Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 4 tulosta

Samurai
touko 15, 2008, 18.43
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Capoeira-toiminnan laajuus Suomessa
Vastaukset: 73
Luettu: 50363

Quetsu: :tervetuloa:


Ja kiitos oikaisusta. Ja kiitos viime kerran vinkeistä. Naulasin takaraivooni pienen "muista yrittää parantaa tapasi" -kyltin, josko se vaikka auttaisi.

samurai
Samurai
joulu 11, 2007, 02.21
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Capoeira-toiminnan laajuus Suomessa
Vastaukset: 73
Luettu: 50363

Muutama viimeisin viesti oli livahtanut tutkan ohi, omat kommenttini siis.

Sirille tosiaan jo mainitut mestret Angolinha, Russo ja Camaleao myönsivät mestren arvon viime kesänä, tarkemmin juhannusyönä. Samana vuonna (siis 2007) sirillä tietojeni mukaan tuli 30 vuotta capoeiraa täyteen (sitä oikeen juhlittiinkin pienimuotoisesti).

Cabecalla oli suomeen tullessaan Senzalan harmaa vyö, joka vaihtui siis Sirin toimesta siniseksi vuonna 2003, juhannuskekkereissä sekin. Tällöin sai professor-vyönsä myös Erick.

Dorado taisi viedä capoeiran Lappeenrantaan [aikaisintaan] syksyllä 2001, koska olin itse silloin paikan päällä lajia esittelemässä (ja olin treenannut tuolloin yli vuoden, aloitin siis 2000, ja sain samalla reissulla itse asiassa oman nimeni Siriltä). Ilkka ei mielestäni aloittanut vielä tuolloin, kenties seuraavana vuonna, tahi keväällä? Ainoat keiden muistelen aloitelleen ensimmäisessä vuosikerrassa ja yhä olevan skenessä mukana ovat Porque-spinho (vai miten se nyt kirjoitetaan) ja Vibracao (joka on siis nyt jälleen lappeenrannassa helsingin-vuosien jälkeen). Muitakin saattaa olla, en esim muista aloittiko Vermelinho tuolloin vai hieman myöhemmin, enkä tiedä treenaako hän edelleen.. ja muita en sitten nimeltä tiedäkkään tai muistakkaan.

Eniwei, Jatketaan. Täällä Brasiliassa, Belo Horizontessa, olen myös keskustellut paikallisista kuka-opetti-ja-ketä ja kuka toi capoeiran kaupunkiin -jutuista. Mielenkiintoista, ja monimutkaista, kun ihmisten määrä on moninkymmenkertainen ja laji ollut seudulla jokusen vuosikymmenen kauemmin kuin suomessa :)

Viikon päästä takaisin suomeen sitten.

Axé, Samurai
Samurai
kesä 28, 2007, 19.08
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Capoeira-toiminnan laajuus Suomessa
Vastaukset: 73
Luettu: 50363

Ohoh.

Sen lisäksi että se olisi suomen skenessä sensaatiomaista, on se mielestäni sensaatiomaista myös sen takia että tällöin Cabeca olisi (ilmeisesti) hypännyt Senzalassa parinkin vyön yli ja vielä kohtalaisen nopeasti. -> asia josta minulla ei ole aiempia näköhavaintoja (alempia vöitä tietysti on hypitty)

Varmistakaa siis huhu notta onko perää.
Samurai
kesä 27, 2007, 13.17
Keskustelualue: Arot ja aavikot
Aihe: Capoeira-toiminnan laajuus Suomessa
Vastaukset: 73
Luettu: 50363

Mainiota, en ole vähään aikaan tänne ehtinytkään joten iloinen yllätys tämä tämmöinen ketju. Suomen Capoeira-skene on räjähtänyt käsiin viimeisen parin vuoden aikana. Hyvä niin, toivottavasti laatu pysyy myös hyvänä!

Mika, tuota karttaa on joskus ollutkin netin perukoilla, en muista missä, mutta kun mestrejä on aika monta, välirikot ja hyppäykset enemmän sääntö kuin poikkeus, on siitä vaikea saada kovin selkeää ja samalla kuvaavaa.. puhumattakaan ylläpidosta. Suomen laajuudessa tuo olisi tietysti mahdollistakin, mutta tuosta questaon listastakin sen voi hahmottaa (ehkä).

Sen verran varmistelen ja säädän:
- Samurai, siis minä, omaan 7 vuotta capoeiraa, en 8 vuotta. Ettei odotukset nouse ihan liian korkealle ;).
- Kaikki listassa mainitut Forca Natural -vetäjät ovat 23.6.2007 alkaen nimitetty Treinel -arvonimillä/etuliitteillä. Onnea voittajille (oli siis ylennys kyseessä).
- Folha Seca ON Lappeenrannasta, Doradon oppilaita ja capoa viitisen vuotta. Ja on nykyisin Kuopion vaikuttajia, ja taitaa siellä jotain vetää myös Xeriffe, joka on siis aloittanut Jyväskylän FN-ryhmässä. En ole varma onko satunnaista tuo vetäminen sitten...?
- Stadin FN-ryhmässä oppilaita lienee lähemmäs 70+ kuin 50.
- Lahdessa jäseniä tuolla 50 paikkeilla (no joo, tilanne kentällä elää ;) )

Tuo Riolainen slummityyli oli kyllä mielenkiintoinen tyylimääritelmä. En ole identifioinut itseäni Rion slummeihin kovinkaan vahvasti, joskin kieltämättä vaikutteita nykyisin sieltäkin haetaan niin paljon kuin ehtii. Jos tuossa on lähtökohtana tyylinä että kaikki menee jos se toimii kunhan capoeira säilyy, ja missä tahansa pitää pystyä pelaamaan niin sitten kelpaa mainiosti. :)

Ja kyllähän meillä myös tietysti tuo senzala/contemporanea tyyli näkyy akrobatian kohtalaisessa määrässä (niin sen Nelosen Talent-ohjelman mainos-spotin neljä palomiestä oli siis meikäläisiä).

Axé,
Treinel Samurai