Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Veepee
joulu 9, 2015, 12.31
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Goju-ryu Karate
Vastaukset: 112
Luettu: 36207

Goju-ryu:sta

Joo, ja vielä yks juttu jota en nähnyt puhelimella kirjoittaessani. Tensho ei oo mitä suurimmalla todennäköisyydellä tullut Higaonnalta ainakaan katamuodossa, sillä Higaonnan katoissa ei missään tehdä Tenshon liikkeitä. Harjoitteena sen siirtyminen on ihan mahdollista, mutta itse uskon, että se on joltain kiinalaiselta opittu.
Veepee
joulu 9, 2015, 12.27
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Goju-ryu Karate
Vastaukset: 112
Luettu: 36207

Goju-ryu:sta

Kommenttina Timon viestiin. Goju-ryussa ei ole nousevaa torjuntaa (agi-uke) kuin yhdessä katassa, nimittäin Gekisai dai ichissä. Oli Nagamine ollut mukana sen suunnittelussa tai ei, Miyagi on ottanut kataan jotain Shorin-puolen tekniikoita.

Jotain hakka-kungfun katoja, joissa pyöritellään tenshomaisesti käsiä pomppaa esiin säännöllisin väliajoin. Kyseessä lieneekin siis lähinnä jonkin tason yleinen harjoite, oon nähnyt tenshomaista käsitekniikkaa myös Uechi-harrastajien tekemänä. Kojo-perheen Fuzhoun salilla olisi kuulemma harjoitettu myös rokkishu-nimistä harjoitetta (six machine palms). Se, että Miyagi teki sen ympärille Sanchin-henkisen katan on minusta ihan ymmärrettävää ja todennäköistä.
Veepee
joulu 1, 2015, 09.09
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Goju-ryu Karate
Vastaukset: 112
Luettu: 36207

Goju-ryu:sta

Minusta tuo Goju-kain eli suomeksi japsi-gojun video oli kolmanneksi parasta goju-demoamista, mitä olen nähnyt. Varsinkin alun Sanchin- ja Tensho-katojen periaatteiden esittely oli hienoa matskua.

Toi Andyn kommentoima video ei kyllä ollut kauheen edistynyttä. Lyötiin ja potkittiin perus jee. (Ihan hyvin tosin.) Mitsiä ja ippon kumitea. Askelparitekniikassahan (eli ippon/sanbon kumitessa) ei harjoitteena ole mitään edistynyttä. Mielestäni se on lähinnä tekniikkaharjoittelun alkeistasoa.