityksen nimissä.

Esittelen Kombaa mielelläni kiinnostuneille - ideaalisti muutaman tunnin ryhmäsessioissa tasokkaalla puulattialla tai luonnossa. Kokemukseni mukaan se sopii kaikille, skaalautuu tavoitteen mukaisesti ja toimii äärimmäisen kauniisti tukifunktiona muiden lajien harjoittelussa. Omat kokemukseni ovat lähinnä koripallosta, sulkapallosta, uinnista ja maastojuoksusta. Valmennamme mielellämme duuniporukoita, urheilujoukkueita, retriittivieraita, turisteja, nuoria, vanhoja, fyysisiä ja henkisiä.

Komba Tribe ei vakuuta harjoittajia. Meditaatio tapahtuu aina omalla vastuulla ja oman harkinnan varassa.

Erinomaisesta keskustelusta, ajastanne ja soturiveljeydestänne kiittäen,

Sipoossa 22.05.2020

Antti Kirjalainen
Komba Crew

antti.j.kirjalainen@gmail.com
+358 469 624 160


P.S. Maailman suurin koskaan valmistettu pirunnyrkki (eng. burr puzzle) on, kuten Sampo, tietenkin rakennettu Suomessa.
Jusukin
touko 23, 2020, 20.24
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Eizei kirjoitti:
touko 23, 2020, 10.19
Onko Jusukin Komban tavoitteen näkökulmasta tavallaan menty jo liian pitkälle, jos meno kiihtyy niin, että pää menee jumiin ja liike jäykkenee? Vaan, että menoa on tarkoitus kiihdyttää niin, että rauhallisuus säilyy, liike pysyy kevyenä, mennään ikään kuin yhä itselle just nyt ominaisessa "olemisen tilassa". Ja liikaa olemisen muuttuessa jonkin sortin rymistelyksi Komba on loppunut, joten himmataan, ehkä jopa keskeytetään ja palataan Kombaan?
Ton voi purkaa auki sen flow-kokemuksen syntymisen ja säilymisen kautta. Tarvitaan mind-set, että ollaan oppimassa, ilman että oman edun tavoittelu sanelee kisailun rytmiä. Eli että löytyy monipuolisia liikemuotoja ja sulavaa asennonvaihtoa, jota voi parin kanssa halutessaan myös nopeuttaa jos tuntuu, että siitä on iloa. Kamppailulliselle liikunnalle kiihtyvyys on kuitenkin tyypillistä, joten parempi osata rauhoittaa. Jäkitys ja pakonomainen voitontavoittelu ei palvele ja typistää liiaksi käytettyjen liikkeiden repertuaaria.

Olen ajatellut Komban lopputavoitteen olevan sellaisen kulttuurikuvan luominen, jossa joukkotaistelu on arkinen näky, sen toiminnan periaatteet ovat helposti jokaisen ymmärrettävissä ja siihen voi halutessaan liittyä ja siitä poistua ilman ulkoista fasilitointia.
Onnistumisen edellytys on, että kaikki osapuolet osaavat vuorovaikuttaa kamppailunomaisessa tilanteessa ilman voimankäyttöä, joten toiminta on mahdollista myös heille, ketkä haluavat liikkua kevyesti, kuten vanhukset ja lapset. Osanottajien pitäisi myös kyetä lukemaan tilanteita niin hyvin, että kun vuorovaikutusta viedään kamppailullisempaan suuntaan voimankäytön, käytetyn tekniikan tai varustuksen osalta ei tule ylilyöntejä, kuten veren vuodatus tai loukkaantuminen, joidenka takia koko harjoite tulisi keskeyttää. Se, että osanottajat tuntevat toisensa auttaa arvioidessa mitä voi tehdä ja toinen vielä merkittävämpi osa on, että ihmiset osaavat ottaa vastuun oman harjoituksensa mielekkyydestä itselleen ja pystyvät viestimään parille, jos meno on liian kovaa. Tähän toimii suulliset komennot tai sovitut eleet joilla hidastetaan tai vähennetään voimaa, tai 'resetoidaan' ja aloitetaan suoraan nollasta. Myös parinvaihto toimii ja on viestinnällisesti riittävä et ei ollu enää hauskaa, mutta silloin sysää mahdollisen hallitsemattoman hurjapään muiden harteille. Kokonaisuuden tavoite on olla harmooninen kaaos, joka kykenee tarvittaessa sisältämään monia erilaisia liikkumisen ja vuorovaikutuksen tapoja, jotta kaikki voivat gravitoitua itselleen mielekkääseen tekemiseen. Moninpelissä on meneillään niin paljon, että hyvälläkin taistelijalla riittää optimoitavaa eri suuntaan pelatessa. Jos iskuja ja potkuja halutaan dynaamisesti mukaan voi vaikka pädejä kierrättää myllyssä.

Kun homma toimii niin, että jopa vanhukset voivat nauttia kamppailunomaisesta vuorovaikuttavasta liikunnasta ja meininki pysyy hyvänä, eli omaehtoinen fasilitointi pelaa, niin sit systeemiä voi vapaasti käyttää taidon ja tiedonvälityksen työkaluna.
Kuvitellaan esimerkkitilanne miten tää vois toteutua joskus tulevaisuudessa matalan kynnyksen lajiopettamiseen kamppailumielessä - joidenkin festivaalien kulmassa rullaa joukkotaistelu, näät puolitutun kelle on asiaa ja kävelet sisään käsi ylhäällä merkiksi, että on ulkona pelistä, "Moi, sähän olit se Krav Maga jäbä, oisko sulla vartti näyttää muutama tekniikka ja kattoo miten ne lähtee." Ukolle sopii ja se nostaa kätensä hetkeks, et ulkopuoliset osaa lukee tilanteen, pari seisoo joukkotaistelun keskellä ja toinen näyttää muutaman liikkeen ja toinen tekee perässä. Sit kun ne tuntuu sujuvan pari sopii liittyvänsä isompaan taisteluun, mutta haluaa samalla jatkaa lajiharjotteiden soveltavaa tekemistä keskenään ja sopii pelaavansa tiiminä ulkoisia uhkia vastaan estäen keskeytykset, mutta harjoittelee keskenään omaa suoritetta. Vartti täynnä, oppilas kiittää ja kumartaa ja molemmat sulautuu isompaan kokonaisuuteen. Sit jos noi jälleen kohtaa toisensa voi ne laajentaa keskenään peliä niihin tekniikoihin, jotka ne yhdessä tietää.

Komban yleisillä käyttöohjeilla saa jo ihan mukavasti variaatioita ja pystyy toteuttamaan pehmeästi monenlaista tekniikkaa, mutta raja tulee vastaan, jos tekniikan toteuttaminen vaatii puolustajalta tiettyä vastatekniikkaa tai erityistä taitoa.
Perusmekaniikka joka mahdollistaa tällaisen taistelemisen joustavan simuloimisen on puolustamisen osalta 'pysäytä toisen liike näyttämällä sille raja, ylläpidä omaa tilaa siirtämällä aktiivisesti noita rajoja ja menettäessäsi oman tilasi liiku pois alta'.
Voimankäytön osalta puolustaessa 'vastaa hyökkääjän käyttämään voimaan yhtä vahvalla rakenteella, joka pysäyttää iskun rajaan ja kestää sen paineen'
Hyökkäyksen osalta ilman voimaa 'pysäytä liike puolustavaan rajaan, kierrä se, jotta pääset kiinni torsoon, valtaa tila kun toinen liikkuu pois alta'
Ja voiman kanssa 'lisää painetta, kunnes olet selvittänyt onko puolustava muoto hyvä, käytä vipuvoimaa heikon puolustuksen murtamiseen, arvosta vahvaa'.

Nään itse tän kehittyvän kulttuurikuvan skeittipuistomaisena kokonaisuutena, jossa voi istuskella laitamilla ja katsoa kun muut rullaa ja tekee temppuja, tai sit syöksyä mukaan pitämään hauskaa. Kaikkee saa koittaa, muut kyllä tsemppaa, mut järki kädessä, jos pannuttaa se ei hyödytä ketään. Joku on aina parempi, eikä kaikkea voi osata, mut paljon pystyy tekemään ja perus rullaaminenkin on hauskaa.

Jos Kombassa kilpaillaan jostain, niin se on tyylistä. Kamppailuskene on hyvin syvä ja ihmiset osaavat erottaa jyvät akanoista ja arvostavat todellisia taitajia. Toivoisin näkeväni yhtenä ansaintalogiikkana mäiskeen streemauksen nettiin eri kuvakulmista, dronet go-prot otsassa yms. Ajan kanssa kehittyy varmasti käsitys, kuinka luoda mässyimmät skenaariot, joita jengi voi pelaa läpi. Mut sisältö edellä, pitää olla toimiva kokonaisuus jonka tekijät kokee hyödylliseks, mitään aitoa ei tulisi uhrata viihteen alttarilla.
Jusukin
touko 22, 2020, 20.02
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Komba
Vastaukset: 429
Luettu: 116640

Komba

Joo Asolassa Vantaalla. Kunniahan se on aina saada kovanluokan tekijöitä käymään. Voin pitää täällä epä-muodolliset perustreenit, ens viikko menee syvällä arjessa mut sitä seuraavana täällön porukkaa kasassa niin saisitte testattua joukkotaistelunkin. Joku ilta lyhyesti tai sit viikonloppu esim. 6.6. onnistuis päivän myllytys - perus treeniä muutamilla variaatioilla, sit päästäis testailee sitä pystypainia ja sit moninpeli. Armoritki voi lopuks kiskasta niskaan jos haluaa tyyppaa setin aseilla.

Ehkä se luontainen liikkumistapa on kuvauksena epätarkka. Idea siis aloittaa mahdollisimman yksinkertaisesta asiasta ja tunnustella omaa asennonottoa ja vuorovaikutuksen laatua.

Noi pyöritykset siis omaa vapaata tyyliä, haeskelen aseilla liikemuotoja ja testaan Kombassa niiden kehityskelpoisuutta. Liikkeeni lähiottelussa on sulavaa, josta saan kiittää tätä tutkimuksellista otetta. Siihen vaikka thaikun lajioppi päälle, niin on kehityskelpoinen yhtälö, jota mielestäni kannattaa jo testata.
Potkuissa tullaan pikkuhiljaa, brazilian kick kiinnostaa kun tullut etiäisiä, et vois sopia omaan arsenaaliin, Komballa sisään, toinen liikkeelle ja potkulla lopuksi vauhtia.