Haku löysi 2 tulosta

Atticora
marras 24, 2017, 08.51
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70449

Systema

Niin, tolla vaan alleviivasin sitä epäilyä, mikä mulle tuli jutun sisällöllisestä laadusta. Suomessa on kuitenkin yli 10 vuotta toiminut seura ja nimi on virallisesti englanniksi ja suomeksi yyllä, esimerkiksi Ryobkon sivulla. Tuli mielikuva, että jossain Pasilassa salilla torstai-iltana nujuaminen latistaa mystiikkaa, niin piti tehdä pesäero. En siis tiedä, oliko Suomi artikkelissa mukana vai ei.

Kävin pari vuotta sitten sen viikonlopun aloituskurssin. Oli kivaa touhua. Vaikutuksen teki rentous ja hengitysharjoitukset, mitä siinä ajassa nyt kerkesi tämmöinen perustallaaja asioita hahmottamaan. Niitä hengitysharjoituksia yritin soveltaa vielä pitkään sen jälkeen ihan arkielämässä.
Atticora
marras 23, 2017, 18.03
Keskustelualue: Ylähuone
Aihe: Systema
Vastaukset: 234
Luettu: 70449

Systema

Hesari on käynyt Venäjällä ottamassa selvää, mistä "sistemassa" kyse. Olisi kiinnostanut, mutta en valitettavasti ole tilaaja.

Stalinin henkivartijalta opittu kamppailutaito, jota höydyntää ”Putinin salainen armeija”? HS otti selvää, mistä salaperäisessä sistema-lajissa on todella kyse
”Perivenäläiseksi” väitetty kamppailulaji sistema kasvattaa suosiotaan Venäjällä. HS vieraili sistemaklubilla ja selvitti, minkälaisia taitoja Venäjän eliittijoukkojen salaiseksi aseeksi väitetty laji opettaa. Neuvostoliitossa kamppailulajeja kehitettiin turvallisuuspalveluiden piirissä, kansalta piilossa. Kamppailukonkari Valeri Gusev joutui karatesta vankilaan vielä 1980-luvulla.


https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005452453.html