Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 9 tulosta

Olppaemi
touko 2, 2012, 21.23
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Eläinkunnan ihmeet

Ihmiset kalastaa yhdessä delfiinien kanssa Brasiliassa:

Olppaemi
kesä 12, 2008, 20.33
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Höh. Tuli lähinnä kuvaa katsottua, enkä tajunnut sen heposen olevan joku ihmisluomus. :?
Olppaemi
kesä 5, 2008, 20.54
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Olppaemi
huhti 6, 2008, 16.38
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Olppaemi
elo 3, 2007, 23.16
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Ei oo helppoo metsän elävilläkään. :lol:
Iltalehti kirjoitti: Kinder-orava iski taas!
3.8.2007 4:13

Pitkäkyntinen jyrsijä pistellyt poskeensa jo kymmenen suklaamunaa.

Voro-orava poimii Kinder-munan karkkihyllyn alatasanteelta silmänräpäyksessä. Siivoushommat ahne voro jättää suosiolla muille.

Kuva
(LUKIJAN KUVA)

Kaava on aina sama. Asiakkaiden mukana sisään, nopea syöksy karkkihyllylle, Kinder-suklaamuna pikavauhtia suuhun, yllätyslelu käpälien väliin ja suoraan kassojen ohi ulos.

Lähellä Jyväskylän keskustaa Tapaninkadulla sijaitseva Siwa-liike on joutunut röyhkeän city-oravan iskun kohteeksi jo kymmenen kertaa. Ensimmäisen kerran voro näyttäytyi parisen viikkoa sitten ja torstaina se iski jälleen.

- Se tietää tasan tarkkaan mitä se tekee: se ottaa munasta kuoret pois, ahmii vähän suklaata ja häipyy lelun ja suklaapalojen kanssa ovesta ulos, myymäläpäällikkö Irene Lindoos kuvailee.

Intohimonsa kohteen mukaan Kinderiksi nimetyn pörröhännän elinpaikasta ei ole tietoa, mutta sen otaksutaan asustelevan läheisessä metsässä.

- Se on kuulemma käynyt varastelemassa korppuja vanhusten palvelutalostakin. Ei se välitä mistään mitään, niin häikäilemätön se on, Lindroos sanoo.

Kansainvälinen julkkis

Lindroos ei ole varma, mitä tehdä liukasliikkeisen suklaavarkaan suhteen. Elintarvikekaupan on mietittävä hygienia-asioita, mutta toisaalta oravan aiheuttamat taloudelliset tappiot ovat jääneet pieniksi, ja vorosta alkaa olla liikkeelle jo pr-hyötyäkin.

- Suurajot ovat juuri käynnissä, saa nähdä kuinka suuri ryntäys tulee oravan takia. Mietimme kyllä, että pitäisikö meidän kutsua tuholaistorjuja, mutta ei me sitä pystytä hävittämään. Korkeintaan se voitaisiin viedä häkissä maalle, Lindroos miettii.

Kinderistä on tulossa joka tapauksessa kovaa vauhtia kansainvälisen tason julkkis: uutistoimisto Reuters raportoi makeannälkäisestä jyrsijästä keskiviikkona, jonka jälkeen voro-oravan tempaukset levisivät lukemattomille verkkosivustoille ympäri maailmaa.

- Me ollaan mietitty, että se lunastaa itse pr-palkkionsa, Lindroos naurahtaa.
Olppaemi
kesä 19, 2007, 20.32
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Lisää bugeja. :jester:
Helsingin yliopiston Luonnontieteellinen keskusmuseo
Tiedote 11.06.2007 | Aihe: Luonnontieteellinen museo
Suurikokoisten pensasampiaisten vaellus vyöryi yli Suomen

Suomeen on jo yli viikon ajan virrannut aaltoina miljoonien pensasampiaisten (Dolichovespula media) vaellus. Suurikokoisten ampiaisten liikehdintään reagoivat ensimmäisinä lintuharrastajat, jotka raportoivat poikkeuksellisen voimakkaasta länteen päin suuntautuvasta vaelluksesta. Ongelmissa ovat olleet myös perhosharrastajat, joiden sokerisyötit ampiaismassat ovat tukkineet.

Jopa yli kolmisenttisen herhiläisen (Vespa crabro) jälkeen toiseksi suurin ampiaislajimme on normaalisti harvalukuinen ja moinen massaesiintyminen varsinkin keväällä on harvinaista. Nyt vaelluksella olevat yksilöt ovat selvästi tavallista ampiaista kookkaampia hieman yli kaksisenttisiä kuningattaria.

Liikkeellä on ollut myös pieniä määriä herhiläiskuningattaria ainakin Kaakkois-Suomessa, joten kannattaa pitää silmällä myös tätä suurinta ampiaistamme. Sen erottaa varmuudella muista ampiaislajeista niskassa olevasta punertavanruskeasta paksunnoksesta. Herhiläisen, kuten kaikkien muidenkin ampiaisten polvitaitteisissa tuntosarvissa, on selvä kulma. Tuntosarvia tarkastelemalla niitä ei voikaan sekoittaa vaarattomiin suurikokoisiin sahapistiäisiin, kuten isopuupistiäiseen, jolla on suorat tuntosarvet tai nuijasarvisiin nuijapistiäisiin.

Pensasampiaisten vaellus saapuu meille ilmeisesti suoraan idästä, koska normaalisti kuningattarien pitäisi etelämpänä olla jo pesimispuuhissa. Viime vuosi on ollut Suomen itäpuolella ilmeisesti suotuisa pensasampiaisille ja aikuisena talvehtineet kuningattaret ovat lähteneet syystä tai toisesta massavaellukselle. Monet hyönteiset käyttäytyvät näin jos niiden kannat kasvavat suuriksi.

Vaelluksen alkusyynä saattaa olla kuuma alkukesä, kuivuus ja mahdollisesti heikentynyt ravintotilanne Pohjois-Venäjällä. Aikuiset ampiaiset käyttävät ravinnokseen lähinnä mettä, mutta toukat tarvitsevat liharuokaa, kuten aikuisten pyydystämiä hyönteisiä. Myös täkäläisillä kimalaisilla on ollut ongelmia löytää riittävästi mettä kukista ja niitä on löytynyt paljon kuolleina muun muassa syreenien alta. Kenties kimalaiset ja ampiaiset eivät ole pärjänneet kilpailussa medestä muiden hyönteisten kanssa ja joutuneet lähtemään liikkeelle.

Teksti: Jaakko Kullberg
Kuva
Olppaemi
kesä 7, 2007, 20.26
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Paappa kirjoitti:
Olppaemi kirjoitti:Tällä hetkellä käynnissä olevan Suomi-Belgia pelin kentälle ilmestyi huuhkaja, peli keskeytettiin. :smt005

Se on asunut ilmeisesti kauemminkin Olympiastadionilla.
http://www.hs.fi/videot/1135227821473" onclick="window.open(this.href);return false;

Cool... 8) Hieno otus.
Hienoin. Avataristakin tuttu...


HS kirjoitti: Bubi-huuhkaja ei ole vielä palannut Olympiastadionille


Julkaistu: 19:41

Antti Tiainen

helsingin sanomat
SAMI KERO / HS

Kuva

Kun Bubiksi nimetty huuhkaja keskeytti keskiviikkoiltana Suomen ja Belgian välisen jalkapallon EM-karsintaottelun yli kuudeksi minuutiksi, huuhkaja-asiantuntijat olivat ihmeissään.

"Normaalioloissa tämä olisi jotain aivan uskomatonta, mutta kaupunkihuuhkajat ovat 2000-luvun uusi ilmiö ympäri Eurooppaa", kertoo kaupunkihuuhkajaryhmän vetäjä Raimo Seppälä Helsingin seudun lintutieteellisestä yhdistyksestä Tringasta.

Lehahdettuaan lopulta Olympiastadionilta lokkien saattelemana Bubi on pysynyt sillä tiellä.

"Olemme kaikki kaivanneet Bubia. Stadionin ala-aula on ollut koko päivän täynnä turisteja, jotka haluavat tulla katsomaan huuhkajaa", naureskelee Olympiastadionin markkinointipäällikkö Pekka Hurme.

Ihmiset ovat ehdotelleet Olympiastadionin henkilökunnalle jopa vakituisten huuhkajakierrosten järjestämistä ja postikortin painamista sympaattisesta maskotista.

Bubi on hengaillut Olympiastadionilla lähes päivittäin tammikuusta asti, alkukevään kuukauden mittaista taukoa lukuun ottamatta.

Bubin rohkea käytös sai kaupunkihuuhkajaryhmän jäsenet epäilemään, että sillä täytyy olla Olympiastadionilla pesä, jossa on poikanen tai useampia.

Ryhmäläisten kokenut pesäbongari Juhani Ahola kävi kuitenkin tarkistamassa tilanteen: Bubilla ei ole kotia stadikalla.

2000-luvun eurooppalaisia cityhuuhkajia yhdistää se, että ne eivät juuri välitä ihmisistä ja heidän tekemisistään. Bubin keskiviikkoinen veto oli kuitenkin ennennäkemätön.

"Se ei edes viitsinyt aluksi lähteä pois. Tuollainen teko lyö kyllä laudalta kaikki aikaisemmat", Seppälä ihmettelee.
On näitä ennenkin tapahtunut:
Veikkausliiga.com, vuonna 2005 kirjoitti: TPS:n "12. pelaaja" torjui kulmapotkua henkensä kaupalla.

Eilisen TPS-KuPS-ottelun yhdeksi "tähdeksi" nousi sorsa, joka sattui majailemaan väärään aikaan väärässä paikassa.

Sorsa asettautui kesken ottelun Kupittaan jäähallin puoleiseen päätyyn kentälle kulmalipun läheisyyteen ilmeisesti huomaamatta KuPSille juuri tuomittua kulmapotkua. KuPSin ghanalaisvahvistus Seth Ablade onnistui epäonnekseen osumaan kulmapotkullaan suoraan katseensa pallosta irrottaneeseen lintuun. ;D

Pallosta tulleen iskun voimasta lintu menetti hetkeksi tajuntansa ja kannettiin Veritas Stadionin ripeiden järjestysmiesten toimesta kentän ulkopuolelle elpymään. Elvytys kannatti, sillä vastoin sorsan kohtalosta liikkuneita tietoja se lensi myöhemmin olosuhteisiin nähden varsin hyvinvoivana pois stadionalueelta.

Real Madridin Santiago Bernabéulla on muuten koulutettuja haukkoja, jotka pitävät kutsumattomat vieraat loitolla.
Olppaemi
kesä 6, 2007, 20.42
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Tällä hetkellä käynnissä olevan Suomi-Belgia pelin kentälle ilmestyi huuhkaja, peli keskeytettiin. :smt005

Se on asunut ilmeisesti kauemminkin Olympiastadionilla.
Olppaemi
huhti 8, 2007, 02.41
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Eläinkunnan ihmeet
Vastaukset: 477
Luettu: 58557

Laredo kirjoitti: Muistaakseni Kongon tienoilla sademetsissä asuu muurahaislaji jonka vaarallisin vihollinen on sieni. Tämä kyseinen sieni aiheuttaa muurahaisyksilön sairastumisen, ja tämä alkaa nytkiä ja käyttäytymään epänormaalisti. Usein sairastuneet yksilöt kannetaan mahdollisimman kauas pesästä jottei sieni pääse leviämään. Kun sienen aiheuttama sairaus on edennyt aivoihin asti, muurahainen kiipeää niin korkealle kuin voi ja juuri ennen kuolemaansa tarraa lujasti kiinni. Parin päivän kuluttua muurahaisen päästä kasvaa noin 5cm pitkä sieni joka levittää itiöitään. Tämä kyseinen sieni on tuhonnut mahtavia muurahaisyhdyskuntia.

Ps. Pahoittelen etten löytänyt muurahaislajia tai sienen nimeä, oli muutama viikko sitten avarassa luonnossa.
Video aiheesta:
http://emuse.ebaumsworld.com/video/watch/6977" onclick="window.open(this.href);return false;

Taisi olla samaa kuvaa myös tosiaan avarassa luonnossa.