Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Veepee
tammi 21, 2017, 14.37
Keskustelualue: Wu Guan
Aihe: Tian Xing Jian Chinese Kung-fu?
Vastaukset: 2
Luettu: 819

Tian Xing Jian Chinese Kung-fu?

Teinpäs minäkin vähän googlettelua, ja sain tongittua jonkun verran infoa irti tästä Tamotsu Miyahirasta. Long story short, Tamotsu on okinawalainen, joka treenasi nuorena ensin karatea ja halusi sitten oppia kungfua. Meni Wuhanin urheiluyliopistoon vaihtarina vuonna 1984, opiskeli siellä kungfua. On sittemmin treenannut monenlaista.

"Tian xing jian" on yksinkertaisesti pelkästään Miyahiran oman koulun nimi. :P Se on otettue Yijingin/I-Chingin eli Muutosten kirjan pätkästä "天行健, 君子以自彊不息": Tiān xíng jiàn, jūnzǐ yǐ zìjiàng bù xī. Tuo pätkä on klassista kiinaa, jota en osaa yhtään, mutta yritetään nyt kuitenkin... Tämä on varmaan aivan puuta heinää: "Herrasmies saavuttaa voimakkuuden olemalla itseään kohtaan taipumaton lepäämättä". Tai jotain, siinä puhutaan herrasmiehestä, terveydestä/voimakkuudesta ja lepäämättömyydestä.

Miyahira on opiskellut ainakin xingiyiä, taijia, bajia ja tongbeita.