Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 2 tulosta

Jörri
touko 21, 2018, 00.42
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Wado-ryu karate
Vastaukset: 1551
Luettu: 287851

Wado-ryu karate

Tuosta 'hevosseisonnasta' ja hevosen ohjaamisesta polvillaan.

Hevosen voi opettaa ohjautumaan vaikka korvista vetämällä, mutta suurin osa ohjaamisesta tehdään pohkeilla ja painopisteen muutoksilla, 'istunnalla'. Polvilla voi vaikuttaa hevoseen mutta sitä pidetään virheenä koska polvilla puristamalla nostaa itsensä satulasta, irrottaa pohkeet hevosen kyljistä ja vähentää kykyään ohjailla hevosta. Sama tapahtuu mikäli kääntää varpaat sisäänpäon tai voimakkaasti ulos. Toisaalta lantion voimakas heiluttaminen ylävartaloa liikuttaessa varmasti myös häiritsisi hevosta.

En toki tunne kaukoidän ratsastustyylejä kovin tarkkaan, mutta uskoisin perusperiaatteiden pysyvän samoina.

Laitan tähän linkin ratsastusurheilusta josta hyvin näkyy tuo painopisteohjaamisen periaate ja se ettei käsien käyttö ole välttämätöntä hevosen 'ohjailussa'. Kyse on 'hevospallosta'.

Jörri
touko 20, 2018, 00.04
Keskustelualue: Dojo
Aihe: Wado-ryu karate
Vastaukset: 1551
Luettu: 287851

Wado-ryu karate

Mä olen nyt tosi heikoilla jäillä, mutta olisiko 'ratsastus asennolla' jotain tekemistä ratsastuksen kanssa? Silloin sitä voisi myös lähestyä siitä näkökulmasta kuinka hevoseen asennolla vaikutetaan? Kun on selvää ettei ole kovinkaan helppoa harjoitella toistoja hevosen selässä koska a) hevosta ei ole aina tarjolla ja b) hevonen(kin) reagoi asennon virheisiin. Näin ihan ratsumiehenä tuli mieleen.