Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

tienmestari
syys 6, 2015, 14.32
Keskustelualue: Vartiotorni
Aihe: Opettajien voimankäyttö
Vastaukset: 340
Luettu: 57370

Opettajien voimankäyttö

sinappi kirjoitti:
saarikko kirjoitti: Eiköhän tuossakin tilanteessa tulisi työturvallisuuslaki (738/2002) sovellettavaksi. (Ei muuten koske sotilaita, mutta poliiseja kyllä 8-) ). Ei koulutusta tilanteeseen ja 23 pykälä => ei velvollisuutta.
Pahoittelen off topicia, mutta kiinnostaa tuo sulkeissa mainittu kohta poliisien oikeudesta pidättäytyä työstä Työturvallisuuslaki 23 §:n perusteella. Minä nimittäin olen ollut siinä käsityksessä, että mitään oikeutta pidättäytyä vakavaa vaaraa hengelle ja terveydelle aiheuttavasta työstä ei ole, vaan virkavelvollisuus on esimerkiksi active shooter -tilanteessa (esim Hyvinkää ampuja) mennä tulta päin. Koulutuksessa tätä on perusteltu muun muassa sillä, että työnantaja kuitenkin tarjoaa asiaan kuuluvat suojavarusteet ja jokaisella poliisimiehellä on koulutus tilanteessa toimimiseen.

Ja näin sen ilman muuta pitää mennäkin. Eihän siitä mitään tulisi, jos partio sanoisi vaikka pyssykeikan kohdalla että ei mennä. Kuka muu sinne sitten menisi.
TtL 11 pykälässä on aika selkeästi kerrottu tuosta erityistä vaaraa aiheuttavasta työstä, jota varmasti tuo poliisien active-shooter tilannekin edustaa. Pitää olla koulutettu ja varustelutu, jotta ko. työtä saa tehdä. 23 pykälä ei tähän sellaisenaan sovellu. Tämän alle voisi mennä esim. puutteelliset putoamissuojat korkean paikan työskentelyssä tai asbestityö ilman asiallisia varusteita. Näin olen antanut itseni ymmärtää, kun työturvallisuuslain soveltamista työsuojeluhallinnon palkkalistoilla joskus ihmettelin.