Voit luoda tilin myös sosiaalisen median tunnuksillasi. Klikkaa alta. :)

Kuva

Haku löysi 2 tulosta

Veepee
elo 10, 2015, 20.53
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 958
Luettu: 82286

Esittelyt

Keravan Sandokaissa voi myös treenata taidoa. Ymmärtääkseni myös joitain muitakin lajeja. :)
Veepee
tammi 7, 2014, 15.58
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Esittelyt
Vastaukset: 958
Luettu: 82286

Esittelyt

Morjensta vaan täältäkin!

Esittäytynen. Käyttiksen "Veepee" takaa löytyy kirjoitushetkellä 21-vuotias tamperelaistunu kempeleläinen Ville-Pekka (eli siis VP eli Veepee) Turpeinen. Ensikosketus kamppailulajien harjoitteluun alkoi 11 vuoden iässä judolla, jota jatkuikin sitten noin kuusi taikka seitsemän vuotta. Kiinnostus siihen loppui aikanaan, kun harjoittelu ei tuntunut etenevän mihinkään eikä seuran ilmapiiri enää tuntunut sopivan itselle. 2011 tammikuussa mukaan tuli taiji, ikään kuin judoa tukemaan. (vaikka eihän siitä oikeasti mitään hyötyä judon kannalta liene, silloin en vain sitä tajunnut)

Saman vuoden syksyllä matka jatkui taidon (躰道) pariin, jota on tullut tahkottua siitä asti. Taiji jäi Ouluun, ja matkan varrella on tullut kokeiltua lyhyehkösti myös capoeiraa, joka olisi kyllä muuten lähellä sydäntä mutta kun en voi olla dojolla ja rodassa samaan aikaan. Parempia aikoja odotellessa. Anekdoottina mainittaneen myös vain vajaan parin kuukauden visiitti kiinalaisessa vaihtoyliopistossa meihuaquanin pariin (teen tästä muuten langan).

Kamppailulajeissa yleisesti kiinnostus on enemmän tuolla perinteisellä puolella Aasiassa: aikido, vanha karate, shorinji kempo, kiinalaiset lajit... kaikki kiinnostaisi mutta tuskinpa niille kaikille koskaan tulee löytymään tarpeeksi aikaa. Pakkoko sinne joka suuntaan on yrittää pomppia? Moderneista ei-urheilullisista itsepuolustusjärjestelmistä sekä selkeästi urheiluun kallistuvasta kamppailu-urheilusta pyrin pysymään erossa. Ei minulla mitään niitä vastaan ole, kaikki ne ovat hyviä ja arvokkaita sinänsä, lähestymistapani kamppailulajeihin vain on eri.

Treenaamisen motiivina mulla on joku kummallinen intressi kehon mekaniikkaan, liikeeseen tilassa sekä vuorovaikutus muihin kappaleisiin, siksi lähinnä varmaan aasialaisten lajien katat, aseharjoittelu, bunkait/sovellutukset sekä capoeiran ja taidon laajat dynaamiset liikkeet kiinnostaa. Ja toki se kulttuurinen aspekti, oonhan kuitenkin kirjaviisas sosiaalitieteiden (tarkemmin politiikan) opiskelija, hehe.

Tuossa aika kattavasti olisi meikäläisen "kamppailuprofiili" paljastettu. Ja perhana, kun en ensimmäistäkään hymiötä mahduttanut niin pistetään tähän loppuun joku tosi dorka: :smt026

P.S. Olen pitkäänkin jo :lurk: tätä foorumia. Hyvä meininki!