Haku löysi 2 tulosta

tapsaattori
tammi 5, 2018, 09.02
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27108

Opettajien voimankäyttö

Pari pointtia: Opettajia huolestuttaa mm. home, tulipalot ja väkivallan uhka. Koulujen turvallisuussuunnitelmaan perehtyminen (ainakin opettajien osalta) ja erilaisista uhista dokumentointi on kouluissa puutteellista. Opinnäytetyössä mitään konkreettista ratkaisuehdotusta ei esitetä edes pohdinnassa.

Mielenkiintoista ylipäätään kasvatukseen ja opetukseen liittyen on se, että turvallisuusyrittäjä, toinen oppilaitos tai ihan kuka vaan maallikko voi tulla kertomaan, että mikä koulussa mättää ja miten sitä pitäisi parantaa. Mediassa tälle nyökytellään ja todetaan että koulun pitäisi ratkaista kaikenlaisia ongelmia kehittymällä niin tai näin. Mihinkään huolellisesti perusteltuun ja tutkittuun asiaan nämä "parannus"ehdotukset eivät tietenkään perustu.

Opettajien toimintakenttä on jo nykyisellään niin laaja, että se sisältää mm. uravalmennusta, tuutorointia, ryhmäterapeuttina toimimista, IT-tukea (ja myös oppilaiden taitojen ja tietojen kehittämistä, joka tais olla se alkuperäinen open tarkoitus). Siinä on yllinkyllin tekemistä. Aina kun johonkin panostetaan lisää (esim. opettajankoulukseen lisättäis jokin turvallisuuskurssi) niin jostain se on pois.Valintojen maailma.
tapsaattori
tammi 3, 2018, 12.54
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 191
Luettu: 27108

Opettajien voimankäyttö

Lasse Candé kirjoitti:Olisi tullut lopputyötä aiheesta. Silmäilin hyvin nopeasti läpi eikä silmään osunut mitään maininnan arvoista tällä pikaselauksella. Jos jotakuta kiinnostaa katsoa ajan kanssa, niin kertoilkaa tänne, mikäli jutussa on jotain mielenkiintoista.

http://www.theseus.fi/handle/10024/95312" onclick="window.open(this.href);return false;
Outlining the security needs of Finnish teachers
Jämsen, Joel; Marttila, Lasse
Laurea-ammattikorkeakoulu
2015
All rights reserved

Julkaisun pysyvä osoite on http://urn.fi/URN:NBN:fi:amk-2015052610251" onclick="window.open(this.href);return false;

Tiivistelmä:

Opinnäytetyön tarkoituksena on tutkia kouluturvallisuutta ja määrittää minkälaista turvallisuuskoulutusta suomalaiset opettajat tarvitsevat. Tämän lisäksi työssä tutkitaan koulujen turvallisuuskulttuuria.

Opinnäytetyötä ei tehty millekään organisaatiolle tilaustyönä, vaan työn lähtökohtana oli tutkielman kirjoittajien kiinnostus tutkittavaa aihetta kohtaan. Kirjoittajien kiinnostus aihetta kohtaan syntyi kirjoittajien omien kokemusten pohjalta kouluturvallisuudesta ja siihen liittyvistä riskeistä ja uhista. Aihe on tämän lisäksi ollut jatkuvasti esillä mediassa, joten aihe on ajankohtainen.

Opinnäytetyössä suoritettiin kaksiosainen laadullinen tutkimus, jolla pyrittiin etsimään yksityiskohtaisia vastauksia vallitsevaan ongelmaan ja tutkimuskysymyksiin. Tutkimuksen ensimmäinen osa oli opettajille kohdistettu kysely ja toinen osa tutkimusta oli kouluturvallisuusasiantuntija Matti Waitisen kanssa suoritettu haastattelu.

Tutkimusten perusteella tämän opinnäytetyön tekijät löysivät vastauksen osaan ongelmista ja opinnäytetyön loppuosassa kirjoittajat antavat suosituksensa kuinka kouluturvallisuutta voisi parantaa tulevaisuudessa.
Joo. Tämä tiivistelmä alkoi lupaavasti mutta teoreettisen viitekehyksen kohdalla lässähti tunnelmat. Se ei ollut varsinaisesti teoriaa vaan yleistä pohdintaa ja sinne oli kirjoiteltu jo johtopäätöksiä. Rakenteessa on paljon muutakin ongelmaa sen lisäksi että oli yleisesti vaikea lukuinen oppari. Johtopäätöksiä on tehty ja jotenkuten perusteltu haastattelujen ja kyselyiden perusteella: turvallisuuskoulutusta (mutta tarkalleenottaen mitä ja milloin??) pitäis järjestää. Varsin ympäripyöreäksi jäi koko työn anti ja varmaan haukattu liian laaja ja kokonaisvaltainen tutkimusasetelma. Lähtökohdiltaan tutkimuskysymykset olis ennemminkin jotain väitöskirjaan kuuluvia.