Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Veepee
heinä 8, 2019, 08.42
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Mitä seuraavaksi?
Vastaukset: 107
Luettu: 17380

Mitä seuraavaksi?

Mulla on nyt tässä vahvasti oma lehmä ojassa, mutta kamppailulajeja laajemmasti näen just tämänhetkisessä liikuntakulttuurissa taidolle ehkä enemmän välmää ja tilaisuuksia lisätä suosiotaan kuin mitä sillä ehkä aikaisemmin oli. Hittilajia taidosta ei koskaan tule, se on aika varma, mutta monipuolisena ja parhaimmillaan jännittävänä, sopivasti kamppailullisena liikuntalajina hyvin markkinoituna taidolla on mahdollisuus vetää porukkaa puoleensa.

Koko liikuntalajikenttä muutenkin tuntuu lähestyvän saturaatiopistettä sen suhteen, miten erilaiset uudet jutut vetävät porukkaa. Taido pystyykin tarjoamaan monille ihmisille erilaisia juttuja sen mukaan, mistä he itse tykkäävät: kehonhallintaa, akrobatiaa, urheilua, kamppailua, kilpailua, yhteisöllisyyttä jne. Nimenomaan monipuolisuus on taidon etu; samalla kuitenkin kiistatta sen isoin ongelma on sen varsin huono tunnettuvuus liikuntalajien parissa. Onneksi lajijärjestö pyrkii korjaamaan tätä tilannetta erilaisilla projekteilla tälläkin hetkellä. Kuten jo alussa sanoin, taidosta ei todennäköisesti tule ikinä mitään samanlaista räjähdyksenomaista trendiä kuten BJJ:stä tai vapaaottelusta, mutta hyvin toteutettuna sillä on mielestäni enemmän potentiaalia kasvattaa harrastajamääräänsä kuin monella muulla kamppailulajilla.