Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Mjölnir
huhti 3, 2014, 12.54
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ruokavaliokatsaus
Vastaukset: 201
Luettu: 91666

Ruokavaliokatsaus

Mika kirjoitti: Kyllä siinä tosiaan jotakin idean tynkääkin oli (katselin tuon aamulla kokonaan), mutta noita maallikkoasiantuntijoita yhdistää vuodesta toiseen yksi ja sama tekijä: he eivät näe metsää puilta. He tarttuvat epäolennaisuuksiin ja luulevat niiden olevan asian ydin. Se on aina sama juttu. Olen näiden maallikkoasiantuntijoiden höpinöitä seurannut jo yli 10 vuotta.
Yllättävän paljon olen törmännyt samanlaiseen juttuun itsepuolustushommissakin; ei nähdä sitä isoa kehystä, vaan kehitetään helvetillinen riita jostain pienestä jutusta, koska "ei se voi toimia noin". Mutta jos nähtäisiin metsä puilta, niin tajuttaisiin, että puhutaan jostain ihan mikroskooppisen pienestä niepistä, joka ei välttämättä ole edes mitenkään relevantti, kunhan iso kehys on kunnossa!
Mjölnir
tammi 27, 2012, 07.45
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ruokavaliokatsaus
Vastaukset: 201
Luettu: 91666

Ruokavaliokatsaus

Staceyn, 17, ruokavalio järkyttää:
Elänyt 15 vuotta kananugeteilla

Stacyn mukaan McDonald'sin nugetin ovat parhaita. Muidenkin ketjujen tuotteet tosin maistuvat. (COLOURBOX)Syynä on nuoren naisen äärimmäisen yksipuolinen ruokavalio. Britannian Birminghamissa asuva Stacey on elänyt 15 vuotta pelkillä kananugeteilla. Stacey jäi rasvaiseen herkkuun koukkuun jo kaksivuotiaana, kun hänen äitinsä vei tytön McDonald'siin. Sen jälkeen hän on elänyt niillä. Ainoa toinen ruokalaji, jota tyttö suostuu syömään säännöllisesti, on ranskalaiset perunat - ja niitäkin hän nauttii osana nugettiateriaa. Satunnaisesti Stacey saattaa myös herkutella paahtoleipäviipaleella tai perunalastuilla.

Äärimmäisen epäterveellinen ruokavalio on aiheuttanut Staceylle jo vakavia terveysoireita. Stacey kiidätettiin hiljattain sairaalaan, kun hän pyörtyi hengitysvaikeuksien takia. Daily Mail -lehden mukaan tytön kielen verisuonet olivat turvonneet, ja hän kärsi anemiasta. Ensiapuna hän sai sarjan erilaisia ruiskeita ja tehokuurin vitamiineja. Stacey kun ei ole koskaan syönyt vihanneksia tai hedelmiä.

Onnistunut pysymään hoikkana

Lääkärit ovat varoittaneet tyttöä kananugettien vaaroista, mutta hän ei vieläkään pysty sanomaan herkulleen ei. Ehkä yksi syy tähän on se, että tyttö on onnistunut pysymään hoikkana. Tämän arvellaan johtuvan joko hänen aineenvaihdunnastaan tai liikuntaharrastuksestaan.

Siitä huolimatta pikaruoan pelätään tappavan Staceyn. Hän kun syö päivittäin terveyssuositukset ylittävät määrät kovaa rasvaa ja suolaa. Tämä voi nostaa verenpainetta ja heikentää kehon vastustuskykyä. Lisäksi sydän- ja verisuonisairauksien riski kasvaa.

Staceyn äiti Evonne kertoo The Sun -lehdessä yrittävänsä taivutella tyttärensä hakemaan ammattiapua riippuvuuteensa.

- Sydämeni särkyy joka kerta, kun näen hänen syövät nugetteja. Staceylle on kerrottu, että hän kuolee, jos jatkaa tuolla linjalla. Mutta hän väittää, ettei pysty syömään mitään muuta, sanoo Evonne.

Evonnen muut lapset syövät terveellisesti.

IL
Mjölnir
huhti 4, 2008, 21.54
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Ruokavaliokatsaus
Vastaukset: 201
Luettu: 91666

Uudessa Fighter Magazinessa oli juttu Mikko Rupposen syömisistä, ja hän kertoi vetävänsä paljon raakoja kananmunia. Paleodieetti, vai mikä se oli