Ole hyvä ja vastaa nopeasti kyselyyn Potkun kehittämisestä. Vastausten perusteella pohdimme keinoja uudistaa Potkua. Kiitos. :)

Haku löysi 1 tuloksen

Veepee
kesä 19, 2015, 14.24
Keskustelualue: Kahvila
Aihe: Suomettuminen
Vastaukset: 79
Luettu: 3298

Nato-keskustelu 2015—

ka1 kirjoitti: Linjattomuus on nähdäkseni yleiseurooppalainen trendi. Neuvostoliiton myötä romahti myös turvallisuuspoliittinen ajattelu. Kaupankäyti siirtyi ohjaajan paikalle.
Euroopan päättävät elimet tuntuvat vieroittuneen klassisesta vaikutusvallan tai -voiman käsitteestä (eng. power). Venäjä taisi olla tästä paremmin perillä kuin Eurooppa itse.
Keskinäisriippuvuudet aiheuttavat nimittäin helposti sen, että taloudellisten keinojen käyttäminen turvallisuuspolitiikan välineinä on rajoittunutta. Esimerkiksi EU:n Venäjään kohdistamista sanktioistakin on esitetty arvioita, joiden mukaan ne olisi mitoitettu niin, että ylitsepääsemätöntä vaikutusta Venäjän (ja EU:n) talouteen ei olisi.
Tota, saanko kysyä mitä tarkoitat sanalla "voima/power"? Lainaamasi kappale on nimittäin kv-suhteiden näkökulmasta aika korkealentoista, koska käytät peruskäsitteitä (turvallisuuspoliittinen, kaupankäynti, vaikutusvalta/-voima) aika... uniikisti. Ajatteletko siis ikään kuin Clausewitzin tai Morgenthaun ajattelun mukaisesti?
Niiden silmissä, jotka kumartavat lähinnä voimaa, EU:n auktoriteetti pohjaa hyvin pitkälti Natoon.
Mitä tämä tarkoittaa? :?: :ha: