Haku löysi 43 tulosta

Eppu
maalis 29, 2018, 12.09
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andy kirjoitti:
maalis 28, 2018, 10.51
Eikö esim. Mikko Salo voittanut maailmanmestaruuden ja sen jälkeen kun lajeja muutettiin vähemmän voimapainotteisiksi, hän on ollut tyyliin sijalla 100. Eikö ne 2009 lajit mitanneet noita samoja asioita, vai mistä on kyse?
Fanina tämä jäi vaivaamaan minua. Mikko Salo on sen verran huikea ja nöyrä tyyppi, että ansaitsee tulla tälläkin foorumilla kohdelluksi oikeiden tietojen kanssa. Hänen menestyksensä CrossFit Gameseissa:
2009: Maailman kovakuntoisin mies
2010: Viides sija
2011: Keskeytys loppukilpailuissa (Tärykalvon puhkeaminen uintia sisältäneessä lajissa)
2012: Välivuosi olkapäävamman takia
2013: Openissa maailman kakkonen, Euroopan regionalseissa kakkonen, Gamesit jäivät väliin viimehetken vatsalihaksen repeämän takia.
2014 eteenpäin valmentajan roolissa.


2009 kisojen jälkeen CrossFit-dokumentaristi Sevan Matossian lähti Suomeen selvittämään, mistä ihmeestä tällainen Mikko Salon kaltainen kaveri tulee ja mikä hän on miehiään.

Tunnin pätkä on aika kotikutoisen oloinen, mutta näin suomalaisena harrastajana viihdytti aikoinaan minua suuresti. Lajibisnes elää tästä mielikuvasta, että "ihan tavalliset ihmiset tekevät ihmeitä". Monen vuoden ajan tätä hypeä on haettu muun muassa islantilaisten menestyksestä. Pohjoisamerikkalaista yleisöä tuntuu viihdyttävän suuresti, että jossain Atlantilla on väkiluvultaan newyorkilaisen korttelin kokoinen valtio, josta tulee vaaleatukkaisia kisailijoita, jotka vuosi toisensa jälkeen niittävät menestystä. Mielestäni tämän dokumentin yksi hauskimpia kohtia on, kun Salo ei suostu kertomaan minne katosi eräänä päivänä.
paljastus:
Mikko Salo kävi auttamassa isäänsä muuttohommissa ja pelkäsi kuvaajien saavan hänestä käsityksen, että hän käyttäisi tätä tekosyynä, mikäli treenit eivät samana päivänä sujuisi.
Tuore kirjoitus CrossFit-kisojen kehityksestä
En aivan saanut alunperin koppia, mitä Andy tarkoitti kisojen muuttumisesta vähemmän voimapainotteiseksi, sillä karsinnoissa ja kisoissa käytetyt kuormat ovat jatkuvasti olleet kasvussa.
I was recently laying out a CrossFit Journal article, and I dug up a picture of legendary Games athlete Chris Spealler. He was out front of CrossFit Founder Greg Glassman’s original gym in Santa Cruz, California, in 2007. He was doing an overhead squat with 135 lb., and it was probably an impressive feat at the time. No one would bat an eye at it now.
Diane from June 25, 2004: Take a look at the comments here. You’ll see a ton of scaling, several Rx times well above 10:00 and a few times below 10:00—but not by much.

Fast-forward to May 2012: Here’s Dan Bailey doing the same workout at Regionals in 1:35. That’s 95 seconds.
Nämä lainaukset kertovat lajin huikeasta kehityksestä. Testattavat ominaisuudet eivät siis ole muuttuneet, kilpailijoiden suoritustaso on. Tätä voisi verrata vaikka uimahyppyihin, joissa sata vuotta sitten tehtiin kynttilöitä ja yksöisvoltteja, nykyisten neloisvolttien sijaan.

Tämä huippu-CrossFitin kehitys liittyy mielestäni oleellisesti tuohon vaarallisuuskeskusteluun, joka tosiaan jäi puolitiehen. On itsestäänselvää, että tuollainen vaatimustason nosto lisää myös loukkaantumisriskejä. Tuossa jutussakin käsitellään, miksi open-lajit ovat vuosi vuodelta vaativampia: niiden on tarkoitus auttaa löytämään oikeasti kaikista kovimmat. Nähdäkseni se ei onnistu nostamatta vaatimustasoa. Maailman kovakuntoisimman ratkaisemisessa on otettava ihmisistä kaikki irti. Eihän autonkaan suorituskykyä kuvata sanomalla "aika ketterä", vaan lyömällä tiskiin kilowatit, newtonmetrit, kiihtyvyys, huippunopeus ja maksimikuorma.

Tutkimus CrossFit-harrastajien loukkaantumisista
Kyseinen tutkimus on otoskooltaan varsin suppea, mutta antaa mielestäni silti osviittaa lajin harrastamisen riskeistä. 3,1 loukkaantumisella tuhatta harjoitustuntia kohti, CrossFit sijoittuu painonnoston, voimanoston ja voimistelun tasolle, ollen turvallisempi, kuin tutkimuksessa esimerkkinä käytetty rugby ja muut kontaktilajit. Näistä loukkaantumisista 7% vaati leikkaushoitoa (Pääsemättä käsiksi koko tutkimukseen, on vaikea sanoa minkälaisia leikkauksia nämä olivat ja mikä todellinen tarve on ollut). Tässä tutkimuksessa ei löydetty ensimmäistäkään rhabdomyolysis-tapausta, joista lajia myös aika usein parjataan keskusteluissa.
Eppu
maalis 28, 2018, 20.22
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Onko koolla väliä CrossFitissä? Tuo kehotyyppikysymys nousee keskusteluihin todella usein niin rivijumppareiden kuin kilpailijoidenkin kohdalla. Linkin takaa vanha juttu, jossa on tilastoitu Games-kilvoittelijoiden pituuksia ja pohdittu erityisesti kehonpainoa. Monesti kuulee salilla varsinkin pitkien ihmisten vetoavan kehonmittoihinsa suoritusta heikentävänä tekijänä, mutta rivitreenaajalle näillä asioilla nyt ei pitäisi olla väliä. Idolinsa voi valita podiumin kupeeseen päätyneiden Josh Bridgesin (165cm) ja Brent Fikowskin (188cm) väliltä.
Eppu
maalis 28, 2018, 16.48
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andy kirjoitti:
maalis 28, 2018, 15.07

Millaisia perusteluja minun pitäisi esittää, että olisitte tyytyväisiä?
Jos vaikka aloittaisit kertomalla, että missä ja miten CF-kilpailijoita on kohdeltu epätasapuolisesti.
Mutta tuota on sentään vähemmän tapahtunut, että kilpailun sääntöjä säädetään järjestäjän mieltymyksen mukaan.
Tarkoitatko CF:n yhteydessä lajien sisällön muutosta vai suoritusstandardeja, sillä säännöt ovat kyllä kaikissa kisoissa kaikille samat, muuttumattomat ja selvät ennen suorituksia.
Poomsekisoissakaan ei homma taida mennä niin, että vaikka Moskovan avoimissa järjestäjä päättäisi, että mikä poomse pitää esittää. Jotenkin herää epäilys, että Venäjän ykkösnimen suosikkipoomsella olisi aika hyvät mahdollisuudet tulla valituksi tässä.
No itse asiassa pisimmän aikaa omasta kilpailu-urastani suoritettavat liikesarjat arvottiin, eikä tämä tilaisuus koskaan ollut julkinen tapahtuma. Ratkaisin tämän opettelemalla kaikki mahdolliset liikesarjat niin hyvin, että pärjäsin, vaikka "arvonnan" tulos olisi ollut mikä tahansa.
Aina kun urheilussa liikkuu rahaa ja mainetta, oman kilpailijan voittoa pyritään varmistelemaan kaikin mahdollisin ja mahdottominkin keinoin.
Tässäkin piilee lajinomainen outous, mistä käsityksemme lienee eroavaiset. Keitä nämä "järjestäjän omat" urheilijat esim CF-gameseissa ovat?

Ei, mikään ei periaatteessa estä laittamasta 450kg mavea joka lajin alkuun, mutta pelkän maksimivoiman mittaaminen ei ole lajin tavoitteiden mukaista, eikä siten ratkaisisi voittajaa, jonka järjestäjät, katsojat ja kilpailijat haluavat.
Eppu
maalis 28, 2018, 11.20
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andy kirjoitti:
maalis 27, 2018, 22.29
Tuntuu ettei kaikilla ole nyt oikein kokemusta kilpaurheilusta.
Tämä toimii myös toiseen suuntaan. Käsitykseni mukaan tässä keskustelussa viimeaikoina keskustelleista ihmisistä ainoastaan minulla ja Mjölnirillä on kokemusta CrossFit- ja/tai crosstraining-kisoista. Itse muuten kilpailin aikaisemmin kahdeksan vuotta (josta suurin osa maajoukkuetasolla) lajissa, jossa kilpailija on yksin areenalla ja tuomarit antavat henkilökohtaiseen arvioonsa perustuvat pisteet. Suoritettavat liikesarjat perustuivat kilpailijan vyöarvoon, ja no, tiedät kyllä, miten vyöarvoja korealaisissa kisoissa voi järjestellä. Tämä ei varsinaisesti liity aiheeseen, mutta tiedän ainakin mitä epätasapuolisuus on.

Siihen nähden, että oma ydinosaamisalueellasi, eli kehälajeissa kilpailijat valitaan bisnesneuvotteluilla ja keskeytykseen päättymättömät ottelut ratkaistaan kisajärjestäjän valitsemien tuomareiden äänestyksellä, pidän tätä koko epätasapuolisuusaspektin tulosuuntaa jotenkin jännänä. Pata kattilaa vai miten se meni :D
Andy kirjoitti:Onhan tuo nyt ihan älytöntä, että järjestäjä voi päättää koko kilpailun kulun ja vaikkapa etukäteen kysellä oman maan/kaupungin kilpailijalta, millaiset lajit tämä mieluiten haluaisi. Eihän tuota voi pitää mitenkään tasapuolisena.
Tuo on ihan totta, että järjestäjällä on mahdollisuus tehdä ihan mitä tahansa, mutta kuten tässä keskustelussa on kohta kaksi vuotta todistettu, ei kannata. Golfissa tunnettiin aikoinaan klubitason pelaajien kisoissa käsite "kenttämestarin erikoiset", kuten kohotetut reiät ja epätasaisesti ajetut nurmikot. Vieraspelaajien menestymättömyys johti vääjäämättä siihen, ettei järjestävän seuran ulkopuolelta valunut enään latin latia järjestäjän laariin, ja moisista typeryyksistä oli bisneksen takia luovuttava. Aivan sama pätee CrossFit-kisoihin, kisan tasosta ja mittakaavasta riippumatta, kilpailijoiden suosimiseen tähtäävästä toiminnasta ei ole kisajärjestäjille etua.
Andy kirjoitti:Mitä jos vapaaottelussa kilpailujärjestäjä voisi kieltää joitain tekniikoita käytöstä? Vaikkapa vieraskehän ottelijan bravuurilopetuksen. Olisiko sekin tasapuolista? Tai se sangen yleinen ongelma, että järjestävä seura tietää amatöörikilpailun osanottajat ennen muita. Onko sekin ok? Sehän on ihan samanlainen tilanne kuin se että jollekin kilpailijalle voidaan vuotaa etukäteen lajit, joita muut eivät vielä tiedä.
Kisalajien vuotaminen voisi olla mahdollista, mutta kuten todettua, siinä ei ole lajibisneksen kannalta mitään järkeä. Lisäksi se on aivan käsittämättömän vaikeaa. Jos vaikka halutaan suosia yhdessä lajissa omaa suosikkia, joka vetää maasta 250kg, järjestäjällä ei ole mitään takeita, etteikö kisaan osallistuvien joukossa sattuisi olemaan kolmensadan vetäjiä.
Andy kirjoitti:
maalis 28, 2018, 10.51
Eikö esim. Mikko Salo voittanut maailmanmestaruuden ja sen jälkeen kun lajeja muutettiin vähemmän voimapainotteisiksi, hän on ollut tyyliin sijalla 100. Eikö ne 2009 lajit mitanneet noita samoja asioita, vai mistä on kyse?
CrossFit gamesit vuosina 2007-2010 olivat vielä marginaalisen pieni tapahtuma, johon ei järjestetty mitään karsintoja ja tapahtuma ja laji haki kilpailumuotona uomiaan. Vähän niinkuin UFC, jossa ukot tekivät 90-luvulla vielä kauluskuristuksia, ei niillä enää siellä voita.

Hahmottaakseni itsellenikin kilpailijoiden suosimisen vaikeutta myös itselleni, tarkastelin tämän vuoden viimeisten regionals-paikat ansainneiden miesurheilijoiden sijoituksia open-lajeissa:
paljastus:
Region / Sijoitus / Lajikohtainen keskiarvosijoitus
Africa and Middle East / 20 / 39,33
Asia / 10 / 21,83
Australasia / 30 / 65,67
Canada East / 15 / 32,00
Canada West / 5 / 9,67
Central America / 15 / 41,67
Central East / 20 / 37,33
Europe Central / 20 / 56,67
Europe North / 20 / 43,83
Europe South / 20 / 59,67
Mid Atlantic / 20 / 59,33
North Central / 20 / 67,67
North East / 25 / 51,67
South America / 25 / 71,83
South Central / 20 / 66,17
South East / 20 / 58,33
South West / 20 / 55,67
West Coast / 35 / 86,50
Eli kisojen seuraavaan vaiheeseen päässeiden henkilöiden lajikohtainen keskiarvosijoitus kuudessa lajissa oli keskimäärin 154,56% huonompi, kuin viimeiseen kisapaikkan vaadittu loppusijoitus. Kun kisoihin saa osallistua aivan kuka tahansa ja ilmoittautua ihan mihin tahansa regioniin, tällaisessa järjestelmässä joidenkin suosiminen on nähdäkseni halun puutteen lisäksi myös mahdotonta. Ainoastaan voidaan suosia tiettyjä fyysisiä ominaisuuksia, mutta järjestäjä ei voi tietää kenellä näitä ominaisuuksia maailmassa eniten on.
Eppu
maalis 27, 2018, 17.36
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andy kirjoitti:
maalis 27, 2018, 15.11
Se että se ei ole tasapuolinen kilpailijoille.
Nyt tarvitsen kyllä jotain konkreettisempaa. Mielestäni on varsin tasapuolista, että kaikki kisoihin vapaaehtoisesti osallistuvat suorittavat määrättynä aikana, tismalleen samat testit ja heidät jokainen tuomaroidaan erikseen tarkasti määriteltyjen sääntöjen ja liikestandardien mukaisesti. Mitkä tekijät tämän epätasapuolisuuden luovat?
Eppu
maalis 27, 2018, 12.07
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Tuo viimeisen lajin äänestys saa tässä keskustelussa mielestäni tarpeettoman suuret mittasuhteet. Lajillisesti kyse on samanlaisesta muuttujasta, kuin että ammattinyrkkeilyottelun kaksi viimeistä erää päätettäisiin pitää viisi sekuntia pidempinä tai lyhyempinä. Kaikkien fanat ad patolgien ja ad hominemien pelosta huolimatta mun on nyt pakko kysyä, että etkö Andy ymmärrä vai halua ymmärtää CrossFit-kilpailujärjestelmää? Mikä lajissa sinua risoo niin paljon, että näet siellä edelleen salaliittoja, joiden kannattamattomuus lajin kannalta on jo useasti keskusteltu läpi?
Eppu
maalis 27, 2018, 10.28
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andy kirjoitti:
maalis 27, 2018, 10.18
Absurdia jos et näe ongelmaa siinä, että kilpailijat voivat etukäteen kertoa mikä laji heille olisi sopivin ja se jolla on eniten someseuraajia, saa toiveensa kuuluviin paremmin kuin joku syrjäisen maan riviurheilija.
Niin yhteensä kuudesta pisteytetystä lajista yksi valittiin äänestämällä noista yllä avatuista vaihtoehdoista. Näissäkään vaihtoehdoissa ei ollut nähdäkseni juuri merkittäviä eroja, ja urheilijoille jäi alle kaksi tuntia vaihtoehtojen julkaisusta myllyttää fanejaan äänestämään omaa suosikkilajiaan. Ei, en todellakaan näe, että kyseisellä tempulla voisi päättää sijoittuuko oma suosikki kaikkien lajien yhteenlasketuissa tuloksissa esimerkiksi Pohjois-Euroopassa keskiarvolla 45 vai 48.

Edit. piti oikein tarkistaa, että viimeisen lajin voittanut Fraser ei tuotannut faneilleen minkäänlaista syötettä äänestyksen suhteen.
Eppu
maalis 27, 2018, 10.11
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Eppu kirjoitti:
maalis 22, 2018, 12.50
Kirjoitan viikon päästä tänne miksi ja miten Nike-urheilija Mathew Fraser voitti openin ylivoimaisesti, voittamatta ainuttakaan lajia :D
Olin väärässä, Fraser voitti viimeisen open-lajin. Openin lopullisten tuloslistojen virallistaminen suoritetaan Suomen aikaa torstaina, mutta nyt voidaan jo tarkastella maailmanlaajuisella filtterillä alustavia voittajia. Miesten puolella Nike-urheilija Mat Fraser kiipi täysin ylivoimaiseen voittoon. Fraser keräsi maailmanlaajuisessa vertailussa 98 pistettä (keskiarvosijoitus lajeissa 16,33), toiseksi tulleen Alex Vigneaultin kerätessä 440 pistettä (ka 73,33), ja kolmanneksi parhaiten menestyi Willy Georges 601p (ka 100,17). Naisten puolella voiton vei Cassidy Lance-McWherter 189 pisteellä (ka 31,5) toiseksi tuli Kara Saunders (ent. Webb) 193p (ka 32,17) ja kolmanneksi Carolyne Prevost 260p (ka 43,33).

Tämä tarkastelu ei luonnollisesti ota huomioon, ketkä onnistuivat raivaamaan tiensä Regionals-kisoihin, mutta antaa mielestäni hyvän käsityksen siitä, mitä tuossa lajissa on hallittava, jotta kykenee saavuttamaan menestystä. Esimerkkinä voidaan tarkastella myös vaikkapa Pohjois-Euroopan miehiä, joissa kahdenkymmenen parhaan kilpailijan karsintarajan alle päätymiseen vaadittiin keskiarvosijoitus 45,33. Avain onneen on tasaisuus. Kokonaiskisassa miesten yleisen sarjan voittajalle kertyi yksi lajivoitto, naisten voittajan sijoittuen parhaimmillaan seitsemänneksi. Keskiarvosijoituksia tarkastelemalla minun on hirveän vaikea nähdä mahdollisuuksia suosia kilpailijoita millään muulla keinolla, kuin valmentamalla kysenen urheilija pärjäämään kaikkia ihmisen fyysisen toimintakyvyn mittareita testaavissa lajeissa keskiarvoisesti muita paremmin. :D

Suomalaisnaiset kirivät viimeisessä lajissa ja nyt ennen tulosten virallistamista näyttäisi siltä, että Euroopan Regionalseissa nähdään kaksi suomalaisnaista ja Afrikan ja Lähi-Idän kisoissa yksi. Emilia Leppänen pitää tällä hetkellä alueensa kolmatta sijaa, joten itse näen toiveikaan mahdollisuuden nähdä suomalaisväriä tämän vuoden loppukisoissa.
Eppu
maalis 23, 2018, 09.15
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

18.5 -laji valittiin vanhoista open-lajeista 11.6, 13.5 ja 14.2.

11.6
7 minuutin aikana niin monta toistoa kuin ehtii:
3-6-9-12-15...
Thruster
Chest to Bar Pull-up

13.5
Ensimmäiset neljä minuuttia: Kolme kierrosta 15 Thrusteria ja 15 C2B Pull-upia.
Jos ehtii kaiken, 4-8min: uudet kolme kierrosta.
Jos ehtii kaiken, 8-12min: uudet kolme kierrosta.
Jos ehtii kaiken, 12-16min: uudet kolme kierrosta.
Ja niin edelleen. Uuden aikaikkunan mahdollistamat kierrokset saa aloittaa välittömästi, kun edelliset on saanut suoritettua, kellon tekemättä aikahyppyä.

14.2
Jatketaan niin monta toistoa kuin mahdollista.
0-3min: 2 kierrosta 10 Overhead Squat ja 10 C2B Pull-up.
3-6min: 2 kierrosta 12 Overhead Squat ja 12 C2B Pull-up.
6-9min: 2 kierrosta 12 Overhead Squat ja 12 C2B Pull-up.
Jatketaan niin pitkään, kuin ehtii kaikki toistot tai aikaikkuna loppuu kesken. Uuden aikaikkunan mahdollistamat kierrokset saa aloittaa välittömästi, kun edelliset on saanut suoritettua, kellon tekemättä aikahyppyä.


18.5-lajiksi äänestettiin 11.6. Miehillä 45kg ja naisilla 29kg tanko. Kuten aikaisemmin ounastelinkin, lajit ovat hyvin samankaltaisia. Liikevalikoimassa oli ainoastaan eroa valakyykyn ja thrusterin suhteen, näiden fyysisen kuormittavuuden erot kevyellä painolla ovat mielestäni lähinnä mielipidekysymys. Merkitsevä ero valinnassa syntyi testin pituuden suhteen. Valittu testi on määrätyn mittainen lyhyt spurtti, jossa huiput tulevat tekemään yhtäjaksoisina sarjoina maksimisuorituksen. Vaihtoehdoiksi jääneet lajit olisivat olleet kestoltaan mahdollisesti huomattavasti pidempiä ja esimerkiksi työn rytmitys ja taktiikka olisi näytellyt suurempaa roolia.
Eppu
maalis 22, 2018, 12.50
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Jarppa kirjoitti:
maalis 22, 2018, 11.34
Eppu kirjoitti:
maalis 22, 2018, 10.21
Andy kirjoitti:
maalis 22, 2018, 10.18
Ymmärsinkö oikein, että voin äänestää tuolla sitä lajia, joka on suomalaiskilpailijoiden kannalta paras?

Ja tämä oli siis se sama Crossfit, missä ei ole syytä epäillä, että lajivalinnalla suosittaisiin ketään?
Kyllä. Jos kykenet arvioimaan mikä on kyseisten kolmen urheilijan kannalta edullisin, mutta puolen miljoonan muun osallistujan ominaisuuksien kannalta epäedullisin, kykenet yhden äänen verran edesauttamaan suosikkejasi.

Huomenna olemme viisaampia siitä, minkälaiset vaihtoehdot ovat. Oma arvaukseni on, että ne mittaavat keskenään samoja fyysisen suorituskyvyn mittareita, mutta tämä on yksi tapa saada lisää katsojia ja seuraajia.
Äkkiseltäänhän tuo on parempi kuin esimerkiksi lajeissa, missä säännöt määrittää pieni piiri jossakin kansainvälisen järjestön huipulla. Esimerkiksi judon "ei suoria hyökkäyksiä jalkoihin"-sääntö muutti koko lajia siten, että joiltakin ottelijoita lähti kaikki parhaat tekniikat pois.
On kuitenkin syytä huomioida, että tässä tapauksessa yhteisö ei päätä liikestandardeja ja lajien sisältöjä, vaan valitsee Castron suunnittelu- ja testitiimin laatimista kolmesta kisalajista yhden suoritettavaksi.

Kirjoitan viikon päästä tänne miksi ja miten Nike-urheilija Mathew Fraser voitti openin ylivoimaisesti, voittamatta ainuttakaan lajia :D
Eppu
maalis 22, 2018, 10.21
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andy kirjoitti:
maalis 22, 2018, 10.18
Ymmärsinkö oikein, että voin äänestää tuolla sitä lajia, joka on suomalaiskilpailijoiden kannalta paras?

Ja tämä oli siis se sama Crossfit, missä ei ole syytä epäillä, että lajivalinnalla suosittaisiin ketään?
Kyllä. Jos kykenet arvioimaan mikä on kyseisten kolmen urheilijan kannalta edullisin, mutta puolen miljoonan muun osallistujan ominaisuuksien kannalta epäedullisin, kykenet yhden äänen verran edesauttamaan suosikkejasi.

Huomenna olemme viisaampia siitä, minkälaiset vaihtoehdot ovat. Oma arvaukseni on, että ne mittaavat keskenään samoja fyysisen suorituskyvyn mittareita, mutta tämä on yksi tapa saada lisää katsojia ja seuraajia.
Eppu
maalis 22, 2018, 10.00
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

CrossFit-yhteisö valitsee viimeisen open-lajin 2018

Noniin! CrossFit haluaa korostaa lajin yhteisöllistä luonnetta ja sitouttaa harrastajia mukaan lajivalintaan. Suomen aikaan puoliltaöin julkaistaan kolme lajivaihtoehtoa, joista kaikki internetin äärelle kykenevät ihmiset ympäri maailman saavat äänestää mieleisensä vuoden viimeiseksi open-lajiksi.

Leaderboard. Tilanne ennen viimeistä lajia on suomalaisnaisten osalta kutkuttava. Pohjois-Euroopasta Regionals-kisoihin olisivat tällä hetkellä menossa Anette Nieminen (16) ja Sanna Venäläinen(20), Emilia Leppäsen ollessa varsin tukevasti kolmantena Afrikan ja Lähi-Idän lohkossa.
Eppu
maalis 19, 2018, 13.05
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Eppu kirjoitti:
maalis 18, 2018, 17.42
Kanveesin öljyämisvertaus ontuu, sillä CrossFit-standardeja kehitetään ja hiotaan jatkuvasti ja harjoittelussa ja kilpailuissa urheilujoiden turvallisuus ovat ensisijaisia tekijöitä. Esimerkiksi köysiä ja tankoja ei öljytä, eikä uima-altaaseen tuoda pirajoita.
Aikani kuluksi vastaan itselleni :D

Tämän videon alussa näkyy, miten Rich Froning tuli vuoden 2010 kisoissa köysikiipeillessään varsin ikävästi alas kovalle alustalle. Nykyään kisoissa käytetäänkin alla olevan kuvan mukaisia patjoja liikkeissä, joissa putoamisvaara on ilmeinen. Tällaisen patjan käyttäminen tosin vaikeuttaa köyteen hyppäämistä, joten siten heikentää maksimaalista suoriutumista.
Kuva

Toiseen lajille erittäin tyypilliseen erittäin vamma-alttiiseen liikkeeseen, eli erilaisiin laatikon yli hyppyihin ollaan reagoitu käyttämällä pehmustettuja laatikoita. Tällainen vaimentaa hyppimisestä niveliin kohdistuvia tärähdyksiä ja mahdollisten kompastumisten sattuessa reunat eivät raavi jalkoja avohaavoille, kuten puisten laatikoiden kanssa saattaa käydä.
Kuva

Tämän lisäksi kaikissa tuntemissani kilpailuissa esimerkiksi tangon tiputtaminen selän taakse on kielletty. Kontrolloimattomasti pomppivien tankojen kanssa on tapahtunut vakaviakin onnettomuuksia, minkä johdosta esimerkiksi maaliviivan yli kiiruhtavan urheilijan on maltettava tiputtaa tanko kontrolloidusti eteensä, hypätä tangon yli ja vasta sitten jatkaa maaliin.
Eppu
maalis 18, 2018, 17.42
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Cf-kisoissa tapahtuu esimerkiksi huippukamppailuun verrattuna aika vähän loukkaantumisia. Viimevuoden Gameseissa taisi tulla pari keskeytystä, yksi olkapää esimerkiksi meni sijoiltaan cyclocross-radalla.

Millä perusteella CF-kilpailut ovat sillisalaattia? Ylivoimaisesti suurin osa liikestandardeista yms. on kaikille entuudestaan tuttuja ja vuosien saatossa vakiintuneita.

UFC-vertaus oli tarkoitettu kuvaamaan lajin ammattilaisen ja maallikon välistä välimatkaa. CrossFit-kisoilla (Open-Regionals-Games) on tarkoitus löytää maailman kovakuntoisin, eli ammattilainen. Amatöörin tehdessä ammattilaisten juttuja, riskit nousevat, se on selvä. Kanveesin öljyämisvertaus ontuu, sillä CrossFit-standardeja kehitetään ja hiotaan jatkuvasti ja harjoittelussa ja kilpailuissa urheilujoiden turvallisuus ovat ensisijaisia tekijöitä. Esimerkiksi köysiä ja tankoja ei öljytä, eikä uima-altaaseen tuoda pirajoita.
Eppu
maalis 18, 2018, 16.42
Keskustelualue: Mahanpururata
Aihe: CrossFit
Vastaukset: 318
Luettu: 31898

CrossFit

Andylle: esimerkiksi tuolta Lauri Suomela -ketjuun postaamiesi juttujen perusteella on helppo ymmärtää, miten erilaisessa lajikulttuurissa elät. Kulttuurien ero lienee bisnesmallissa. Siinä missä esimerkiksi nyrkkeilypuolella myydään tuhansien eurojen pöytäpaikkoja kehän vierestä, lyödään vetoa ja promoottorit kauppaavat ottelijoitaan kuin karjaa, taloudellinen tulos ei synny siitä, että joku kotiäiti päättää perustaa lisenssimaksuja maksavan salin tai teini ostaa t-paidan, jossa on kotiosavaltiosta maailman valoihin nousseen jampan nimikirjaimet.

Kirjoituksistasi on toistuvasti myös ymmärrettävissä, että mielestäsi jossain on CrossFittaajia kovakuntoisempia, jotka eivät vaan osallistu kisoihin. Mä olen syksyllä jäämässä hoitovapaalle, niin mulla on 2019 openin aikaan mahdollisuus vaikka kiertää kameran kanssa Suomea ja käydä tuomaripätevyys. Jos löydät jostain mielestäsi suomalaisia CrossFittaajia kovemmassa kunnossa olevan kaverin, olen valmis tulemaan tuomaroimaan :) varsinkin jos kyseinen henkilö ei ole harrastanut lajia, niin Dave Castro ei tiimeineen ole osannut suunnitella lajeja, joissa hän olisi heikoilla ;) olen valmis maksamaan hänen osallistumismaksunsa ja omat matka- ja majoituskuluni.