Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 13 tulosta

susanna.kaukinen
touko 10, 2017, 01.46
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Joku niitä mun taustoja kyseli. Vöitä en oo haalinu, parikyt vuotta on taustaa. Päälajit on karate, krav maga, potkunyrkkeily ja escrima ollu. Korkein vyö on sininen jonka suoritin vuodessa koryu uchinadista ennen neljän vuoden taukoa. Ei ollu ongelmia mustien vöiden kanssa, parhaat oli samalla tasolla siitä seurasta. Ainakin pystyssä.

Magaakin treenasin vissiin viisi vuotta mutta ei huvittanut toiselle paikkakunnalle mennä asteita suorittelemaan ni päätin vaan ottaa opin ja jättää natsat ja niistä maksamisen muille. Escrimasta kuitenkin tuli se suurin rakkaus kun se on niin hemmetin hieno laji ja sitäkin jonkun vuoden treenannu ja itekseni varmaan pari vuotta lisää.

Yks kaveri mulle opetti noita wing-tsun -juttuja, sillä oli siinä kai 11 taso. On se mua pätevämpi siinä hommassa, muttei sitten enää, jos käteen sattuu jotain... ...muttei me koetetakaan olla Suomen parhaita missään, vaan parempia kaikessa ku 99% suomalaisista. Jos se 1% tulee vastaan ni toivottavasti itellä ei oo tyhjä käsi, alivoima tai muu vaarantava tekijä. ;-)

Varmasti on pätevämpiä escrimaajia tässä maassa ku kukaan meistä, mutta meillä on oma tulokulmamme ja sillä tehdään. Escrima, nyrkkeily ja sen sellaista (taitaa yhdellä olla jotain ninjutsua ja HEMA:aa?) taustaa on joillain muillakin, joillain ei ole mitään, mutta hyvin on oppi menny perille.

Jos on helvetin pätevä ni voi tulla ite opettamaan meitä. :-) Kenenkään vöitä en kumarra, mutta oikeaa osaamista kunnioitan syvästi...
susanna.kaukinen
touko 10, 2017, 01.30
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

TimoS kirjoitti:
ka1 kirjoitti: Toivon, että harkittaisiin tarkkaan, onko Potkun hengen mukaista todella se, että tällaiselle ryhmälle annetaan kritiikitöntä näkyvyyttä.
Ylipotkija: Edelleen, lajialueilla ei keskustella politiikkaa. Sitä varten on Kahvila. Sinne voi ihan kuka vaan jäsen avata ketjun, esimerkiksi juuri sinä, <a href="./memberlist.php?mode=viewprofile&u=8377" class="username">susanna.kaukinen</a>
Kiitos tarjotuksesta, mutta kun juuri en halua puhua politiikkaa. Sitä saa tehdä ihan väsymykseen asti muualla. Jos joku siellä tahtoo kahvila-puolella meitä haukkua ni mikäs siinä. Ei haukku haavaa tee. Mut en ite varmaan kauheasti siihen osallistu. Mulla kun on tämä että vältän turhia tilanteita ja aion niitä välttää täällä ihan sanallisestikin.
susanna.kaukinen
touko 10, 2017, 01.24
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Kari Aittomäki kirjoitti:Tässäkin suhteessa ympäristön tarkkailu ja siekailemattoman räjähtävä aseenkäyttö on tilanteen ratkaisumalli, aseeksihan kelpaa mikä tahansa.
Juuri tämä.
Kari Aittomäki kirjoitti: Lahtelaisten toiminnasta.. ihmettelen minä tätä tuomitsevaa ilmapiiriä, vastaavia kerhoja on itänaapurissa vaikka kuinka perkeleesti, samoin missä hyvänsä oikeitten tapahtumien keskellä.
Tollanen hurskastelu on vaan.. joutavaa.
Tämä porukka on asian ytimessä ja lähtökohtaisesti paljon lähempänä realityja kuin monikaan teoreettis-ryhmittymä.

Asioita voi kutsua niitten oikeilla nimillä, se pitää treenin asiallisena ja terävöittää otetta.
Mulle tulee jatkuvasti viestiä tavallisten (kunnollisten) ihmisten keskestä, ja niitä tavallisia kunnon ihmisiä pelottaa.
Onnea Lahteen ja treeni-intoa.
Viihtellistäkää sanomaa hiukan, suurin osa jengistä hakee huvia.
Joo se on juuri tämä, että moni ei kestä sitä kuulla mistä kamppailussa on oikeasti kysymys jos siihen joutuu. Ei se ole mitään sankari-miekkailua, vaan rumaa puuhaa. Parempi kun osaa välttää tilanteet ja jos ei voi, on parempi sitten osata rumaa puuhaa.
Kari Aittomäki kirjoitti:Ja tosta videosta.. Kalliit veitset on hyviä, mun lempivaimo on Enola, Coldsteelin tanto. Sekä kaksoiskappaleensa, halvempi versio. Syytä klooniin en kerro, päätelkää itse.
Mutta.. oikeat verityökalut ovat kertakäyttöisiä, joten niitten on oltava halpoja ja erittäin yleisiä.
Muutenkin kannattaa treenata improaseita yhtä paljon kuin "virallisia" kaluja.
Niin, itseasiassa mitä poisheitettäviin tulee niin itseasiassa ihan tavallisissa työkaluveitsissä on tosi hyvät kumikahvat, jotka ei kädestä lipeä. Vitosen maksaa. Mut siinä on aika hemmetin moni asia menny pieleen, jos löytää ittensä semmosta hävittämästä. Etenkin jos sitä on käytetty. Se on se toiseksi huonoin vaihtoehto ja huonoin on hautuumaa.
susanna.kaukinen
touko 10, 2017, 01.16
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

tapsaattori kirjoitti:Saisko esimerkin perus CQC harjoituksesta?
Ensin hymyillään ja morjestetaan, sitten vakavoidutaan ja kumarretaan, sitten esim paukotaan toisia ensin kahdella kepillä, sitten yhdellä, sitten veitsellä, sitten niin että yhellä on keppi, toisella veitsi ja kolmannella ei oo mitään ja sen sellasta.

Joskus on vaikka niin, että itellä ei oo mitään ja kaveri hyökkää ensin tyhjän käen kanssa, sitten heti veitsen kanssa ja sitten kepin kanssa. Sit maataan maassa ja haukotaan happea ku ilma loppuu.

Aika paljon on tällasta vapaata harjoitusta, että tulee erilaiset asennot, tilanteet tutuiksi. Välillä on ihan tekniikkatreeni. Jotain tarttumista tapahtuu kyl melkeen joka reenissä. Useimmiten niitä tekniikoita poimitaan tilanteista ku huomataan jotain mikä jollakulla ei toimi tai joku tekee jotain tosi näppärää - se sitten opetetaan muillekin. Välillä joku on kattonu jonku hienon silatti-jutun youtubesta ja sitten opetellaan sitäkin.

Sitä korostetaan, että osattaisiin tehdä jutut tyhjällä kädellä, veitsellä tai kepillä tai kahdella kepillä. Pitää osata torjua molemmilla käsillä kepillä, veitsellä ja tyhjällä kädellä riippumatta siitä millä kaveri lyö. Se on kuitenkin ihan sama juttu. Tai on se hieman eri, mutta tarpeeksi sama kuitenkin.

Välillä väännössä voi vaikka vaihtua kepit ku lähetään poisottoon ja toinenkin ottaa sitten pois. Sit nauretaan ja taas paukotaan. Välillä pysähdytään juttelemaan jostain tärkeistä pointseista jotka ilmenee harjoituksessa tai tulee muuten mieleen.

Aika epävirallista se on. Ja hauskaa. Välillä on sormet silti mustana ku tulee ohoja. Ja välillä on vakavampaa ja menee vähän väännöksi. Riippuu hieman paristakin. Meininki on enempi semmosta tosi perinteistä, treenataan ulkona, tehdään aika spontaanisti juttuja ja tärkeintä on, että tilanteita ja toistoja tulee.

Lopuksi kumarretaan, lopetetaan vakavoituminen, hymyillään, turinodaan niitä-näitä ja morjestetaan.
tapsaattori kirjoitti:Onko polliisi ollut ihmeissään kun heilutte hautuumaan kupeessa erilaisin harjoitusastaloin varustettuna? :D
Eipä ne oo tullu kyselemään. Pistoolien poisottojen kanssa on vähän semmosta, että pitäis kyllä hankkia ne värilliset harjoitusaseet. On liian todennäkösiä jos ilmapistoolin tai vastaavan kanssa tekee, tädit haukkoo happea ohi mennessään jos semmosia näkee.

Jos terillä reenataan, pitää valita joku muu paikka sitte sille kertaa.
susanna.kaukinen
touko 10, 2017, 01.02
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Paanari kirjoitti:Pysytellääpä aiheessa…
Kainosti koitin saada keskustelua aikaiseksi kuinka soveltaa Escrimaa/ Silattia/Kas-Pinia/mitä tahansa puukko tai keppityyliä pankkiautomaatilla tapahtuvaan väkivaltaiseen tulonsiirtoon.
Jotain vastaan tähän. Ensinnäkin en ite mee automaatille kyyläämättä ympäristöä ensin tarkoin. Jos siinä on epäselvää niin odotan, että epäilyttävät henkilöt poistuu paikalta ennenku ite meen. Siis ihan arkena, pienessä kylässäkin. Ihmiselle syntyy rutiinit, niin toimin aina näin ni ei sitten tule lipsuttua muuallakaan.

Ja siis ennenkaikkea tuossa on tuon tilanteen ehkäisy se pääasia. Jos siihen joutuu on koko itsesuojelu epäonnistunut ja joudutaan siirtymään itsepuolustukseen, mutta kun se on valhe-sana, niin oikeasti joutuu hyökkäämään. Verottajista riippuu miten tilanne etenee. Itestä riippuu se, että onko käsi tyhjä vai ei. Yleensä siihen kuitenkin jotain löytyy, jos ei muuta niin avain. Siis sen jälkeen, kun on ensin sillä pienellä led-taskulampulla ottanut lähimmältä hetkeeksi näkökyvyn, joka sattuu olemaan siinä avainnipussa, jotta saa ilmasen vaparin.

Ja niin se on kuten sanoit, että jos ne näkee, että uhri on peto, niin yleensä jättävät sikseen. Varkaus tai ryöstö on kuitenkin hanke, jossa pedot saalistaa heikkoa uhria: sitä gnuta, joka ei pysy lauman mukana. Älä siis mene sinne maatille yksin kännissä.

Ja miksi jumalan tähden olet a) kaupungissa b) yöllä c) kännissä d) automaatilla e) kyseenalaisilla kulmilla??? - kuten sanottu, tossa on jo semmonen yhdistelmä, että kaikki mahdollinen välttäminen on ryssitty viimestä myöten. Juuri tästä on aina puhe, että näin ei toimita.

Ja jos kuntoa ja räjähtävyyttä löytyy, ykkösveto on sadan metrin aidat, jos on tilaa. Jos ei ole tilaa, niin tekee tilaa ja 100 metrin aidat. Jos on vanha ja väsyny, on pakko turvautuu wing-tsunin periaatteisiin: jos on tilaa, mene eteenpäin (lyö kajuuttaan tai mikä maali ny on auki ja riippuen mitä on kädessä) ja jos ei ole tilaa, tee tilaa. Saa sitä kaikenlaista suunnitella, mutta tilanteessa voi mennä kaikki pieleen. Ton yleensä muistaa, että mene eteenpäin tai tee tilaa. Loput pitäis tulla kropasta ku videonauhalta, jos on harjoittelut harjoiteltu. Etenkään alakynnessä ei oo varaa jäädä odottamaan, että miten ne karkaa päälle sieltä. Siinä käy varmana hullusti.
susanna.kaukinen
touko 6, 2017, 19.55
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Paanari kirjoitti:Onnee vaan sinne Lahden suunnalle ja treenatkaa ahkerasti. Paanareiden Pursiseura toivottaa tervetulleeksi marginaaliin. Jaska (Potkun kerettiläinen) :prayer:
Heippa Jaska! Sitä on jo tottunu siihen, että kaikki vihaa sen takia, että tätä kansaa ja maata rakastan. Piruako sille mahtaa, mutta en mää anna sen päivääni pilata. Vihatkoon sitte. Ei se multa pois ole eikä mun tekemisiini vaikuta tai mun päivääni pilaa. Itte tiiän paremmin mikä on oikein ja mikä ei ja loppuun asti seison hyvän puolella, vaikka koko maailma menis nurinpäin. :-)
susanna.kaukinen
touko 6, 2017, 12.27
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

TimoS kirjoitti:Ylipotkija: Kahdella nimimerkillä kirjoittaminen ei ole sallittua. Asia tullaan tarkastamaan


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Jos tuo viittasi minuun, niin poistakaa tuo n.s. facebook -nimimerkki, jota ei olisi pitäny käyttää lainkaan. Laiskuuttani avasin sillä, mutta sen käyttäminen ei todellakaan ole mikään varsinainen aikomus tahi pyrkimys eikä kysymys tietenkään ole siitä, että olisin jotenkin pyrkinyt peittämään sitä, että olen saman henkilö kuin keskustelun avaaja.
susanna.kaukinen
touko 6, 2017, 03.47
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

magamies kirjoitti:Minä en tunne Susannaa enkä tiedä tästä toiminnasta mutta hatunnosto hänelle on puhunut usein asiaa ja ihan oikeaa asiaa, silmät ummessa ei pidä olla vaan ympäristön tarkkailu ja asioiden oivaltaminen monella tasolla on järkevää.
Kiitos. Mielestäni on surullista, jos ei ymmärrä, että maailma on muuttunut. Nykyisin vaarat ovat aivan toista luokkaa kuin ennen ja on syytä päivittää itsepuolustus vastaamaan tosiasiallista uhkatasoa ja hyödyntää tässä n.s. kulttuurin moninaisuutta hyväkseen ja ammentaa osaamista kulttuureista, joissa on valmiiksi jo tätä n.s. moninaisuutta.
susanna.kaukinen
touko 6, 2017, 03.31
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Mänzy kirjoitti:Tulkitsit täysin väärin viattoman harjoitteluehdotelmani.
Epäilemättä. Jos kuitenkin luit periaatteemme, tiedät etten ole kiinnostunut ajautumaan tilanteisiin, joissa voi ilmetä väkivaltaa. Jos et, niin nyt tiedät kuitenkin.
susanna.kaukinen
touko 6, 2017, 03.30
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Niin, jos nuo videot ovat täällä kiellettyjä niin miksi sitten jaatte niitä? Eriskummallista toimintaa.
susanna.kaukinen
touko 5, 2017, 10.25
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Mänzy kirjoitti:Mä voisin koskea tuollaista keppeilijää vaikka pitemmällä kepillä tai varsikirveellä. Silleen ennaltaehkäisevästi vaikkapa. :bojutsu:
Jos jätettäisiin nämä laittomat uhkaukset jollekin toiselle alustalle. Kiitos.
susanna.kaukinen
touko 5, 2017, 10.20
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

kallev kirjoitti:Onkohan tässä kyse CQC/Escrima-porukastanne? Jutussa heilutaan isänmaallishenkisesti keppien kanssa Lahdessa ja krav maga -paitakin on jollain päällä.

http://www.ess.fi/uutiset/kotimaa/art2303419
Kyse on valeuutisesta, jonka ESS on sittemmin oikaissut.

Kuva
susanna.kaukinen
huhti 30, 2017, 20.17
Keskustelualue: Bothoan
Aihe: Escrima/CQC Lahti
Vastaukset: 56
Luettu: 8937

Escrima/CQC Lahti

Tervehdys keppi-viisaat!

Treenaamme kaveriporukalla CQC/Escrimaa Lahdessa. Suurelta osin toiminta perustuu Escrimaan, mutta mukana on myös rippeitä muista lajeista kuten JKD, WT, Silat ja Krav Maga.

Treenit on torstaisin klo 19 ja sunnuntaisin klo 14. Tarkennamme whatsappissa tapauskohtaisesti tarpeen mukaan. Treenit kestää 1-2 tuntia.

Harjoittelupaikka on Lahden vanhan hautausmaan edusta. Kyokushinia on harjoiteltu Suomessa talvella ulkona, joten tämän ei pitäisi olla mitenkään eksoottista, koska taistelijan pitää kyetä toimimaan kaikissa olosuhteissa.

Jos kiinnostuit ota yhteyttä: csm <piste> susanna <piste> kaukinen <ät> gmail.com

PS.
Olemme isänmaallishenkinen porukka, muttei se ohjaa toimintaa sinänsä millään lailla. Jotkut kuitenkin pitävät tätä miinuksena, joten sanotaan se tähän heti ihan suorilta ettei tarvitse asiasta myöhemmin purnata.

PPS.
CQCC-periaatteista löydät lisää tietoa täältä: https://ufile.io/7qm8j - linkki on voimassa 30 päivää.