Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

nekkari
joulu 17, 2005, 10.35
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71812

Voisko joku laittaa jonku linkin jossa näkys noita vyö koe liikkeitä ni vois harjotella kotonaki.
nekkari
joulu 1, 2005, 17.55
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71812

Hoi Jeon Moo Sool
Hoi Jeon Moo Sool on korealainen itsepuolustuslaji, jonka kehitti hapkidomestari Myung Jae Ok päämääränään uusi ja helpommin omaksuttava itsepuolustusmenetelmä. HJMS:lle ovat ominaisia lähietäisyyksien tekniikat kuten alasviennit ja nivellukot. Potkujen merkitys ei ole yhtä korostunut kuin korealaisissa lajeissa yleensä, sillä suurmestari Myung halusi luoda järkevän itsepuolustustaidon, minkä voisivat oppia kaikenikäiset. HJMS:n tekniikoissa korostuvat kaarevat liikeradat, ja siksi lajin nimi tarkoittaakin ympyräliikettä hyödyntävää taistelutaitoa. Tekniikoiden pyöreys ei johdu pelkästä harmonia-ajattelusta, vaan kantavana ajatuksena on ympyräliikkeestä tuotetun liike-energian hyväksikäyttö. Ympyräperiaate merkitsee myös jatkuvuutta - liikettä, mikä ei pysähdy ennen kuin vastustaja on tehty vaarattomaksi.

Hoi Jeon Moo Sool harrastuslajina

Lajina HJMS tarjoaa harrastajalleen koko aika kehittyvän itsepuolustuslajin, jossa teknisen kehittymisen lisäksi kehittyy myös fyysinen kunto, sillä harjoitteluun kuuluu tehokas alkulämmittely ja lihaskuntoliikkeet. Harjoittelun alussa esim. lihaskuntoliikkeitä tehdään sopivasti ja niitä pyritään lisäämään kunnon kehittyessä koko harjoittelun ajan joten lajia voi harjoitella kaiken ikäiset, niin miehet kuin naisetkin.

Lajin harrastus aloitetaan noin kolme kuukautta kestävällä peruskurssilla, jonka jälkeen suoritetaan vyökokeessa keltainen vyö. Keltaisen vyön suorittamisen jälkeen siirrytään harjoittelemaan muiden värivöiden kanssa. Harjoitukset muuttuvat entistä haastavammiksi taitotason kehittyessä ja tarjoavat näin aina uutta oppimista ja jo aiemmin harjoiteltujen asioiden uudelleen oivaltamista.

Hoi Jeon Moo Sool on myös kilpailulaji

Suomessa Hoi Jeon Moo Sool harrastajat kuuluvat Oriental Moo Do liittoon, jonka alaisuuteen kuuluvat myös Han Moo Do ja Taek Won Do. Kansallisella tasolla kilpailuja Hoi Jeon Moo Soolissa järjestetään vuosittain ja HJMS harrastajat osallistuvat myös muihin Oriental Moo Do liiton alaisiin kilpailuihin. Maailmanmestaruuksista Hoi Jeon Moo Soolissa on kilpailtu tähän mennessä kuusi kertaa.

MM-kisaisäntinä ovat toimineet:

• 1990 Etelä-Korea
• 1993 Meksiko
• 1995 Suomi
• 1998 Brasilia
• 2000 USA
• 2004 Meksiko

Leirit

Harjoitteluun kuuluu oleellisena osana myöskin leireille osallistuminen. Leiri on yleensä 2-3 tuntia kestävä, johonkin tiettyyn aiheeseen keskittyvä intensiivinen harjoitus, joka järjestetään yleensä jonkin seuran harjoitussalilla. Leirit vetää aina Suomen pääopettaja In-Seon Hwang 6 dan. Vyötekniikkaleireille osallistuvat useimmiten vain seuran omat harrastajat ja muille tekniikkaleireille voivat osallistua kaikki lajin harrastajat. Joillekin leireille on määritelty vyöraja, esim. keppitekniikkaleirille voivat osallistua harrastajat sinisestä vyöstä ylöspäin. Seuroissa harjoitusten vetämisen edellytyksenä on vetäjäleireille osallistuminen jolle kutsutaan yleensä violetista vyöstä ylöspäin.

Vyöjärjestelmä

HJMS:n vyöarvot jaetaan kahteen pääryhmään: kup- eli värivyöasteisiin sekä dan- eli mustan vyön asteisiin.

Vyöt:
10kup Valkoinen
9kup Keltainen
8kup Vihreä
7kup Oranssi
6kup Sininen
5kup Violetti
4kup Punainen
3-0kup Ruskea
1-10dan Musta

Alemmilla vyöasteilla vyökokeeseen osallistutaan kolme kertaa vuodessa ja violetista vyöstä ylöspäin vyökokeeseen kutsutaan.

Vyön ohella edistymisen voi nähdä myös harjoittelupuvusta. Aluksi harrastajat käyttävät sinikauluksista pukua valkoisesta vyöstä siniseen vyöhön ja violetista vyöstä alkaen ryhdytään käyttämään mustakauluksista pukua. Korkeat vyöasteet 4 dan mustasta vyöstä alkaen saavat käyttää ruudullista puvuntakkia. Lajin korkeinta arvoa - 10 dan musta vyö - pitää hallussaan suurmestari Myung.
nekkari
joulu 1, 2005, 17.34
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71812

Joo en oo itekkään mikään asian tuntija ku en oo harrastanu kauaa.
Laitoin tä siks et jotku jotka harrastaa tai haluu tietää voi tänne kirjotella.
Tossa nyt on kuitenki jotain tietoa.
nekkari
joulu 1, 2005, 15.08
Keskustelualue: Dojang
Aihe: Hoi Jeon Moo Sool
Vastaukset: 297
Luettu: 71812

Hoi Jeon Moo Sool

Niin tänne voi laittaa tietoa kyseisestä lajista. :D