Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Veepee
maalis 22, 2015, 11.21
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kaikki lihakset hereille
Vastaukset: 29
Luettu: 6131

Kaikki lihakset hereille

No saatinhan tänne asiantuntijan ääntä kehiin... :smt003
Veepee
maalis 22, 2015, 10.22
Keskustelualue: Voimistelusali
Aihe: Kaikki lihakset hereille
Vastaukset: 29
Luettu: 6131

Kaikki lihakset hereille

Minähän olen voimaharjoittelun suhteen täysin diletantti ja olen niin rupuisessa kunnossakin, ettei minusta saa millään elävää esimerkkiä treenimetodieni toimivuudesta, mutta...

Jos harjoittelun tarkoituksena on nimenomaan lihasten aktivointi, kuulostaisi vähän siltä, että jotkin kehonpainoharjoitteet voisi toimia sulle. Ekana tuli mieleen jotkin isometriset pidot, joissa pystyy asteittain kiinnittämään huomiota niihin lihaksiin, jotka eivät tee vielä tarpeeksi töitä. Hyvä esimerkki on vaikkapa käsilläseisonta seinää vasten. Itsellä ensin tuntui lähes yksinomaan olkapään seuduilla sen alueen ollessa kaikista heikoin; sitten seuraavaksi keskivartalon tukeen, jonka jälkeen pakaroihin jne.

Yhtä lailla esim. punnerruksissa on mahdollista aktivoida iso määrä kropan lihaksia. Itselläni olen huomannut, että ilman tehokasta pakaroiden ja alavatsan aktivointia lantioni alkaa nousta ylös, joka helpottaa kyllä suoritusta, mutta on teknisesti ottaen virhe. Muita perusharjoituksia voisi olla vaikka siltaprogressio (glute ham raise jne.), erilaiset lankut, just käsilläseisontapidot ja punnerrukset ajatuksen kanssa, bird-dog yms.

Tässä videossa tulee ihan hyviä harjoitteita. Ne eivät sinällään ole mitään isoja liikkeitä, mutta harjoittavat mielestäni niitä "ydinlihaksia", joita tarvitaan muissa isoissa liikkeissä.

[youtube][/youtube]

Minkä alueen lihaksissa sulla on eniten ongelmia? Se tieto auttais kaikkia vastaajia varmasti enemmän tai vähemmän :)