Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

sinappi
kesä 23, 2016, 14.32
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30325

Commando Krav Maga

Commando krav magan päämies oli muuten human weapon -sarjan jaksossa opettamassa juontajille ampuma-aseen riistoa.

Noin kohdasta 15.13
[video][/video]
sinappi
kesä 23, 2016, 02.30
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30325

Commando Krav Maga

Lasse Candé kirjoitti: Ei tuosta ikävästä vakionegatiivisuudesta, jossa ei ole pätkänkään vertaa aitoa kiinnostusta, kannata välittää. Se on vain joillekin niin kivaa ja ei kovin kummoista lukijaa tarvitse havaitakseen informaatioarvo nollaksi.
Oliko se yllätysnegatiivisuutta, kun keskustelun alkupäässä humoristisesti implikoit, että commando krav magassa harjoitellaan ilman alusvaatteita? :D
Vesa Vuorinen kirjoitti: Minä en ota kantaa lajin perustajan Moni Aizikin taustoihin, enkä kokemukseen Israelin armeijan palveluksessa. Olen itse ollut kahdessa Aizikin pitämässä ohjaajakoulutuksessa Israelissa, eikä minulla sen perusteella ole syytä epäillä hänen taustojaan. Muuta sanottavaa minulla ei tästä aiheesta ole.
Moni Aizikin mahdolliset kyvyt ja valmiudet kamppailussa tai kamppailulajin ohjaajana eivät oikeastaan kerro mitään hänen sotilastaustastaan. Käsittääkseni sotilaille opetettavan lähitaistelu- ja kamppailukoulutuksen ei ole tarkoitus tehdä heistä ylivertaisia aseettomassa kamppailussa tai lähitaistelussa. Siviilitaustainen kamppailulajin harrastaja saattaa helposti omata ammattisotilasta paremmat valmiudet 1 vs. 1 aseettomassa kamppailussa tai lähitaistelussa. Vaarallisten henkilöiden kiinniottamiseen erikoistunut sotilaskin hoitaa tehtävänsä menestyksellisesti partio- ja ryhmätoimintaan liittyvillä taktiikoilla ja tekniikoilla. Ei suinkaan sillä, että hän olisi jokaista kiinniottamaansa henkilöä kovempi kamppailija. Ase- ja veitsiuhkaan sotilas vastaa käyttämällä ampuma-asetta.

On yleisesti tiedossa, että itsepuolustuslajille on myyntivaltti se, että lajin sanotaan olevan osa erikoisjoukkojen sotilaiden tai muiden hurjien koulutuksessaan käyttämä, koska tällaisella saadaan luotua tietynlaisia mielikuvia. Siksi on ihan loogista, että jotkut lajipioneerit tai kamppailuohjaajat liioittelevat tai keksivät kokonaan tyhjästä palvelushistorian asevoimissa. Tästäkin löytyy läjäpäin esimerkkejä. Tietenkään tämä ei ole yhtä kuin että tekaistulla palvelushistorialla ratsastava henkilö olisi huono kamppailija tai huono ohjaaja.

Minusta noissa Vuorisen postaamissa videoissa Lempäälän seminaarilta ja Israelin ohjaajakoulutuksesta välittyi kuva siitä, että on hyvät jumpat.

Kuva: kuvituskuva
Kuva
sinappi
kesä 22, 2016, 23.36
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30325

Commando Krav Maga

Kyynikko kirjoitti: Toivon että esim 1:30 eteenpäin ei ole tarkoitus opettaa kenellekään mitään.. Olen keskustellut tästä erittäin kokeneen kamppailulajivalmentajan kanssa, ja hänkään ei osannut sanoa mitä ko mustapukuinen nainen yrittää tehdä torjunnan jälkeen. Toiminta näyttää oravan uimiselta.
Tuo uintiliikkeitä muistuttava tekniikka esiintyy kahdessa Vuorisen linkittämässä videossa, joten se on varmaan ihan lajiin kuuluva juttu.

Kohdasta 0.55
[video][/video]

ja kohdasta 1.22
[video][/video]

Tähtäisikö tuo toiminta hyökkääjän häirintään samaan tapaan kuin senshidon shredder?
sinappi
touko 3, 2016, 19.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Commando Krav Maga
Vastaukset: 49
Luettu: 30325

Commando Krav Maga

Lasse Candé kirjoitti: Kuka tämä Pauli on?
Hän on niin salainen etten minäkään tiedä.