Oletko miettinyt etupotkijuutta? Potkua tukemalla pääset etupotkijoiden omalle alueelle, jossa asiantuntijat vastaavat kysymyksiin. Lisäksi etupotkijana voit selata Potkua näkemättä yhtään mainosta. Tutustu ja mieti. :)

Haku löysi 3 tulosta

Sylvesteri
syys 28, 2011, 22.04
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kodinturvasuunnitelma
Vastaukset: 122
Luettu: 11553

Kodinturvasuunnitelma

McKe kirjoitti: Saksanpaimenkoira oli nostanut metelin yläkerran makuuhuoneessa, mutta äiti oli vaan rauhotellut koiraa ja kääntänyt kylkeään. Jatkossa kuulemma päästää koiran aina pihalle keskellä yötäkin jos se sitä vaatii. Aamulla isäntä oli huomannut että traktorin polttoainetankki oli tyhjätty. Meillä ei hyvänen aika edes ollut lukkoa ulko-ovessa moneen vuoteen. Ei se ole enää maallakaan helppoa.
Mitäpä sillä lukolla tekee jos talossa majailee saksanpaimenkoira.Jokainen tunnistaa semmoisen kun näkee jä niillä on niin pelottava maine, että kaikki juoksee karkuun, vaikka juuri kyseinen yksilö olisi enemmän lammas kuin vartijaluonne.
Sylvesteri
syys 4, 2010, 17.59
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kodinturvasuunnitelma
Vastaukset: 122
Luettu: 11553

Kodinturvasuunnitelma

J. Suojanen kirjoitti: suunnitelmaa vaan rullan ilmastointiteippiä niin johan on ilmaistointiputket ja ulko-ovi tukossa ja oma asunto eristetty muusta kerrostalosta.
Lisäksi kerrostalojen ilmastointikanavissa on palopellit, jotka menevät lämmön vaikutuksesta automaattisesti kiinni ja estävät palokaasujen leviämisen kanavia pitkin. Kynnyksen alta ei kummoista määrää tule.

Palokunta taitaa lähteä liikkeelle viidessä minuutissa ja liikkua kaupunkialueella noin kilometrin minuutissa, siitä voitte kartan avulla laskea tarvittavan odotusajan 8-)
Sylvesteri
syys 4, 2010, 11.45
Keskustelualue: Sauna
Aihe: Kodinturvasuunnitelma
Vastaukset: 122
Luettu: 11553

Kodinturvasuunnitelma

YJT kirjoitti: KEräässä aikaisemmassa asuintalossani (kerrostalon ylin kerros) kävi niin, että samassa rapussa eräässä alemman kerroksen asunnossa syttyi tulipalo josta muodostui paljon savua, vaikka ei paljon levinnytkään. Eli yksi kodinturvasuunnitelman osa-alue on tulipaloihin varautuminen, ja itse asiassa lakikin edellyttää sitä (palovaroitin on pakollinen varuste asunnossa).
Kerrostaloissa ei kuitenkaan tarvitse varautua savusukellukseen, nimittäin kerrostaloasuntojen ovet on suunniteltu kestämään tulipaloa niin kauan että palokunta ehtii paikalle ja evakuoi ihmiset.
Anaprios kirjoitti: Ajattelin lähinnä tilannetta, missä tullaan savun, ei liekkien läpi neljännestä kerroksesta yöpuku/kylpytakki päällä pihalle tsekkaamaan tilanne.
Jos porraskäytävä on täynnä savua, ei sinne kyllä kannata lähteä seikkailemaan, vaan kylmästi vain jää odottelemaan palokuntaa asuntoon ja soittaa silläaikaa hätäkeskukseen jotta osaavat tulla hakemaan. Palomiesten ensimmäinen ja tärkein tehtävä palopaikalla on hakea ihmiset turvaan.

Ja tosiaan nasse päässä savuiseen porraskäytävään syöksyminen ei tunnu kovinkaan hyvältä idealta. Savukaasut voivat olla niin kuumia, etteivät nassen läpi tullessa edes jäähdy tarpeeksi.

(jos sitä savua ei ole paljoa niin siitähän pääsee helposti ohi, mutta tarkoitankin semmoista tilannetta jossa oikeasti tarvittaisiin naamaria tms. silloin jättäisin kyllä syöksymiset tekemättä ja jäisin odottelemaan)