Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 25 tulosta

Vesa Vuorinen
syys 29, 2014, 08.03
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Vielä eräs asia. Laitoin tästä jo ilmoituksen tuonne palstalle, minne se kai kuulukin. Mainitsen kuitenkin nyt myös täällä, että Moni Aizik tulee tammikuussa Suomeen. Hän pitää Parkissa noin seitsemän tunnin mittaisen seminaarin. Jos nyt joku on kiinnostunut Commando Krav Magasta, tätä parempaa esittelyä ei Suomessa tule koskaan olemaan. No, se päivä maksaa 60 euroa, mutta kaikkihan nykyään maksaa. Jos lippuja hankkii 5 kpl, ne saa hintaan 50 euroa / kpl. Kyseessä on kuitenkin lajin kehittäjä. Toivoisin itse, että varsinkin kaikki CKM:ää kriittisesti miettivät tulisivat seminaarin. On tietenkin paljon pyytää ihmisiä maksamaan, jos eivät muutenkaan oikein arvosta laji. Syy on kuitenkin selkeä. Aizik on maailman paras ihminen esittelemään CKM:n. Jos seminaarissa käymisen jälkeen on sitä mieltä, että laji ei toimi, ok. Sitten voi ainakin sanoa, että on omakohtaisesti testannut asian lajin parhaan ihmisen johdolla. Tosin tämä on aika epätodennäköistä. Aizikin seminaareihin osallistuneet eivät sen jälkeen ole CKM:ää enää arvostelleet. Nyt poistun, enkä häiritse täällä ihmisiä enempää.
Kuva
Vesa Vuorinen
syys 29, 2014, 07.21
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Kiitos Mjölnirille! Olen ihan samaa mieltä. Mutta kuten sanoin, koitan ottaa asioista opikseni.
Vesa Vuorinen
syys 29, 2014, 07.20
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Minä kiitän palautteesta! Kuten aikaisemmin sanoin, tarkoitukseni ei ole koskaan haukkua muita lajeja. Minä olen harrastanut itse sekä karatea , että krav magaa. Tästä johtuen olen käyttänyt muutamien tekniikoiden vertailua. Osoittaakseni, miksi minusta CKM:n ratkaisu on toimivampi. Ehkä tämä on ollut siis huono tapa. Korostaisin vielä, etten ole koskaan esimerkiksi sanonut krav magan olevan huono järjestelmä. Olen vain sanonut oman mielipiteeni muutaman tekniikan toimivuudesta. Olen myös aina korostanut kuitenkin magan toimivuutta noin yleisesti muuten. Minulla ei ole mitään syytä alkaa haukkumaan muita lajeja. Joskus tulee tilanteita, jolloin myös kysytään eroja tekniikoissa tms. Luonnollisesti silloin jotain vertauksia olen tehnyt.

Minä en ole kuitenkaan kehityskelvoton yksilö. Otan aina opikseni asioista. Keskityn siis jatkossa vain ja ainoastaan esittelemään itse CKM:ää. Aina näyttöää olevan mahdollisuus pahoittaa jonkun mieli. Kuten sanoin, tämä ei ole koskaan ollut minun tarkoitukseni. Pahoittelen siis asiaa vielä kaverisi suuntaan.

Minun täytyy kyllä vielä tähän väliin sanoa, että olen kuullut myös CKM:stä kaikkea roskaa enemmän kuin laki sallii. Alkaen jo lajin nimestä. Tosin tietynlaiseen arvosteluun sai ehkä varautuakin etukäteen. Minä en itse kuitenkaan lue keskustelupalstoja. En myöskään yleensä ala kommentoimaan mitään CKM:stä esitettejä väitteitä. Minulla on muutakin tekemistä, kuin olla vastaamassa kaikenlaisiin haukkumisiin. Halusin nyt kuitenkin nyt tähän asiaan ottaa kantaa. Varsinkin, kun minut mainittiin siinä nimeltä.

Kiitos vinkistä. En siis ala kommentoimaan eri lajien mahdollisia kategorointeja millään tavalla :-) ,mutta nyt olen sanonut sen, mitä minulla tähän oli kommentoitavaa.

Ensi esittelyssä pidän kuitenkin nämäkin asiat mielessäni.
Vesa Vuorinen
syys 28, 2014, 10.48
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Kohteliaasti huomauttaisin, että käytin äsken yleisesti nykyään tunnettua jakoa: perinteiset kamppailulajit, uudemmat, ns. "reality based" -lajit. Varmasti karate toimii IP puolellakin, ei siinä mitään.
Kaikki kuitenkin toivottavasti tajusivat minun tarkoitukseni noissa viesteissä. Ei minun jokaista lausettani tarvitse alkaa erikseen analysoimaan. Minä olen aina pitänyt kamppailulajeista. Arvostan kaikkia lajeja kuitenkin paljon. Totta kai minulla on omat mielipiteeni, sekä oma ykköslajini. Se ei silti tarkoita sitä, että puhuisin pahaa muista lajeista. Pyydän anteeksi, jos joku on käsittänyt väärin jonkun kommenttni / kirjoitukseni. AIna on vaarana, että tulee väärin ymmärretyksi.

Hyvää loppuvuotta!
Vesa Vuorinen
syys 28, 2014, 10.05
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Yksi lisäys vielä.

Koska olen opetellut esimerkiksi CKM:n tekniikoita yli kuuden vuoden ajan itse, se antaa minulle kohtalaisen hyvän pohjan. Voin sanoa opetelleeni monia tekniikoita oikeasti satoja, sekä taas satoja kertoja. Yksin kotona, kavereiden kanssa salilla. Varmaan moni muukin treenaa paljon. Halusin vain tällä sanoa, että ei aina tarvitse treenata seuroissa saadakseen osaamista. Minua on myös opettanut yksityisesti monien eri lajien taitavatkin ihmiset. Meillä oli Nokialla joksu hieno harrastuskerho. Siellä oli mukana monien lajien ihmisiä. Tuolla mainitussa paikassa treenasin yhteensä yli 7 vuotta. Kyllä minä voin hyvin seistä mainostamani kokemuksen takana. Ainoat meriitit mitä olen mainoksissani käyttänyt, ovat "Suomen ainoa virallinen CKM ohjaaja" ,sekä "Oman kurssinsa 3. paras ohjaaja". Molemmat pitävät paikkansa. Kolmanneksi paras Israelissa olin. Suomessa ei myöskään toista virallisen CKM opestuslisenssin omaavaa ohjaajaa ole.

Minä itse luulen, että CKM lajina tuntuu ärsyttävän joitakin ihmisiä. Tästä syystä itse lajia, sen kehittäjää, minua ja kaikkea CKM:ään liittyvää arvostellaan. Minä olen sitä mieltä, että jos ei jotain lajia ole itse harrastanut - tai ainakin edes kokeillut - on huono sitä arvostelemaan.
Vesa Vuorinen
syys 28, 2014, 09.52
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Huomenta,

ja taas mennään tähän ihmisten mollaamiseen. Internet on siitä hauska ja ihmeellinen maailma, että siellä kuka tahansa pystyy kritisoimaan, arvostelemaan, tai haukkumaan ketä tahansa. Mös anonyymisti, kuten täälläkin moni tuntuu tekevän. No, vastaan kysymyksiisi.

Olen muistaakseni jo aiemmin sanonut täälläkin, etten ole koskaan aikaisemmin suorittanut missään lajissa mitään mainittavaa. Minulla ei ole mustia vöitä, mestaruuksia tai meriittejä. En ole koskaan muuta väittänytkään. Olen harrastanut kuitenkin monia lajeja. Se, että jotain harrastaa, ei tarkoita, että siinä pitää olla mestari. Olen myös harrastanut itsepuolustusta noin yleensä. Opetellut esimerkiksi juuri CKM tekniikoita yksin, sekä harjoitellut niitä työpaikan kerhossa. Treenejä olen pitänyt pienimuotoiseesti vuodesta 2005 asti. Olen harrastanut yhteensä kaikkea kamppailulajeihin ja itsepuolustuksene liittyvää yli 13 vuotta. Tosin siitä on kolmisen vuotta nuoruuden karate-ja judokokeilua. Eli varsinaista itsepuolustusta noin 10 vuotta. Minä en ole koskaan liioittellut taustaani - tai sanonut sne olevan "vankka 15-v".

Minä olen harrastanut magaa yli 3 vuotta. Tältä pohajlta voin hyvin sanoa oman mielipiteeni lajista. Joka tosin on kaikissa esittelyissäni ollut aina positiivinen. CKM perustuu krav magaan. Siinä on pohjana magan tekniikoita. Miksi minä alkaisin esikuvana ollut järjestelmää haukkumaan? Olen sanonut ana, että krav maga on hyvä laji. Toimii varmasti monissa tilanteissa Siinä on kuitenkin elementtejä, jotka minusta on toteutettu paremmin CKM:Ssä. Esimerkiksi parempi kontrolli asetekniikoissa. Tämä on minun oma näkemykseni, jota sanon halutessani joskus esimerkkinä. En silti koskaan puhu pahaa krav magasta.

Minä en hauku muita lajeja. Olen harrastanut karatea monta vuotta. Se on hauska harrastus, mutta ei mikään reality based -IP laji. Voin joskus verrata jotain tekniikkaa toisen lajin vastaavaan. Vain siinä tapauksessa, että osaan molemmat tekniikat itse.

Minä otan nyt tämän yhden kerran kantaa näihin "kuulemma sitä" ,"kuulemma tätä" -keskusteluihin. Minä en ole pitänyt montaa esittelytilaisuutta. Tiedä oiekin hyvin, mitä niissä olen sanonut. Jos minulta kysytään parasta lajia, sanon aina "minusta paras", tai "minulle sopivin" jne. Esimerkiksi defendo tai krav maga ovat hyviä ja toimivia lajeja. CKM tarjoaa vain erilaisen vaihtoehdon. Tapanani ei ole jatkossakaan muita lajeja haukkua. Sille en voi mitään, että minua edes tapaamattomat ihmiset kommentoivat tekemisiäni, tai sanomisiani netissä.
Seuraavan kerran olen esittelemässä CKM:ää joskus loka-marraskuussa Helsingissä. Sinne paikalle tulevat voivat itse todeta tapani esitellä omaa lajiani.

Hyvää syksyn loppua!

-Vesa
Vesa Vuorinen
elo 7, 2014, 16.09
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Arvon L.K puhuu viisaita sanoja.

Minä ainakin olen varsin pitkälle samaa mieltä.
Vesa Vuorinen
elo 7, 2014, 07.38
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Huomenta,

kiitos TT:lle asiallisesta viestistä!

Minä laitoin CKM:n kattojärjestön nokka miehelle (Moni Aizikille) hieman palautetta tästä asiasta. Palaan asiaan, kun kuulen mahdollisia muutoksia CKM Finlandin ohjeistukseen. Luonnollisesti minä ja CKM Finland suomalaisina tahoina noudatamme täällä lakeja ja asetuksia. Siksi muutin tosiaan tuon rikosrekisteriasian ehdottomasta toivotuksi.
Kuten jo muut täällä mainitsivat, varmaan tuollainen joustava politiikka on se paras. Eli jos joku kertoo suoraan jostain yksittäisestä rikoksesta tms. ,mutta vakuuttaa täyttävänsä kriteerit. Hänet hyväksyisin varmaan itsekin CKM:n kurssille.
Ei minulla ole sinänsä muuta syytä valikoida ihmisiä, kuin tuo mitä jo sanoin aiemmin. Siis omalta kohdaltani. En halua opettaa väkivaltaisia ihmisiä, jotka tod.näk. käyttäisivät taitojaan väärin. Turpaani nuorena saaneena tiedän siis tilanteen. Asia erikseen on sitten kattojärjestön vaatimukset. Niitä on pyrittävä noudattamaan parhaansa mukaan. Käsittääkseni kaikki Suomen krav maga seuratkin ovat sitoutuneet kattojärjestön ohjeistukseen?

Asiasta vielä toiseen. Moni Aizikin kanssa henkilökohtaisesti harjoitelleena, voin suositella kokeilemaan tuota tammikuun tulevaa seminaaria. Hän on taitava, todella taitava. Myös loistava opettaja. Ja kyllä, tämän voi tulkita myös tapahtuman mainostamiseksi :D ,mutta ei kai noille muuten kunnolla mainosta saa...tilaisuuteen osallistuminen varmasti muuttaa monien mielipidettä ja näkökulmaa CKM:stä.

Loppuun vielä eräs kommentti. Minä toivon ainakin vain onnea ja menestystä kaikille suomalasille krav maga-,defendo-ja muille kamppailulajien seuroille! Tämä on sen verran iso maa, että kaikille lajeille varmasti riittää harrastajia. Minä näen asian vain niin, että laaja kirjo antaa paljon vaihtoehtoja. Esimerkiksi kotikaupungissani Valkeakoskella on kieltämättä asukaslukuun nähden paljon kaikkea IP touhua. Mutta mitäpä siitä. Jos 10 ihmistä kiinnostuu CKM:stä, se tuskin on niin paljon pois muilta seuroilta. Aurinkoista loppukesää!
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 17.58
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Hmm,

jos nyt puhun epävirallisesti, hieman tuota asiaa kai voisi kiertää...,ilmoittamalla sopimattomalle hakijalle vaikka kurssin olevan täynnä. No, eihän tuo ole ratkaisu kaikkeen. Minä luulen, että näillä pohdinnoilla on vain akateeminen merkitys. En usko, että niistä noin 10 henkilöstä jotka minun kurssilleni tulevat, kukaan on suuri rikollinen :-) ,jotenkin en usko muutenkaan, että ainakaan pahimmat kriminaalit tulisivat vastaaville kursseille. Onhan se aina silti mahdollista.

Jos näitä asioita haluaa pohtia ihan vain lämpimikseen...,mitä jos hakija sanoo itse olevansa vaikka tuomittu pahoinpitelystä. Väittää kuitenkin, että se oli itsepuolustusta, ja väärin annettu tuomio. Ja vakuuttaa asian olevan juuri näin. Hänellä olisi siis rekisteri, mutta hän itse sanoisi olevansa hyvä ihminen. Mitä sitten tehdään?

Kysyn joka tapauksessa tuota rekisteriä + yrityksen oikeutta valita asiakkaansa sen perusteella lakimieheltä. Ilmoitan joskus, kun saan vastauksen.
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 17.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Olen hieman eri mieltä Petri P:n kanssa.

Minä en ainakaan itse halua opettaa ihmistä, joka esimerkiksi on todistetutsti väkivaltainen. Tai vaikkapa tuomittu jostain pahoinpitelyistä. Kyse on siitä, että en pidä itse väkivaltaisista henkilöistä. Aloitin joskus aikoina magan juuri siksi, kun sain ilman syytä yhdeltä pahikselta todella kunnolla turpaani. En todellakaan aio opettaa ainakaan tietoisesti ketään vastaavaa.

Minä olen myös sitoutunut noudattamaan Commando Krav Magan kattojärjestön sääntöjä. Tämä asia rikosrekisteristä tulee sieltä. Kuten tässä aiemmin jo todettiin, tarkistaminen voi olla sitten asia erikseen.
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 16.27
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

No niin,

Hyvä, kun nämäkin asiat tulivat esille tässä vaiheessa. Tiedotan organisaatiota, että Suomessa ei saa selvittää hakijoiden rikosrekisteriä. Selvitän myös lakimieheltä jo pelkästä mielenkiinnosta miten tuo asia yrityksissä menee? Siis se, voidaanko kieltää opettaminen rikosrekisterin omaavilta?

Suomen krav maga liiton sivuilla hakijoista mainitaan "Krav Maga on tarkoitettu kaikille yli 18 vuotta täyttäneille puhdasmaineisille henkilöille." Tuohan käytännössä viitannee myös juuri rikosrekisteriin.

Kuten jo aiemmin sanoin, kaikissa tapauksissahan tässä on kyseessä se, ettei kukaan halua opettaa mahdollisia lajin väärinkäyttäjiä. Koska en ole ihan varma miten tuo rikosrekiseri menee, muotoilin CKM Finlandin sivut hieman eri tavalla. Nyt rikosrekisteri "ei ole toivottavaa". Poistin viittaukset sen tarkistamiseen, koska tämä oli Suomessa mahdotonta. Koska kattojärjestömme Combat Survival on kuitenkin yritys, selvitän tämän asian vielä lakimiehen kanssa.
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 14.15
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Kyllä.

Varsinkin jos kouluttava taho on yritys, ja kattojärjestö on toinen yritys. Silloin esimerkiksi kouluttava taho voi esimerkiksi myydä virallisesti kattojärjestönä toimivan yrityksen tuotetta. Tässä tapauksessa koulutusta. Tällöin voidaan vaatia, että osallistuja ilmoittaa tietonsa kattojärjestölle. Muuten ei saa tuotetta itselleen.
Anyway, tällä asialla ei liene kuin akateeminen merkitys. Siis tietojen luovuttamisella. Minulle jo ilmoittautuneet ihmiset ovat kaikki esimerkiksi antaneet luvan tietojensa ilmoittamiseen. Jos tämä tulisi olemaan jollekin ongelma, haluaisin kyllä kuulla miksi? Sen jälkeen sitten voisin miettiä, mitä asian kanssa tehdään.

Minä kerron asian virallisen puolen, kun saan sen selville. Laitan illalla asiasta mailia lakimiehelle. Ja korjasin jo hieman noita sivujamme :-)
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 13.14
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Niin,

kuten sanoin niin vaatimus rikosrekisterittömyydestä ei ole minun keksimäni. Se on kattojärjestömme vaatimus kursseille tuleville. En olisi niin varma, ettei tuota voisi yritystoiminnassakin soveltaa. Jos vaikka lajia opettava taho on yritys, se voi kai asettaa kriteerejä myymälleen tuotteelle. Kuten vaikka 18 vuoden iän. Samalta pohjalta voisi ehkä ajatella muitakin kriteerejä. Sellaisia, jotka eivät ketään syrji. Tosin kieltämättä tämä asettaa kyllä rangaistuksensa jo kärsineen ihmisen hieman eriarvoiseen asemaan. Kuten sanoin, selvitän tämän eräältä lakimieheltä. Sitten ei tarvitse arpoa asiaa.

Henkilötietojen luovuttamiselle ei ole mitään estettä. Koska siis tämä tapahtuu 1) asianomaisten omalla suostumuksella 2) niitä ei kopioida mistään rekisteristä 3) ne luovutetaa ulkomaalaiselle yritykselle. Ne tarvitaan senkin takia, että kurssin läpäisevät saavat suoraan kattojärjestöltä sertifikaatin kotiinsa. Olen ollut sen verran yritystoiminnassa mukana, että tiedän tämän asian ihan varmaksi. Tietoja ei lähetetä, jos joku ei siihen suostu. Tosin hän ei myöskään silloin saa mahdollista sertifikaattia. Ja ainakin minusta olisi erikoista, miksi joku ei suostuisi?
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 13.00
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Kiitos herrat!

Muutetaan asiaa. Selvitän tuon virallisen kannan eräältä tutulta lakimieheltä. Tunsin hänet jo Nokian aikoina. Osannee sanoa, miten tuo asia menee virallisesti. Siis tuon opettamisen / rikosrekisterittömyyden kannalta. Palaan asiaan joskus, jos saan sen selville. Tässähän kuitenkin lähtökohta on hyvä - eli välttää antamasta väkivaltaisille ihmisille lisää keinoja tehdä pahaa. Ei minun tai edustamani järjestön tarkoitus ole loukata entisiä rikollisia...,tai syrjiä vähemmistöjä. Luultavasti kaikki tämän täällä nyt tajuavatkin.

Palaan vielä yhteen asiaan. Täällä oli jotain puhetta Commando Krav Magan nimestä. Noo, mitä tuohon voisin sanoa...,virallisesti CKM on nimetty noin siksi, että "krav Maga tarkoittaa hepreaksi lähi-tai kontaktitaistelua. "Commando" viittaa lajin sotilastaustaan, sekä siihen, että CKM:ssä käytetään osittain samoja tekniikoita ja taktiikoita IDF:n kanssa. Olen silti samaa mieltä siitä, että varmasti asiassa on ajatelty myös kaupallisuutta. CKM:hän ei ole tyypillinen seuravetoinen laji. Kattojärjestö on yritys, ja aika moni ylemmän luokan ohjaaja tekee opetusta ammatikseen. Suomen kieleen sana "commando" istuu huonosti. Olen samaa mieltä. Kuitenkin, hepreassa se kuulemani mukaan tarkoittaa vain erikoisjoukkojen sotilasta. Siellä ihan yleinen sana. Luultavasti myös esimerkiksi Amerikan suunnalla on helpompi myydä lajia tuolla nimellä, kuin jollain kökkö-mätöllä.
Sinänsä hauskaa, mutta olen juuri Suomessa huomannut tuon nimen aiheuttaman negatiivisuuden. Olen siitä saanut kuulla aika paljon. Mutta mitäpä minä siitä :-) .jos ihmisen suurin murhe on yhden lajin nimi, hänellähän menee aika hyvin...
Vesa Vuorinen
elo 6, 2014, 11.37
Keskustelualue: Kenttä
Aihe: Krav Maga
Vastaukset: 935
Luettu: 192782

Krav Maga

Eräs asia vielä.

Uskon toki itseäni viisampia täällä, eli sitä, että rikosrekisteriä ei saa tarkistaa Suomessa. Koska en halua antaa väärää kuvaa sivujemme mainonnalla, muutan sanamuodon vielä tänään erilaiseksi. Poistetaan kohta "tarkastetaan", ja jätetään vastuu asiasta kurssille tulijoille. Se käsittääkseni ei ole laitonta, että lajia ei opeteta rikosrekisterin omaaville? Eikös tämä ole case defendossakin, Mjölnir?