Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

mlc
heinä 2, 2017, 19.44
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 59228

Kojida

Kerron silti: Aikido.
Ei potkuja, ei lyöntejä. Silti yksi tehokkaimmista lajeista. Aika törkeää väittää että olisin jotenkin O'Sensein yhdistänyt mitenkään Kojidaan, halusit vain irvailla ja halventaa lajiani. En pidä fanaattisen puolustavasta tyylistäsi. Ala-arvoista. Tuntuu pahalta kun tollanen väkivaltafanaatikko ees sanoo O'Sensein nimen.

mlc - aikido
mlc
heinä 2, 2017, 19.02
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 59228

Kojida

Mika kirjoitti:mlc, :tervetuloa:

Miten olet päätynyt ajattelemaan, että Kojida olisi "lähtenyt trollauksesta"? Luitko kuitenkin ketjun ja Juuso Häkkisen vastaukset sekä muiden hänet tuntevien viestit Juuson kamppailulajitaustasta?
Mun mielestä jo toi nimi jo itsenään yrittää halventaa aasialaisia kamppailulajeja. "Hassu", vaikeasti vakavasti otettava nimi. Ja Japaniako se nyt oli, miksei Suomea, ruotsia tai vaikka englantia? En usko että Japanilaiset paljon nimeää omia juttujaan meidän kielellä.. Olen katsonut mitä laji on. En vastusta tietenkään liikuntaa, mutta kokonaisuutena ajatellen itsepuolustustuksena kyseenalaista ja hyvin keskeneräinen tunne jää. Taistelulajeista en pidä.

Harrastan Aikidoa itse, ja tuntuisi kyllä aika ikävältä jos jotain suomalaista jamppaa verrattaisiin O'Senseihin. Toivottasti kukaan ei tule vertaamaankaan.. Toivottavasti ymmärsit pointin.

Ps. Vahingoittavia tekniikoita (lyöminen, potkut ym) ei tulisi mielestäni käyttää itsepuolustustuksena juuri koskaan.

Rauhaa! :)
mlc
heinä 1, 2017, 23.53
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Kojida
Vastaukset: 85
Luettu: 59228

Kojida

Lieneekö tuo oikeasti lähtenyt trollauksesta josta sitten joku ruvennut kehittämään lajia leikisti. ei vaikuta useiden lähteiden mukaan mitenkään vakavasti otettavalta lajilta, toisin kun oikeat tahi varsinaiset lajit, kuten vaikkapa jujutsu ja aikido.



mlc - 3. kyu aikikai