Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Veepee
huhti 5, 2017, 10.40
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bai Mei
Vastaukset: 28
Luettu: 11306

Bai Mei

Ettei olisi kyseessä vain ihan vanhanaikainen kirjoitusvirhe? :D

Yksinkertaistetuilla merkeillä siis 弹 rakennetaan 弓+单, ääntämyksessäkään ei ole kuin toonin kokoinen ero, dàn vs. dān. Ehkä jollakulla on vain vahingossa tippunut joskus tuo jousta tarkoittava radikaali pois. :P

Niin kuin Congi sanoi, 单 tarkoittaa useimmiten "yksittäistä". Esimerkiksi taijin klassikkoliike "piiska" on 单鞭/dānbiān, kuten englannin kielinen käännöksensäkin, "Single whip". Siksikin vähän hassua, että kyseessä olisi KFM:n mainitsema merkki.
Veepee
marras 4, 2015, 11.57
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bai Mei
Vastaukset: 28
Luettu: 11306

Bai Mei

Katoin ton videon, voi jeesus. :D

Meidän treenaamisen lähtökohtana on kuitenkin se, että vastustaja yleensä blokkaa eikä tollasille ketjuille tuu käytännössä paikkoja. Taitoa pikemminkin on se, että pääsee niistä käsistä läpi. :)

Kenenkään ei kannata sekoittaa tuollaista touhua meidän harjoitteluun. :p
Veepee
marras 4, 2015, 09.22
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bai Mei
Vastaukset: 28
Luettu: 11306

Bai Mei

Mä en oo millään muotoa asiantuntija Suomessa treenatun pak mein suhteen, mutta me treenataan pak mein rinnalla myös Yau Kung Munia 柔功门, joka on pitkälti aika samaa tavaraa... :)

Mä tiedän, että meidän kurrikulumiin kuuluu ainakin kaikki pak mein ydinliikesarjat, eli zik bou kyun (直步拳), gau bou teoi (九步推), sap baat mo kiu (十八摩桥)ja maang fu ceot lam (猛虎出林). Lisäformeja on sitten ainakin myös sap zi kyun (十字拳), muista en osaa sanoa varmuudella kun en tiedä, oon ollu vasta vähän reilun kuukauden mukana. On niitä kuitenkin lisää, uskoisin. Kirjotin noi kantonit miuten Jyutping-romanisaation mukaan, ne voi siksi näyttää vähän oudolta. :D

Fat san pak meistä mä en tiedä mitään. En oo niin syvällä kiinalaislajiskenessä, mulla on kuitenkin sen verran enemmän kokemusta japanilaislajeista pohjalla. :)
Veepee
marras 2, 2015, 13.27
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Bai Mei
Vastaukset: 28
Luettu: 11306

Bai Mei

Helsingissä on pieni treeniporukka, joka treenaa Potkuunkin harvakseltaan kirjoittavan Congin opastuksella. Olen ollut nyt siinä mukana noin kuukauden. Hieno laji, mutta varsin haastava ja alkuvaiheessa vatsalihaksille erittäin tuskaista touhua. :D