Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Kalle Koskinen
loka 2, 2012, 15.17
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kuntosaliharjoittelun perusteet
Vastaukset: 213
Luettu: 24279

Kuntosaliharjoittelut perusteet

Minä en anna mitään vinkkiä ohjelmaan, haluan vain muistuttaa parista asiasta. Hengitys, säännöllisyys, hyvät toistot (laatu). Joskus on joillekin aloitteleville pitänyt vinkata paria asia kun ovat esim. hirveällä hosumisella veivanneet ja pompautelleet painoja rintakehästä (penkissä). Jos itse treenaan voimaa, niin alaslasku on parisen kertaa hitaampi kuin työntövaihe ja hengitys on selkeästi mukana. Esim. yhden jalan kyykyt nykyään teen hyvin keskittyneesti ja hallitusti.

Ja paikan päällä on aina hirvittävän hyvä kysellä niitlä pidempään nostaneilta, voimakkailta miehiltä vinkkejä. Asiallisesti kysyy, eikä mene kesken sarjan häiritsemään, niin aika monesti saa perusteellisen vastauksen. Monet kumminkin tykkäävät kertoa asiasta mistä tietävät ja mikä on itselle rakas. Hyödynnä sitä! Lisäksi muista kuunnella omaa kroppaa. Testaile ja tunnustele, yhdelle sopiva ohjelma ei ole välttämättä sinulle sopiva. Mutta suosittelisin ohjelmia kokeillessa tekemään yhdenlaista esim. yhden kuukauden ajan, jotta saa siitä ja sen toimivuudesta paremman kuvan. Eli ei viikottaista ohjelman vaihtoa, niin kuin eräs aiemmin tuntevani heppu teki, heh heh.

Minun ohjeitakin voi luonnollisesti kyseenalaistaa, en ole mikään tieteellinen treenaaja. Mutta olen aina pyrkinyt ajattelemaan asioita joten viimeisenä vinkkinä olkoon: aivot mukaan :)

EDIT: Jalkojen räjähtävyyteen ei muuten burpeet ole ainakaan yhtään pahaksi. Itse sain niiden ja yhden jalan kyykkyjä tehdessä aika lailla voimaa lisää, mitä oman kropan räjähtävään liikkeeseen tulee. Tsekkaa tuubista Ross Enamaitin mallia burpeista, ovat ainakin hyvin suoritettuja.