Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Kiehinen
elo 26, 2017, 11.34
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Lengailu - Suomen romanien puukkotaito
Vastaukset: 163
Luettu: 58687

Lengailu - Suomen romanien puukkotaito

Andy kirjoitti:Kun niitä puukkotyylien tuntijoitahan piti olla niin paljon että niitä riitti Suomen varsin mittavan kaukopartiotoiminnan keulamiehiksi käyttämään paranormaaleja havaintoja jne.
Kaukopartiotoiminnassa ei tehty yhtäkään "kaatoa" puukolla. Jos, joku muuta väittää, niin kertoo missä tehtävässä jne. Lähipartiossa puukkoa sen sijaan käytettiin, useastikin. Näitä on siis jonkun verran dokumentoitu. Kas-Pin syntyi, kun Kallelle oli muodostunut kuva taistelulajeista. Joku näytti jonkun puukkojutun, ja sen jälkeen se olikin jo "kas-pinia". Kas-Pin on keksitty saunalauteilla kännissä Hankasalmen murtoisilla, joskus -90 luvun loppupuolella.

Mitä mustalaisten lengailuun tulee, on se kotoisin sieltä mistä mustalaisetkin, Intiasta. Tarkemmin pohjois-Intiasta, josta he lähtivät noin 600 vuotta sitten muslimeja pakoon. Mustalaiset olivat vuosisatoja käsityöläisiä ja taidot kulkivat suvuissa. Sitten kun perustettiin KELA ja sosiaalitoimi, ei enää töitä tehtykään, minkäänlaisia.

Mustalaisten puukon käsittelytavoissa on huomattavasti eroja. Toiset eivät osaa juurikaan kuin tökkäämään, kun taas toiset pystyvät käyttämään puukkoa sujuvasti potkimisen lisäksi suoranaisina liikesarjoina. Kyllä, ne on opeteltu kotona vuosien ajan. Mustalaiset suosivat ns. Perinnepuukkoja, kun taas Lappalaiset isoa leukua, jolla voi lyödä ihmisen solisluun kohdalta keuhkoihin asti halki. Samoin kuin lyödä jäisestä poronlihasta lastuja käristyksen raaka-aineeksi.

Vanhoilla mustalaissuvuilla oli tiedossaan myöskin laaja tuntemus erilaisista luonnosta saatavista myrkyistä etc. Aivan kuten Kas-Pinissa ;)

Juutalaisia kehutaan maailman parhaimmiksi kaivojen myrkyttäjiksi, mutta kyllä mustalaiset Intiasta lähtiessään jätti viimeisen koston. Tarinoissa myrkky on joskus ulostetta, joskus auringossa mädätetystä lihasta peräisin olevaa nestettä, jonka on annettu muhia kalanraatojen seassa viikkotolkulla ennen kaivoon laskemista. Huomio ei kuitenkaan pidä keskittyä itse myrkkyyn, vaan siihen, että kaivo on jätetty sen näköiseksi ja kaivovesi sen makuiseksi, että sitä on imaamikin juonut. Loppu tulos onkin sitten historiaa. Mustalaisia takaa-ajanut muslimiensotajoukko tårta på tårta ensiksi vettä viikkotolkulla toimintakyvyttömänä ja lopuksi silkkaa verta, kun elimistö viimein antoi periksi kuolemalle.