Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

marqqu
touko 22, 2017, 21.42
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kipu lonkkanivelessä kiertopotkua tehtäessä?
Vastaukset: 24
Luettu: 7705

Kipu lonkkanivelessä kiertopotkua tehtäessä?

MikaelF kirjoitti:Meinasin ensin että kysyn terkentavia kysymyksiä kuten onko muita alueen tuntemuksia, aikaisemmat liikuntaharrastukset, aikaisemmat lonkan ja lantion alueen vammat /oireet, onko suvussa lonkka ongelmia jne. Jätänpä kuitenkin kysymättä! Sen sijaan neuvonn sinua tutkituttaman se tilanne. Kyseessä voi olla häiriintynyt lihastasapaino, lonkkamaljan rustokieleekken (labrum acetabulare) vamma tai rakenteellinen poikeavuus tai lonkkamaljan/reisiluun pään rakenteellinen poikeavuus - tai näiden yhdistelmä. Olipa mikä tahansa näistä niin syy pitää selvittää / hoitaa, jotta se ei johda lonkkanivelen nivelrikkoon. Valitettavasti kuulostaa jo siltä että on syytä minimoida potkimista ja lonkan venyttelyä kaikkiin provosoiviin suuntiin. Vaikka venyttelyllä voi liikkuvuutta parantaa niin sitä ei voi parantaa enemmän kuin mitä luiset rakenteet sallivat muutoin sarana hajoaa,

Valitettavaa on myös se että et todennäköisesti löydä apua julkisen sektorin piiristä vaan joudut hakeutumaan yksityisen terveydenhuollon puolelle. Tilannetta pitäisi lähteä selvittämään / hoitamaan hyvän fysioterapeutin ja ortopedin / urheilulääkärin yhteistyönä.

Voit laittaa yv:nä tietoa siitä missä asut, niin voin ehkä neuvoa sopivaa paikkaa minne olla yhteydessä.

Nimimerkillä: En halua pelotella mutta vastaan Sairaala Ortonista jossa minulle tehtiin viikko sitten molempien lonkkien tekonivelleikkaus..
Mitenkä te ammattilaiset tutkitte tuon että onko rakenteellista poikkeumaa tai häiriintynyttä lihastasapainoa ? ja miten näitä sitten hoidetaan ? esimerkiksi tuota lihastasapainoa ? nostellaan jalkaa suorana sivulle että pakaralihas kehittyy?

Itsellänikään ei noi jalat taivu suoraan sivulle ja aika äkkiä alkaa nivusissa sattumaan kun levittää molempia jalkoja suoraan sivulle sivuspagattia kohti, eikä tosiaan millään venyttävällä tavalla. Ja samalla jos joskus saisi aikaiseksi käydä tutkituttamassa asiaa niin onko helsingissa sulla ketään kavereita jotka tietää asiasta?