Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Veepee
tammi 25, 2017, 15.41
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Paras IP-laji: KARATA
Vastaukset: 116
Luettu: 13539

Paras IP-laji: KARATA

YJT kirjoitti: Itse ehdotin free runningin harjoittelua, mutta parkouria on varmaan paremmin tarjonnassa. Käsittääkseni parkour keskittyy enemmän temppuiluun ja esteiden käyttämiseen trikkailun apuna, kun taas free running on juoksemista vaihtelevissa maastoissa ja esteiden yli. Rajanveto näiden kahden välillä ei ole minulle kovin selvää.

Itse asiassa se on juuri toisin päin: parkour on ankarimmillaan pelkistettyä hahmottamista lyhimmästä/nopeimmasta reitistä urbaanissa ympäristössä sijaitsevien paikkojen A ja B välillä. Free runningissa taas on kyse pikemminkin fyysisestä itseilmaisusta vapaassa liikkeessä ja vuorovaikutuksessa ympäristön kanssa, johon voi sisältyä esteiden yli tehtyjä voltteja tai parkourin näkökulmasta "turhia" poikkeamisia reitiltä temppuja tjsp. varten. Nämä menevät kuitenkin usein iloisesti sekaisin harjoittelussa ja käytännössä, koska temppuilu nyt vaan on yleisesti niin kivaa. :D