Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 5 tulosta

Jörri
maalis 9, 2019, 22.15
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Suomen Taekwondoliitto tiedottaa
Vastaukset: 29
Luettu: 12360

Suomen Taekwondoliitto tiedottaa

Tässä nyt kävi niin että hallitus ja PJ meni vaihtoon, kuitenkin sellaisella lievennyksellä että uusi hallitus valittiin mahdollisimman laajaksi (1+10) ja osa vanhankin hallituksen jäsenistä tuli valituksi uuteen hallitukseen. Kokousta kehuttiin rakentavaksi.

Alla vielä tiedote.


Suomen Taekwondoliitolle uusi puheenjohtaja ja hallituskokoonpano
« Takaisin
9.3.2019

Suomen Taekwondoliitto ry järjesti ylimääräisen yleiskokouksen tänään Varalan Urheiluopistolla Tampereella. Ylimääräinen yleiskokous vapautti liiton hallituksen tehtävästään luottamuspulaan vedoten. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Kari Sirviö. Hallitukseen valittiin säännöissä määritelty enimmäismäärä eli kymmenen hallitusjäsentä. Uuteen hallitukseen valittiin vanhasta hallituskokoonpanosta kolme jäsentä.

Kahdensantoista jäsenseuraa lähestyi Suomen Taekwondoliiton hallitusta loppuvuodesta vaateella järjestää ylimääräinen yleiskokous. Vaateessa todettiin, että ylimääräisessä yleiskokouksessa tulee päättää nykyisen hallituksen erottamisesta, palauttaa liiton hallituksen koko syksyn 2017 tilannetta vastaavaksi 1+8 sekä suorittaa sekä liiton puheenjohtajan että hallituksen jäsenten vaali liiton sääntöjen mukaisesti.

Tapahtumat käynnistyivät, kun Suomen Taekwondoliitto ry:n sääntömääräinen yleiskokous päätti syyskokouksessa Eurassa 23.11.2018 muuttaa silloisen liiton hallituksen koon jäsenmäärästä 1+7 (puheenjohtaja + 7 hallitusjäsentä) kokoon 1+6. Sääntöjen mukaan hallituksen koko voi olla puheenjohtaja + 4-10 hallitusjäsentä. Äänestysvaihtoehdot 1+7 ja 1+6 valikoituivat syyskokouksen esityslistan kohdassa ”5. Päätetään hallituksen koosta” jäsenistön esitysten pohjalta; molemmat edellä mainitut vaihtoehdot saivat kannatusta. Äänestyspäätöksen 1+6 johdosta ainut hallitukseen ehdolla ollut hakija jäi valitsematta. Ratkaisuun päädyttiin suljetulla lippuäänestyksellä.

Kokouksen jälkeen kyseinen päätös, hallituksen koon pienentämisestä, on herättänyt laajaa keskustelua sosiaalisessa mediassa sekä kentällä, sillä osan hallitusjäsenistä koettiin toimineen liiton arvojen (www.suomentaekwondoliitto.fi/taekwondoliitto/arvot) vastaisesti heidän edustaessaan liiton jäsenseuroja syyskokouksessa yhdellä tai kahdella valtakirjalla.



Ylimääräisessä yleiskokouksessa äänet jakaantuivat siten, että hallituksen erottamisen puolesta annettiin 64% äänistä. Päätös mahdollisimman laajan hallituspohjasta oli yksimielinen. Kokous kävi keskustelua vaikeasta aiheesta rakentavassa hengessä.

Hallituksen kokoonpano 9.3.2019 lukien:

Puheenjohtaja

Kari Sirviö

Hallituksen jäsenet

Ari Lindroos

Harri Tiihonen

Jenni Pohjonen

Juha Nieminen

Jukka Marin

Miika Korpela

Minna Saario

Roosa Närhi

Sauli Glad

Tuija Soini-Jalonen
Jörri
maalis 8, 2019, 23.04
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Suomen Taekwondoliitto tiedottaa
Vastaukset: 29
Luettu: 12360

Suomen Taekwondoliitto tiedottaa

Jos hieman enemmän avattaisiin. Tilanne oli siis: hallituksessa oli 1+7 jäsentä, yksi jäsen oli erovuorossa ja tilalle oli ehdotettu yhtä uutta jäsentä. Ilmeisesti usea seura (varmanahan tätä ei voi pitää) oletti että ainoa ehdokas tulee valituksi. Kokouksessa kuitenkin otettiin, ilmeisen yllättäen, esiin vaihtoehto että pienennetään hallitusta kokoon 1+6 ja näin ollen ei tarvitse edes äänestää josko tämä ainoa ehdokas pääsisi hallitukseen. Päätöstä ei kokouksessa, tai myöhemminkään millään lailla avattu tai perusteltu joten mielikuvan siitä jäi että tarkoitus oli vain estää uuden jäsenen valinta. Tällaista, sinänsä sääntöjen mukaista, toimintaa on nyt laajalti pidetty 'ei avoimena' ja siten arvojen vastaisena. Liiton arvothan lopulta määräytyvät jäsenseurojen arvojen mukaisesti joten uusi kokous osoittanee mikä on liiton arvojen mukaista.
Jörri
maalis 8, 2019, 19.33
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Suomen Taekwondoliitto tiedottaa
Vastaukset: 29
Luettu: 12360

Suomen Taekwondoliitto tiedottaa

Niin... Kysehän on siitä luottavatko jäsenseurat nykyisen hallituksen jäsenten haluun toimia liiton arvojen mukaisesti. Luottamusta tässä siis mitataan. Hallitus vastaa että liiton jäsenseurojen edustajat, jotka siis paljolti olivat samoja henkilöitä kuin hallituksen jäsenet, ovat toimineet laillisesti, eikä sitä kukaan ole kiistänytkään. Hallitus pyrkinee kertomaan, että samat ihmiset jotka jäsenseurojen edustajina eivät kokeneet tarvetta avoimesti perustella päätöksiään, joka siis on liiton arvojen mukaista, ehkä kuitenkin toimisivat arvojen mukaisesti hallituksen jäseninä. Nyt sitten katsotaan luottavatko jäsenseurat tähän.
Jörri
joulu 27, 2018, 12.42
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Suomen Taekwondoliitto tiedottaa
Vastaukset: 29
Luettu: 12360

Suomen Taekwondoliitto tiedottaa

Niin no, muutoshalua alkoikin heti ilmetä kun riittävä määrä seuroja ilmoitti haluavansa järjestää ylimääräisen yleiskokouksen ja vaihtaa liiton hallituksen. Sitä ennen ei juurikaan. Tämä ymmärrettävästi vähän latistaa tunnelmaa. Mutta esitetty ohjelma tilanteen parantamiseksi on erinomainen. On kyllä sanottava vielä että liitossa työskentelee erinomaista porukkaa eikä kimpaantuminen koskaan ole heitä koskenut.
Jörri
joulu 24, 2018, 12.46
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Suomen Taekwondoliitto tiedottaa
Vastaukset: 29
Luettu: 12360

Suomen Taekwondoliitto tiedottaa

Hieman puutteellinen tuo tiedote, arvojen vastaisena EI pidetty valtakirjoilla äänestämistä, vaan kabinetti politiikkaa jota ei katsottu tarpeelliseksi perustella niin että jäsenistö olisi ymmärtänyt päätöksen perusteet. Muuten hyvä tiedote.